U bent hier:

familie kangoeroe

Meld je aan en volg deze familie. Zo krijg je een e-mail als deze familie een nieuwe beoordeling schrijft.

Paspoort

Uit

Drongen (Gent)

Familieleden

 • Sam ( mama 44 jaar )
 • Thierry ( papa 45 jaar )
 • Rinus ( zoon 13 jaar )
 • Kasper ( zoon 11 jaar )

kangoeroes zijn rustige genieters die graag samen een leuk uitstapje maken, wat niet altijd ver van huis hoeft te zijn

familie kangoeroe

Volgers

EVL

Meld je aan en volg deze familie.


Beoordelingen

 • Ontdek Europa in enkele uurtjes

  Geplaatst op Vandaag om 16:42 uur

  Dit was heel leuk! Kasper van 5 was al helemaal enthousiast over de oranje pluchen schildpad die met ons op de foto wilde bij het binnenkomen. De aanblik van het mini-Europa met mini-boten en mini-treinen was alvast meteen veelbelovend. De kinderen spurtten meteen naar de attracties. Voor Rinus van 7 leuk om te lezen over welke steden het ging en of we daar al geweest waren. Voor Kasper van 5 was het interactieve stuk waarbij je op een knop kan drukken om het volkslied van het desbetreffende land te horen of een figuurtje te doen bewegen in het tafereel heel leuk. De herkenning van plaatsen waar we reeds geweest waren was heel groot, bvb Sacré Coeur in Parijs. Ook voor de volwassenen is het een leuke uitstap met het atomium in de achtergrond. De tafereeltjes zijn heel mooi onderhouden, vooral ook de beplanting. Ondanks het bewolkte, wat regenachtige weer was het een aangename wandeling. De tentoonstelling achteraf is leerrijk en interactief voor de kinderen: computers met spelletjes op niveau van kleine kinderen en een actief spel waarbij twee spelers moeten springen en zo opdrachtjes vervullen op een groot scherm, bvb munten in een vuur gooien. Op het einde aten we nog een warme wafel in de aanpalende snackbar (jammer genoeg geen Brusselse maar gewoon een opgewarmde Luikse suikerwafel). De man van de foto's herkende meteen iedereen die voorbijkwam en duwde ons, overigens heel vriendelijk, enkele foto's en sleutelhangers in de handen. Normaal gezien kopen wij deze nooit, maar de foto van onze twee kinderen met atomiumbollen in de achtergrond was echt zo mooi dat we die wel 6 euro waard vonden. Kasper had natuurlijk liever die mét de oranje schildpad gehad. Er was nog energie over om wat te spelen op de leuke speeltuin aan de ingang.

  Gelegen in het complex samen met kinepolis en oceade, goed bereikbaar. combi-ticket mogelijk met bvb atomium.


 • Atomium

  Geplaatst op Vandaag om 16:39 uur

  De aanblik van de negen 'discoballen' viel alvast in de smaak bij de jongens en gewoon al het idee van op te stijgen in dit merkwaardig gebouw was erg spannend. De info aan de ingang (waar je tickets moet kopen en hoe het bezoek werkt) was niet zo duidelijk, maar we vonden al snel de kassa en kozen meteen voor een combi-ticket met mini-Europa. Niet goedkoop, maar kinderen onder de zes jaar gratis, dus toch wel kindvriendelijk. Binnen was het vol spanning en niet al te lang wachten op de lift helemaal naar boven. De lift zelf was donker en snel en een beetje eng. Boven genoten we van een mooi uitzicht over Brussel. De kinderen hadden veel interesse in het kleine Boudewijnstadion, mini-Europa en het koninklijk paleis onder onze voeten. Daarna is het de lift naar beneden en neem je roltrappen en gewone trappen tussen enkele bollen. De expo over de geschiedenis van het atomium is eerder saai, maar de met kleuren verlichte lange roltrappen zijn spectaculair en bijna futuristisch. Ook de tijdelijke tentoonstelling met kleurrijke objecten was wel leuk. Toch had het atomium, als Brussels en Belgisch hoogtepunt, wel wat leuker aangekleed kunnen zijn met typische Belgische objecten of wat muziek. Jammer genoeg ook is de 'kinderbol' enkel toegankelijk voor kleuterklassen, want het kunnen overnachten in kleurrijke bollen spreekt wel tot de verbeelding. We kozen voor een kleine snack in de bolletjesbar onderaan. Er was niet veel keuze (enkele broodjes en quiches) maar deze waren wel lekker. Een leuk terras voor bij mooi weer. Beneden rondlopen in het gras onder de bollen is plezant voor de kinderen.

  Gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en genoeg parkeerplaatsen voor auto's. Verrassend weinig volk en niet lang aanschuiven. Interessante combiticket met mini-Europa, kinderen onder zes jaar gratis.


 • Expo Dino World

  Geplaatst op Vandaag om 16:36 uur

  Het parcours tussen de bewegende en brullende dino's was leuk. Af en toe luisterden we naar wat uitleg via de audiogids, maar dat werd al snel te saai en teveel tekst. De audiogids was niet echt aangepast aan kinderen onder de tien. Het was spannender om gewoon langs de dino's te lopen, ze te bekijken en je in hun voorhistorische tijd te wanen. De grote tyrannosaurus rex was zelfs een beetje griezelig! Het tweede deel van de tentoonstelling was een 3D film over het ontstaan van onze planeet . Dat was helemaal niet leuk. Het was geen echte filmzaal, dus niet donker genoeg, en de kwaliteit van de 3D was niet goed, ook al hadden we het brilletje goed opgezet. De inhoud van de film was ook niet aangepast aan 5- en 7-jarigen, veel te moeilijk! Het laatste deel van de tentoonstelling was een interactief parcours... dat was heel teleurstellend: er was niet zoveel te doen, ofwel werkte het niet goed, ofwel moest je nog extra betalen voor een ritje op een dino of een foto bij een dino. Het opgraven van dino-beenderen leek veel te gemakkelijk. Het computerspelletje boeide de jongens twee minuten, maar het 'tekenen' (doordrukken) van dino-afbeeldingen op papier was wel heel leuk: ze wilden zeker àlle dino's getekend hebben. Het hele bezoek duurde maar een uurtje, dus we gingen nog eens in tegengestelde richting langs de bewegende dino's. Jammer genoeg was dat gedeelte helemaal niet interactief en kom je er daardoor vrij snel langs als je niet alle tekst leest/beluistert. Al bij al wel nogal duur voor deze uitstap (50 euro voor een gezinsticket).

  We reden met de auto naar Brussels EXPO, uiteraard met file op de E40 en de Brusselse ring. Aangezien we de tickets op voorhand hadden gekocht bracht dat een beetje stress met zich mee, want je had maar een halfuur de tijd om binnen te gaan. Eenmaal daar bleek er helemaal geen stormloop voor de tentoonstelling, dus ik denk ook niet dat ze naar het uur op de tickets kijken. Het plannetje op het ticket was niet zo duidelijk, je kijkt beter eerst nog eens op internet voor de juiste weg op de EXPO. De parking was dicht bij de ingang en er was genoeg plaats. Binnen was er veel ruimte, je kwam gemakkelijk bij de toiletten, en er was de mogelijkheid om je eigen picknick te eten. Door de ligging was de tentoonstelling gemakkelijk te combineren met een bezoekje aan het atomium, mini-Europa of kinepolis.


Acties


Meer acties