U bent hier:

Volkskundemuseum

+ 6 jaar

8 beoordelingen

Tentoonstelling Erfgoed

In de gerestaureerde en pittoreske 17de eeuwse werkmanshuisjes van de Brugse schoenmakers wordt de sfeer van weleer opgeroepen aan de hand van verschillende ensembles met oude voorwerpen: een klasje, schoenmakerij, hoedenmakerij, kuiperij, Vlaamse woonkamer, suikerbakkerij, apotheek, herberg, kleermakerij, confectiewinkel en glasblazerij.
Acht 17de-eeuwse godshuizen met een hedendaagse architecturale uitbreiding herbergen een collectie oude voorwerpen in verschillende decors van weleer: een klasje, schoenmakerij, hoedenmakerij, kuiperij, Vlaamse woonkamer, suikerbakkerij, apotheek, herberg, kleermakerij en traditioneel textiel. Op donderdagnamiddag wordt er op ambachtelijke wijze snoep bereid. De zondag voor kerstmis kan je in hetVolkskundemuseum meevieren met het Midwinterfeest.

MONUMENT
In 1973 opende het Museum voor Volkskunde zijn deuren in de gerestaureerde Schoenmakersrente, de pittoreske 17de-eeuwse godshuizen van het Brugse Schoenmakersgilde. Verschillende ambachten worden er geïllustreerd in oude interieurs: een Vlaamse woonkamer, een suikerbakkerij, een apotheek, een klaslokaal en andere bedrijfsensembles. In 'De Zwarte Kat' is een museumherberg ondergebracht.

Speciaal voor kinderen heeft het museum twee multimediaprojecten met touchscreen:

'Hart en zool' gaat over de geschiedenis van de traditionele klomp, orthopedische schoenen en hedendaagse sneakers. Ook shopping en volksverhalen rond dit thema komen aan bod.

'Lang van Stof' vertelt dan weer meer over de geschiedenis van de textielwereld in de Brugse regio, hedendaagse mode-ontwerpers en hoedenmakers, shopping, mode en lifestyle.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Volkskundemuseum
Balstraat 43
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Dinsdag - zondag van9:30tot17:00
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; 65+: 5,00 €; jongeren t/m 25 jaar: 5,00 €; jongeren t/m 17 jaar: 0,00 €; Vrienden van de Musea, Museumpas: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 6,0
Contact musea@brugge.be
+32 50 44 87 43
Trefwoorden immaterieel erfgoed, Gezinsbondkorting, museumpas, museumpassmusees, jongerentip, museumpassmusees_Brugge