U bent hier:

Volksintrumentenmuseum De Cam

Tentoonstelling Folk en wereldmuziek

Oude muziek weer tot leven gebracht! Ben je gefascineerd door het ontstaan en de werkwijze van (oude) volksmuziekinstrumenten zoals een hommel, draailier of klompviool? Dan is een bezoekje aan ons Volksinstrumentenmuseum zeker de moeite waard. Waardevolle instrumenten, prenten en archiefstukken geven al hun geheimen prijs in het Volksinstrumentenmuseum.
Het Volksinstrumentenmuseum is individueel te bezoeken, maar we raden je ten zeerste een groepsrondleiding aan. Zo'n rondleiding wordt verzorgd door opgeleide animatoren. Dat zijn gemotiveerde muzikanten die een uitgebreide demonstratie geven van de instrumenten die in het museum te bekijken zijn.

Een rondleiding in het Volksinstrumentenmuseum duurt 1 uur. De oude caféspelen in het volkscafé (onder het museum) zijn met een animator gedurende drie kwartier uit te proberen (duur individueel: zelf te bepalen).
Een geanimeerde rondleiding voor groepen (max. 30 personen) kost EUR 50 per uur, ter plaatse te betalen aan de animator volgens de kleine vergoedingsregel. Scholen en onderwijsinstellingen krijgen een korting van EUR 10.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar GC De Cam
Dorpsstraat 67
1755 Gooik

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Woensdag - zondag van10:00tot18:00
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Muziekmozaïek vzw
Trefwoorden ook voor kinderen, Mijn Kunst is Top, MKIT - Draailier, MKIT - Euphonium, MKIT