U bent hier:

Bende van Vlieg

De mening van andere families

 • AnnePansch van Pansch³

  Bezoekerscentrum en blotevoetenpad De Lieteberg

  dit blijft een toppertje! Elke keer we in de buurt zijn (en reken 'de buurt' maar ruim) ... stoppen we hier!

  Meer info


 • AnnePansch van Pansch³

  Bezoek Technopolis

  In de krokusvakantie spoorden we naar Mechelen met nog 2 vriendinnen en hun kinderen. De wandeling naar daar was niet zo gezellig (we moeten nog eens zien of er geen mooi wandelpad is aangelegd, want nu wandelden we langs de grote baan).

  Aangekomen bij Technopolis werden ze al serieus betoverd door het zien van de auto ... die ze met vereende krachten te lucht in konden trekken. Hier is er echter 1 zwaar avontuurlijke gebeurtenis aan gekoppeld. Stel ... je hebt het touw in het midden vast, en alle kindjes laten los... wel... dan ga je behoorlijk hoog de lucht in! We hebben er een paar uit de lucht moeten plukken.

  Binnen konden ze hun ogen niet geloven en wisten ze niet waar eerst te kijken en te gaan... Ze werden telkens aangetrokken door iets anders, waardoor we soms een kindje moesten zoeken als een naald in een hooiberg (ook al hadden we afspraken gemaakt). Ze genoten! En de middagpauze (je kan zelf je picknick opeten in een apart voorziene ruimte) duurde maar heel kort. Ze maakten glibberwormen, sterke bruggen, namen een dna-staal af, ... we hadden tijd te kort om alles te zien!!! We komen zeker nog eens terug!

  Meer info


 • AnnePansch van Pansch³

  Familieparcours: Ontdek Kasteel Beauvoorde met Ridder Arthur!

  Mijn zoon was er net 9 geworden en dat vieren wij niet rond een tafel ... maar met een activiteit. Hij kon tussen een paar dingen kiezen maar koos er dit kasteel uit. Samen met zijn broer van 7 waanden ze zich als echte kasteelheren! De opdrachtjes vonden ze geweldig (alleen hadden wij pas heel laat door dat we eigenlijk elke keer ons karretje moesten meenemen). Al schrok hij zich een bult toen hij al grappend aan de bel trok en er plots iemand kwam open doen. Hun eigen schild ontwerpen, de stamboom maken, de tafel dekken ... ze vonden het SCHITTEREND.

  Er waren 2 dingetjes kapot maar dat hebben we mooi gemeld en ze beloofden het in orde te brengen.

  Meer info


 • vjerrak van De Vliegeniers

  Rosie & Moussa

  Speelt zich af in Brussel, wat leuk is omdat je plekken herkent. De dromen, verdrietjes en vooral de vriendschap tss Rosie en Moussa wordt mooi weergegeven, met af en toe een (visuele) gimmick. De film doorbreekt zonder eróver te gaan clichés. Het was een aangename film, maar we hadden geen waaw-gevoel, misschien omdat we eerst het boek gelezen hebben?

  Meer info


 • vjerrak van De Vliegeniers

  Craquelé (8+)

  Prachtige voorstelling met een warm verhaal, te gekke woordspelingen, hilarische scènes, ongelooflijk goed geacteerd en origineel decor (in een kerk) en met een koor dat mooi en gedoseerd ingezet werd. Ik vond 8+ wat te hoog gegrepen om alles goed te snappen. Eén personage wordt soms door 3 verschillende acteurs gespeeld (van kind tot volwassene) en dat vonden mijn kinderen wel verwarrend en ook met het Gentse accent hadden zij wat moeite. Toch is er voldoende te zien en beleven, zodat volwassenen en kinderen er elk hun eigen verhaal in vinden.

  Meer info


 • vjerrak van De Vliegeniers

  Grote indoor speeltuin met theater, bowling, lasershoot en buitenterras

  Mijn kinderen amuseerden zich volop. Ik zag ze urenlang niet, ze waren de hele tijd wel ergens anders aan het spelen. Behalve toffe klauterparcours voor groot én (afgezonderd) klein, is er ook een bowling, een geslaagde lasershooting (30', met een voorfilmpje met uitleg) en peddelbootjes. De themakamers (bakker, gevangenis, huiskamer, winkel) zijn met zorg gemaakt en prikkelen de fantasie vd kinderen. Het is een grote ruimte, met haast pretpark-allures, en voor de ouders véél plek om rustig te zitten, op de donkere, maar aangename 2e verdieping. De moeite.

  Meer info


 • Plopsaland De Panne

  Leuk pretpark, wij hebben een dochter met ass, mits voorleggen van de nodige papieren krijgt ze voorrang op de soms wel lange wachtrijen dit maakt dat wij ook met ons gezin kunnen genieten van een dagje pretpark

  Meer info


 • ESMÉ BOS & BART VOET - Wiegelied (2,5 tot 4 jaar)

  Een woord voor: zaaaaalig😍. Super gezellige mensen met heel mooie vocale stemmen. We vonden het echt een prachtige optreden. Vooral toen ze dandini dandini bostana begon te zingen. Deze wiegeliedje staat elke avond voor het slapen gaan op. Na afloop hebben we ook een gezellig gesprek gehad.

  Meer info


 • tinniewinnie van Familie Proost

  Urbanus, De Vuilnisheld

  Leuke film voor mij omdat ik opgegroeid ben met Urbanus maar voor kleine kinderen soms een beetje erover. Er zit ook wel humor in die de kinderen niet snappen

  Meer info


 • leenholvoet van De ontdekkers

  Train World: Beleef de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

  We bezochten Train World een beetje à l'improviste terwijl we met de auto in de omgeving passeerden. Hoewel de trein nemen natuurlijk logistischer is om dit museum te bezoeken, konden we de auto ook wel vlot parkeren. We vonden het een zeer mooi museum met zeer vriendelijke mensen aan het onthaal (uitleg over een zoektocht voor de kinderen, etc). Goed om weten is dat je hier Museumpassen kan gebruiken. Je gaat binnen langs het oude stationsgebouw en daarna moet je een stukje buiten, om dan door een aantal fabrieksachtige hallen te gaan. Die hallen vond ik zeer donker. Elektriciteitsbesparing? Veel is daardoor moeilijk te zien en die donkerte vond ik niet echt uitnodigend. Foto's nemen is ook niet simpel. De grote treinen waar je echt in mag, spraken het meest tot de verbeelding. De simulator leek ook wel tof maar daarbij stond te veel volk.

  Meer info


 • leenholvoet van De ontdekkers

  LEGO® beleving in TRAIN WORLD

  We bezochten Train World nadat mama vond dat we dat toch maar eens moesten bezoeken voor de legotentoonstelling (die al eens verlengd was) zou gaan eindigen. Er staan toffe legoconstructies doorheen heel Train World. Er is ook een mooi zoektochtje opgesteld, waarbij de kinderen bepaalde legomannetjes moeten gaan zoeken. In één van de hallen staat een dorp in lego opgesteld met rijdende treinen. Dat sprak bij ons het meest tot de verbeelding. Verder zijn er ook treinlocomotieven op schaal gebouwd.

  Meer info


 • Stefanietje van MamaMiraB

  'k Zag 2 beren...

  Op een leuke en speelse manier wordt het thema van lichamelijkheid en seksualiteit vormgegeven. Voor de kleinsten is er vooral aandacht voor lichamelijkheid, voortplanting en relaties. Mijn dochter vond het 1 van de meest fascinerende expositieruimtes in het museum, misschien ook omwille van het fuchsiaroze decor van de tentoonstelling...

  Meer info


 • Autoworld

  Ik vond dit als mama maar niks en dacht dat mijn dochter dat maar zo en zo ging vinden maar ondanks haar jonge leeftijd van 6 jaar was ze verkocht.....ik kreeg ze bijna niet terug mee naar huis.

  Meer info


 • Conquesta indoor speeltuin

  Leuke speeltuin, met groot aanbod zowel voor kleintjes als voor oudere kinderen. Ruim en veilig speelgedeelte voor de kleinste kindjes.
  Ligt wat afgelegen, maar zeker een aanrader!

  Meer info


 • jolien_dp van De Dimisi's

  Binnen- en Buitenspeeltuin De Kloek

  Twee weken geleden was het echt prachtig weer, een ideale dag om met de fiets naar de Kloek te rijden en daar te spelen. Heel leuke speeltuin, ook voor kleine kindjes. Enkel een babyschommeltje misten onze jongens nog. De binnenspeeltuin zullen we binnenkort een keertje uitproberen.

  Meer info


 • jolien_dp van De Dimisi's

  Provinciaal Recreatiedomein Kessel-Lo

  Heel mooi en groot domein. Zeer fijn om met de kindjes te wandelen, ook de dieren van kinderboerderij en de speeltuintjes zijn erg leuk. Zwemmen willen we er zeker ook eens doen, maar deze zomer was het er erg druk.

  Meer info


 • jolien_dp van De Dimisi's

  Train World: Beleef de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

  Mooi museum, vlakbij het station. Het enige minpunt is dat het best donker is binnen en niet altijd even makkelijk is met een buggy.

  Meer info


 • jolien_dp van De Dimisi's

  Beweging voor baby's, peuters en kleuters

  Wij gaan elke zondagochtend met onze jongens van 1 jaar bewegen, zingen, dansen, klimmen en klauteren. Heel leuke lesjes: liedjes, met de bal spelen, oefeningen met een grote parachute, een koprol leren, ... En allemaal prachtig nieuw materiaal, waar ze op, onder en door kunnen kruipen. Echt super voor hun motorische ontwikkeling.

  Meer info


 • jolien_dp van De Dimisi's

  Aqua Mundo Centerparks Erperheide

  Super fijn weekend gehad! Onze jongens waren nog net geen 1 jaar. Ze zwemmen heel erg graag en genoten vooral van het babybad en de stroomversnelling. We deden ook mee met een sessie babyzwemmen en babymassage. Heel lieve juf, die veel leuke oefeningen en tips aan ons gaf. Daarnaast vonden ze de binnenspeeltuin Balluba ook fantastisch. Ook papa was een mega fan van de rondvliegende balletjes. Gaan we binnenkort zeker nog eens doen!

  Meer info


 • Willems Ellen van Familievlieg

  Kinderboerderij Mikerf

  Positief: Leuke boerderij met speeltuin!

  Minder: Momenteel verbouwingen aan de speeltuin met onduidelijke en gevaarlijke afbakeningen vr de kinderen! Het personeel van de brasserie was ook helemaal niet vriendelijk!

  Meer info


3 exclusieve voordelen
voor Bendeleden

 1. Geef je mening en spaar punten.
 2. Ruil punten in voor geschenken.
 3. Volg jouw favoriete Bendeleden.
Krijg 100 punten
Word nu lid van de Bende van Vlieg

Meer weten over de Bende van Vlieg?