U bent hier:

Vogelen in Zeeland

Dat we heel wat wintergasten te zien zullen krijgen staat vast; in welke hoeveelheid is een andere zaak: verschillende soorten ganzen, eenden, steltlopertjes en roofvogels zullen hopelijk van de partij zijn om jullie een mooie dag te bezorgen.

We maken een keuze uit : o.a. Brouwersdam, Prunjepolder, Veerse Meer (Middenplaten), Collijnsplaat, Bokkegat, Flauwers en Wevers Inlagen, Koudekerkse Inlaag (Plompetoren), Wissenkerke, Ouddorp (De Punt), Neeltje Jans, ….

Schouwen-Duiveland is de regio bij uitstek om op zoek te gaan naar overwinterende ganzen, eenden, steltlopers; watervogels in het algemeen dus. Maar ook ‘speciallekes’ zoals ruigpootbuizerd, ijsduiker, ijseend of zeearend zijn er jaarlijks wel ergens aanwezig. Aan ons om ze te vinden! En niet enkel vogels: gewone zeehond, grijze zeehond en ook bruinvis worden op deze uitstap zeer regelmatig gezien.
Het exacte programma wordt pas de dag(en) voordien bepaald door de gids Peter Depodt op basis van de weersomstandigheden en te verwachten soorten (waarneming.nl).

Afspraak: zaterdag 12/12 om 06.45 u aan de parking rechtover het voetbalstadion van Waregem, ingang joggingpiste. Zo zijn we iets na zonsopgang ter plaatse. Carpooling (= kostendelend) is een must en wordt zoveel mogelijk op voorhand georganiseerd.

Meebrengen: Verrekijker of telescoop zijn een must alsook de nodige warme kledij om te vermijden dat je staat te rillen t.h.v. bijvoorbeeld Brouwersdam. Picknick + warme drank(en) 's Avonds zijn we terug omstreeks 18u in Waregem.

Inlichtingen + inschrijven verplicht (Corona!) bij Peter: depodt@scarlet.be of 0472/333.124

Info

Links
Waar Parking joggingpiste
zuiderlaan
8790 Waregem

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 december 2020
Organisatie Natuurpunt Waregem
Contact depodt@scarlet.be
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, ook voor kinderen, Bevestigd2020