U bent hier:

Vlaamse illustratoren in Bratislava

+ 5 jaar

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

In oktober 2019 startte de internationale illustratietentoonstelling Biënnale van Bratislava in Slowakije. Villa Verbeelding organiseerde de selectie van de Vlaamse illustratoren, in samenwerking met IBBY-Vlaanderen (International Board on books for Young People).
De Biënnale voor Illustratie in Bratislava is één van de oudste en meest prestigieuze evenementen rond kinderboekillustraties. De selectie werd gemaakt door een jury bestaande uit Kris Nauwelaerts (auteur, illustrator en docent Illustratie PXL-MAD), Griet Loix (Iedereen Leest), Koen Driessens (recensent jeugdboeken), Ine Muys (leesbevorderaar) en Marijke Rekkers (Villa Verbeelding).

Nu de geselecteerde werken terug zijn uit Bratislava worden ze tot het einde van de zomer tentoongesteld in Villa Verbeelding. De jury buigt zich nu opnieuw over de selectie en kiest een winnaar die een solotentoonstelling krijgt.

Maak in Villa Verbeelding alvast kennis met het werk van volgende illustratoren: Ann De Bode, Toon Delanote & Charlotte Peys, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Jacques Maes & Lise Braekers, Nils Pieters, Fatinha Ramos, Charlotte Severeyns, Paul Verrept en Geert Vervaeke.

PLAN JE BEZOEK

Om alles veilig te laten verlopen, kunnen we maar een beperkt aantal personen ontvangen. We raden aan om het bezoek op voorhand te reserveren.

Hoe reserveer je?
- Plan je bezoek op voorhand en kies een datum. Het museum is open van woensdag t/m zaterdag en de eerste zondag van de maand, gesloten op feestdagen
- Kies een tijdsslot: 14u-15u30 of 15u40-17u
- Reserveer je ticket tijdens de kantooruren via 011 22 26 24

Wat doe je tijdens je bezoek?
- Kom op tijd
- Ontsmet je handen als je binnenkomt en vertrekt
- Hou 1,5 meter afstand
- Volg de aangeduide looprichting en instructies
- Geniet van je bezoek!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Villa Verbeelding
Bampslaan 35
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer

tot

Leeftijd 5+
Prijs
Basistarief: 4,00 €; -18 jaar en groepstarief scholen: 2,00 €; andere groepen (+10 pers): 3,00 €; lerarenkaart, UiTpas Hasselt, Fonds Vrijetijdsparticipatie, Iedereen verdient vakantie: 1,00 €; 48u-kaart Hasselt: 0,00 €; Gids: 40,00 €
€ 4,0
Reservaties
Organisatie Villa Verbeelding
Contact 011 22 26 24
Trefwoorden OpnieuwOpen, visitlimburg