U bent hier:

Winterwonderkasteel

+ 3 jaar

2 beoordelingen

Tijdens de kerstperiode toveren we het Gravensteen weer om tot Winterwonderkasteel. Dit jaar kom je terecht in een spannend avontuur waarin Vikingen, een koning en een graaf de hoofdrol spelen. Kom genieten van prachtig versierde kerstbomen, grote vredevuren, gezellige sfeerverlichting en een ware Vikingsfeer. Nagenieten en opwarmen kan je in de Gravensteen winterbar.
De Vikingen op bezoek in het Winterwonderkasteel.

December 880: iedereen is als de dood voor de veroveraars uit het Hoge Noorden. De aanblik van aanmerende Vikingschepen is het meest gevreesde schouwspel in Vlaanderen. De heersende graaf, Boudewijn de Kale, is ten einde raad. Hoe biedt hij weerwerk aan deze Germanen die vooral uit zijn op het vergaren van grond en rijkdom?

Koning Alfred de Grote van Wessex kan hem misschien helpen. In Engeland is die er als enige in geslaagd om de Vikingen tot staan te brengen. Onder het motto ‘if you can’t beat them, join them’ staat hij nu op redelijk goede voet met de Noorderlingen.

De kerstdagen zijn voor Boudewijn hét ideale moment om samen met Alfred een vredesplan te bedenken. Hij heeft hem samen met zijn raadgever Uhtred, die bij de Vikingen opgroeide, uitgenodigd in het Gravensteen. Uhtred brengt ook enkele jeugdvrienden mee. Die moeten zeker gunstig worden gestemd.

Het Gravensteen wordt daarom heel speciaal versierd. Boudewijn wil Alfred en zijn gevolg echt in de watten leggen. Het kasteel wordt feestelijk verlicht, en zoals gebruikelijk bij de Noormannen worden er vreugdevuren aangestoken. De decoratie moeten zowel de graaf als zijn gasten gunstig stemmen want een oplossing voor de aanhoudende spanningen komt er beter vandaag dan morgen. Daar is iedereen het over eens. Dé sleutelfiguur is Uhtred. Hij is de link tussen beide volkeren. Maar steeds opnieuw blijkt die spoorloos te verdwijnen. Op zoek naar Uhtred dus!
Openingsavond
Vrijdag 14 december vanaf 19 uur.
Om 20 uur zingen we naar goede gewoonte het Winterwonderkasteel in met Allez Chantez.
Gratis toegang.

Openingsuren
Winterwonderkasteel loopt van 15 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019.

zaterdag 15 december
open van 10.00 tot 22.00 uur

zo 16 tot do 20 december
open van 10.00 tot 18.00 uur

vr 21 december tot zo 6 januari
open van 10.00 tot 22.00 uur

gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari

Toegangsprijzen
Tijdens Winterwonderkasteel gelden de normale tarieven, de extra scenografie en sfeer krijg je er gratis bovenop.

Mensen in armoede kunnen mits tussenkomst van het Fonds voor vrijetijdsparticipatie het Winterwonderkasteel bezoeken aan € 2. Deze tickets zijn vooraf te bestellen via deze link en ter plaatse (met bevestigingsmail van het Fonds) te betalen.

Info

Waar Gravensteen
Sint-Veerleplein 11
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 januari 2019 tot 6 januari 2019
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Reductietarief 1: 7,50 €; Reductietarief 2: 6,00 €; Reductietarief 3: 2,00 €; Gratis (jongeren -19 jaar, inwoners van Gent, elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten, …): 0,00 €
€ 10,0
Organisatie Historische Huizen Gent
Contact historischehuizen@gent.be
+32 9 2668500
Links
Trefwoorden Winter in Gent, Winterbar2018, Winterbar 2018