U bent hier:

Winteravond: Meer natuur in je tuin

Hugo De Bruyker is een gepassioneerd natuurfotograaf die zijn grootste uitdagingen ziet in het maken van sterke beelden in eigen streek. Sedert tientallen jaren documenteert Hugo de natuur in zijn eigen tuin aan de hand van schitterende beelden.

Hugo is een ecoloog in hart en nieren en heeft intussen jarenlange ervaring opgebouwd om de natuur en de biodiversiteit een handje te helpen in zijn tuin.

Dat het niet goed gaat met de biodiversiteit in ons land is niet nieuw, maar door in onze tuinen  kleine ingrepen te doen, kunnen we wel op lokale schaal wat extra kansen te creëren voor de natuur. Hugo toont ons beeldmateriaal van diverse tuinen en geeft allerhande praktische tips, zodat iedereen die daar zin in heeft op maat van zijn eigen tuin.

In deel een komen allerlei tips en tricks aan bod om in onze eigen tuin mini-natuurbiotoopjes te maken, waar nog heel wat planten en dieren kunnen gedijen. Hugo gaat hierbij ook in op de samenhang van vele levensvormen in en rond onze woonplaatsen. Hij put hierbij uit zijn jarenlange ervaringen door observatie in het veld en illustreert alles aan de hand van een uitgebreide fotoreeks.

In het tweede deel van de reeks toont Hugo ons een filmpje van de soortenrijkdom die je zelf kan realiseren na het volgen van enkele tips.

Inkom:: 3 euro voor volwassenen, 1,5 euro voor kinderen en 5 euro voor ‘niet leden’

 Te betalen op de avond

Info

Waar Dienstencentrum
Ledebergplein 30
9050 Ledeberg

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 22 februari 2020
Organisatie Natuurpunt Boven-Schelde (in opbouw)
Contact bernard_erika@hotmail.com
Links
Trefwoorden Bijen, Vlinders, erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, ook voor kinderen, slakken, Biotopen en habitats