U bent hier:

Winterpret 2019

Vanaf 29 november en tot 5 januari dompelt dit niet te missen evenement de hoofdstad in een unieke sfeer. De garantie voor een gezellig moment in de straten van het stadscentrum, en voor verwondering op de Grote Markt, dankzij een gloednieuw klank- en lichtspel en een schitterende Kerstspar. Ook op het programma: het traditionele reuzenrad, de overdekte schaatsbaan, de chalets, de draaimolens, lekker eten en drinken en talrijke activiteiten voor groot en klein. Dit jaar is de eregast 55 cm groot: Manneken-Pis viert zijn 400 jaar met een massa feestelijke activiteiten!
Twee videomappings op de gevels van de Sint-Katelijnekerk en het Casino Viage geven ruimte aan audiovisuele creativiteit en veranderen de gebouwen in tijdelijke kunstwerken.

Voor deze 19e editie strijkt de hightech koepel “The DOME” neer op het De Brouckèreplein. In deze verrassende constructie wordt het huwelijk tussen beeld- en geluidskunsten en nieuwe technologieën bezegeld met audiovisuele voorstellingen op 360°, films, concerten en gezinsactiviteiten, maak je op voor een unieke ervaring.

De Stad Brussel en de organisatoren bedanken de Brusselse artiesten Guillaume Desmaret & Arnaud Debal van het collectief Farm Prod voor de realisatie van de visual van Winterpret 2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Katelijneplein, Grote Markt, Vismarkt en rond de Beurs
Sint-Katelijneplein, Grote Markt, Vismarkt en rond de Beurs
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 november 2019 tot 5 januari 2020
Links
Trefwoorden GroteKerstmarkt, ook voor kinderen