U bent hier:

Bende van Vlieg

De mening van andere families

 • berlindedeman van De meisjes

  Kinderboerderij Hoeve Paepehof

  Het was een beetje een verloren dagje en dus ideaal omeen kinderboerderij te bezoeken. Veel dieren hebben we niet gezien..misschien zo vlak voor de lammetjes geboren worden ofzo? Het enorme zwarte zwijn en haar big was aan het slapen en de ezel stond er maar zielig bij. Misschien omdat het een grijze dag was..dan ziet alles er maar somber uit. Maar de speeltuin met de 2 trampolines, een met omranding voor de kleintjea en een grote zonder rand en de grote glijbaan en de talloze fietsjes en mini-traktors waren wel een hit. Heerlijk die overvloed. En binnen is er boven ook nog een leuke speelzolder. Met nogal flashy disco-licht en heel dramatische filmmuziek in loop (er een beetje over..de kinderen worden er eerder opgewonden van)

  Meer info


 • liekensi van De natuurliefhebbers.

  “Oma, Opa!’ Wauw, Cowboys en Indianen...”

  Ik heb niet deelgenomen aan een rondleiding maar de tentoonstelling is echt de moeite. Er staan unieke stukken over cowboys en indianen, prachtige kunstwerken maar ook speelgoed en strips. Mijn dochters (5 en 9) keken hun ogen uit en mama haalde herinneringen op aan haar jeugd.

  Meer info


 • JelleR van De skaa mannen

  Ontdek je toekomst en je talenten!

  Aan de hand van een boekje dat we bij het begin kregen gingen we op tocht doorheen allerlei beroepen, maar onze zoon is wel nog steeds overtuigd dat hij voetballer wordt!

  Meer info


 • Peggy Christiaens van Firma Muizebuik & Co (Fam. Nijs)

  Timeless Beauty

  We bezochten de tentoonstelling op een grijze zondagnamiddag. Het was dan ook vrij druk, maar niet op een storende manier. We kregen allemaal een audioguide en gingen op verkenning. Voor kinderen is er aangepaste uitleg op hetzelfde parcours. Heel interessant! We hebben oa. geleerd hoe Romeinse vrouwen een trucje hadden gevonden om hun ogen op te maken èn hoe ze haarverf maakten om hun grijze haren te verven...we griezelen er nog van! Maar we verklappen niks hoor, ga het zelf maar ontdekken! Als je de workshop 'Romeinse selfie' gaat doen, neem je ook een zelfgemaakt souvenir mee naar huis, leuk! En, als je aan het einde even je audioguide scant en je registreert, kan je thuis alles nog eens opnieuw beleven, ook de dingen die je gemist zou hebben. Super idee.

  Meer info


 • Seafront Zeebrugge

  Samen bezocht met mijn zoontje van 8 jaar. Er was voldoende afwisseling in het museum zodat het ook voor hem leuk bleef. Maar het toppunt vond hij toch kapitein spelen aan het roer van de rode boot.

  Meer info


 • Het muzikale BiesenKind

  Heel leuk, mijn kinderen zijn 4,5 en 8 en hebben alle twee genoten. Fijn gedaan op een mooie locatie!

  Meer info


 • berlindedeman van De meisjes

  De Daltons

  Vandaag was ik nog eens op stap met mijn metekindje van 7. Het was een mooie voorstelling. Heel filmisch en veel aan de verbeelding overlatend, mooi ook dat het quasi woordeloos was. Er was alvast veel ambiance in de uitverkochte zaal. Schaterlach en applaus op de koop toe. De circusartiesten en de actrice en het mooie decor en de perfect ondersteunende vertellende muziek waren in perfecte harmonie.
  Enige minpuntje, een ietwat geforceerd einde, een soort anticlimax, dat vond ook mijn metekindje. Jammer dat het einde wat teleurstelt, want dat is toch waar je mee naar buiten gaat. Het was alvast niet aan het applaus te merken. Een lang en warm applaus. Het is 6+maar zeker te doen met jongere kinderen, zeker 5+ of jonger..omdat het quasi woordeloos is en de 3 circusartiesten en de actrice geven enorm veel om naar te kijken! stunt!

  Meer info


 • greetke7 van Bulté-De Moortel

  Technopolis

  Wat passeert een namiddag in Technopolis toch altijd snel! Nog net korting met de gezinsbond gekregen en met de lerarenkaart kom je er zo ook gratis in! De jongste kan niet overal evenveel geduld opbrengen, dus hij trekt zich al snel terug in het juniordorp. Siebe daarentegen, die kan met papa uren uitproberen en zoeken en snuffelen en snuisteren! Heerlijk toch, EN ook voor mama en papa gaat het niet vervelen, want er verandert regelmatig iets. Jammer genoeg staat ook op heel wat toestellen en spelletjes: 'tijdelijk defect'... Het valt me tevens op dat in het juniordorp ook enkele dingen aan vervanging toe zijn...

  Meer info


 • Storm

  Mooie spannende film , gaat ook als volwassenen niet vervelen.
  Aangeduide leeftijd op deze website van 10 jaar is correct; voor veel jongere kinderen niet aan raden ;er zijn toch best wel wat heel spannende/ angstig passages voor kleinere kinderen.
  Film best vooraf wel in z'n historische context duiden, wie of wat Luther is, beeldenstorm, waarom boekverbranding,..

  Meer info


 • AnnePansch van Pansch³

  De waanzinnige boomhut - de expo

  We hebben al wat expo's hier meegemaakt maar deze vonden mijn 2 zonen van 5 en 7 schitterend. De boeken kennen ze niet, maar ze dromen van boomhutten. Ze verwijzen nog geregeld naar hun zelfgemaakt boekje. En... wekelijks tekenen ze een boomhut met heel wat verdiepen. Zowel het stukje met fantasie als het actieve vonden ze super.

  Meer info


 • myriambossuyt@hotmail.Com van DE BRUINTJES

  Draken

  We hadden de audiogids mee, maar m'n zoon vond het halfweg de tentoonstelling veel interessanter om naar een levende gids te luisteren die een groep rondleidde. Die gids bracht de tentoonstelling echt tot leven waardoor we veel langer bleven staan bij bepaalde stukken wat we anders wellicht niet zouden gedaan hebben. Eerder beperkte tentoonstelling (1 zaal) wel mooie stukken die er deel van uit maken.

  Meer info


 • hdegendt van De Bende van Belsele

  Kasteel Beauvoorde

  Een leuke uitstap met de kinderen. Er is een toffe zoektocht met verschillende opdrachten voor verschillende leeftijden. Een uitstap goed voor een tweetal uur.

  Meer info


 • vjerrak van De Vliegeniers

  Jan De Smet en Kim Duchateau: Ik stuur mezelf wel op! (6+)

  Echt heel tof, deze voorstelling! Terwijl Jan Desmet liedjes zingt, tovert tekenaar Kim live tekeningen uit zijn pols. Je blijft je elke keer geboeid afvragen: haalt hij het om binnen die 3 minuten van het liedje een verhaal te tekenen? Een uniek concept, dat werkt! De show zat in een strak tempo die geen ruimte laat voor verveling. En helemaal op maat van kinderen, op een ontspannen en vrolijke manier. De kinderen werden geregeld uitgenodigd om mee te doen en te zingen, met als geniale afsluiter 'Steek je vinger in de lucht'. Achteraf werden de originele tekeningen verloot, maar sowieso kreeg elk kind een tekening mee naar huis. Echt tof!

  Meer info


 • Edgar van De Roze Brillekes

  Chaplin The Musical (Music Hall) - Stadsschouwburg Antwerpen

  Chaplin is een hele mooie musical die het levensverhaal vertelt van Charlie Chaplin. Je volgt hem van kleine jongen tot op het einde van zijn carrière. Ideaal voor wat oudere kinderen, want alhoewel dit als familiemusical gepromoot wordt, is het voor kinderen niet zo makkelijk om het verhaal te volgen. De teksten zijn soms moeilijk verstaanbaar door de muziek en de thematiek is vrij zwaar. Af en toe worden filmfragmenten getoond die voor een vrolijke en lichtere noot zorgen. Ikzelf heb genoten, maar mijn zoontje van 11 had wat meer humor verwacht en was na afloop toch licht teleurgesteld.

  Meer info


 • Edgar van De Roze Brillekes

  Storm Letters van vuur (8+)

  Storm is een jeugdfilm die je meeneemt naar de tijd toen de Spanjaarden hier de plak zwaaiden en het land gebukt ging onder de inquisitie. Het verhaal is spannend en wordt vrij realistisch gebracht. Voor de oudere kinderen is een beetje achtergrondinformatie handig om de context te begrijpen, maar ook zonder voorkennis is de film makkelijk te volgen en blijf je op het puntje van je stoel zitten van begin tot einde. Echt knap.

  Meer info


 • Marijke Sel van De poepies

  Struisvogelnest

  Hier kan je met kinderen altijd terecht, maakt niet uit of er regen of zon is. Buiten kan je bij de dieren vertoeven of op het terras iets eten of drinken. In de zomer staat er een springkasteel. Er zijn een tiental kleine fietstraktors voor de kindjes en binnen zijn er 2 springkastelen, een hooispeelplaats, een reuzekrijtbord, een zandbak en een knuffelhok met konijnen en cavia's.

  Meer info


 • Voorleesmomenten in de bib

  Mijn dochter van 4 hing aan de lippen van de voorlezers. Het hoekje was knus ingericht met kleurige kussens. Ze komt zeker nog terug.

  Meer info


 • Voorleesmomenten in de bib

  De voorlezers hebben mooi verteld. Het tweede boek was niet uit. Gelukkig heb ik het nu mee naar huis om zelf verder te lezen. Het was leuker geweest als het verhaal daar volledig was voorgelezen. Nu was het zo ineens gedaan.

  Meer info


 • Fleurs van Fleur

  Plopsaland De Panne

  Heel fijn park dat gemakkelijk te combineren is met een verblijf aan zee zo kan je een ganse dag genieten en kan je met de tram komen:) Kinderen vinden het ZALIG ook als de ouders actief meedoen!

  Meer info


 • Fleurs van Fleur

  Sea Life Centre

  Leuke uitstap aan zee voor als het slecht weer is maar met zeer enthousiaste kinderen ben je héél vlug rond en je kan niet meer eens terugkeren om de dingen te herbekijken is jammer want de prijs is toch wel hoog voor volwassenen.

  Meer info


 • Peggy Vereecken van de familie prettig eropuit

  Zoo van Antwerpen - Zot van dieren

  wij op 11 maart geweest. ja de helft zijn ze nog aan het terug opbouwen en de vogels zitten binnen voor de vogelgriep. niet goed dat je de volle pot moet betalen .

  Meer info


 • vliegje van vandeweyer

  Zoo van Antwerpen - Zot van dieren

  Op 12 maart zijn we naar de zoo van Antwerpen geweest. Dit viel tegen. Het is juist een bouwwerf en door de vogelgriep kun je de vogels niet zien en kun je in bepaalde stukken van de dierentuin niet komen. Maar je moet wel de volledige prijs van de dierentuin betalen.

  Meer info


 • vvda van 4coos

  Bezoek Trainworld Schaarbeek

  superleuk museum! Zoonlief (4 jaar) vond het fantastisch en keek zijn ogen uit. Voldoende aanbod en interactief genoeg om kinderen meer dan anderhalf uur geboeid te houden. Een aanrader!

  Meer info


 • liesbetpierreux van Vleemink

  Kindertheater Spoor 6 - Stan Stempels

  Kinderen vonden voorstelling leuk. Thema is heel herkenbaar. Ze vonden het ook leuk om actief te mogen deelnemen. Nadien genoten van een zonnige middag met picknick in nabijgelegen park.

  Meer info


 • berlindedeman van De meisjes

  Zoo van Antwerpen - Zot van dieren

  Wat een heerlijke dag alweer! Je kan ook tijdelijk met een fikse korting van 5 euro binnen (de man van de kassa dacht tot eind maart) zolang ze de ingang aan het renoveren zijn. Intussen vond mijn dochter de dieren van de dierentuin toch interessanter dan de mieren die daar rondlopen. Zoals het geval was toen ze 18 maand was. We konden bij aanvang al meteen de zeeleeuwenshow meemaken, eerst van dichtbij achter glas naar deze mysterieze diertjes kijken, en nadien dan de "show". Ik weet niet hoe verantwoord dit allemaal is, maar dat brengt ons een pak verder sowieso, horen dieren in een dierentuin tout court? Hoedanook de show was geweldig, en hoewel het een stralende zondag was en er toch een pak volk was, viel het goed mee van beweegbaarheid door het park en aanschuiven overal. Aanrader!

  Meer info


3 exclusieve voordelen
voor Bendeleden

 1. Geef je mening en spaar punten.
 2. Ruil punten in voor geschenken.
 3. Volg jouw favoriete Bendeleden.
Krijg 100 punten
Word nu lid van de Bende van Vlieg

Meer weten over de Bende van Vlieg?