U bent hier:

De ontdekkers

Meld je aan en volg deze familie. Zo krijg je een e-mail als deze familie een nieuwe beoordeling schrijft.

Paspoort

Familieleden

 • LH ( mama )

Tof gezinnetje met 2 guitige kindjes


Beoordelingen

 • Train World: Beleef de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

  Geplaatst op 17 mrt 2019

  We bezochten Train World een beetje à l'improviste terwijl we met de auto in de omgeving passeerden. Hoewel de trein nemen natuurlijk logistischer is om dit museum te bezoeken, konden we de auto ook wel vlot parkeren. We vonden het een zeer mooi museum met zeer vriendelijke mensen aan het onthaal (uitleg over een zoektocht voor de kinderen, etc). Goed om weten is dat je hier Museumpassen kan gebruiken. Je gaat binnen langs het oude stationsgebouw en daarna moet je een stukje buiten, om dan door een aantal fabrieksachtige hallen te gaan. Die hallen vond ik zeer donker. Elektriciteitsbesparing? Veel is daardoor moeilijk te zien en die donkerte vond ik niet echt uitnodigend. Foto's nemen is ook niet simpel. De grote treinen waar je echt in mag, spraken het meest tot de verbeelding. De simulator leek ook wel tof maar daarbij stond te veel volk.


 • LEGO® beleving in TRAIN WORLD

  Geplaatst op 17 mrt 2019

  We bezochten Train World nadat mama vond dat we dat toch maar eens moesten bezoeken voor de legotentoonstelling (die al eens verlengd was) zou gaan eindigen. Er staan toffe legoconstructies doorheen heel Train World. Er is ook een mooi zoektochtje opgesteld, waarbij de kinderen bepaalde legomannetjes moeten gaan zoeken. In één van de hallen staat een dorp in lego opgesteld met rijdende treinen. Dat sprak bij ons het meest tot de verbeelding. Verder zijn er ook treinlocomotieven op schaal gebouwd.


 • AfricaMuseum

  Geplaatst op 03 feb 2019

  We bezochten het vernieuwde Afrikamuseum op een zondagnamiddag. Parking vinden voor de auto was geen gemakkelijke opgave. Er is een parking naast de tramhalte vlak tegenover het museum maar die zit vol putten en modder. Op de koop toe was ze ook al volgeparkeerd dus parkeerden we langs één van de lanen (wel betalend trouwens). Het museum vonden zelf was zeer druk. De kassa is niet voorzien op de grote toeloop die er was dus koop liefst je tickets online! En dan konden we eindelijk het museum zelf binnen. Het museum is duidelijk modern geworden, met veel beeldmateriaal, aanraakschermen,... Natuurlijk zijn er ook nog veel vitrines met maskers, gebruiksvoorwerpen, opgezette insecten, allerhande dieren op sterk water,... Voor we kwamen, las ik enkele kritieken waarin gezegd wordt dat het museum te weinig afstand neemt van het koloniale onrecht dat Congo is aangedaan. Wie goed leest en kijkt, ziet wel dat het museum ook het geweld en het leed niet verzwijgt. Het museum neemt geen veroordelende positie in. Als ouder zie je dus best zelf hoe en of je dit bij je kinderen aanbrengt.


Acties