U bent hier:

Vlieg er eens uit en vlieg 200 jaar terug in de tijd! - Tijdelijk gesloten

+ 3 jaar

1 beoordeling

Begeleide uitstap of rondleiding Geschiedenis

Met een audiogids in de hand beginnen de kinderen aan een speciale ontdekkingstocht doorheen het fort. Het zijn de kouwen, vaste bewoners van het fort, die de rondleiding verzorgen. Op deze originele manier beleven kinderen een stukje geschiedenis, krijgen ze oog voor erfgoed en proeven ze van een stukje cultuur.
In de ongerepte duinen van Oostende ligt een vreemd gebouw verscholen.

De vijfhoek met de metersdikke muren roept vragen op over het verleden. Stap binnen in dit bolwerk en laat de meetkundige perfectie en architecturale schoonheid voor zichzelf spreken. Het straffe verhaal begint bij Napoleon Bonaparte. Een spannende rondleiding met audiogids neemt je mee naar het einde van de 18de eeuw wanneer deze Franse krijgsheer het bewind voert over onze gewesten.

Het wordt al vlug duidelijk waarom Napoleon net hier een fort liet optrekken. Historische beelden en sporen van vroegere bewoners getuigen van een later verleden als Duits artilleriekwartier, museum en kinderspeelplein. Daarna raakte het in verval en kregen vandalen vrij spel.

Erfgoed Vlaanderen zorgde voor de restauratie met een eigentijds tintje. Een bezoek aan deze unieke locatie is telkens een verrassing. U ontdekt er niet alleen het boeiende verleden, ook culturele activiteiten, een ontspannend bezoek aan de bistro en een gastronomisch diner in een exclusief kader behoren tot de mogelijkheden.

Info

Links
Waar Fort Napoleon
Vuurtorenweg 13
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Leeftijd 3+
Prijs
5,00 euro p.p. (reductietarief: euro 4 p.p.)Leden van Erfgoed Vlaanderen: gratisKinderen 6-12 jaar (niet in groep): 2,00 euro p.p., audiogids voor kids inbegrepencommentaar in meerdere talen (NL, F, E, D)
€ 5,0
Organisatie Fort Napoleon
Trefwoorden Samen Is Beter, samenisbeter