U bent hier:

Bende van Vlieg

De mening van andere families

 • De wereld van Bruegel

  Een aanrader ! Een heel nieuw pad brengt je naar de verschillende locaties. Met je badge verzamel je punten in de Bruegelgame. Een spel voor jong en oud. Daarnaast geven schermen je meer achtergrondinformatie over het leven in de tijd van Bruegel. We hebben iets opgestoken die dag en ons geamuseerd. Een dikke proficiat voor het Bruegelteam! Hopelijk komen er nog zo'n projecten. Wij komen in ieder geval kijken. Oma Marleen en opa Marc

  Meer info


 • marimaene van De Costertjes

  STELLA, ster van de zee

  We (oma en kleinzoon van 8 j.) vonden het heel leuk. De inhoud is heel rijk en bevat vele waarden die de kinderen beter begrijpen dan wij volwassenen soms denken. De interactie tussen de acteurs en de pop(pen) is heel fijn gespeeld. Licht en geluid waren uitstekend. Eén minpuntje: de twee hoofdacteurs spreken geen Nederlands maar een soort Fries (?) bv. een meisje heten ze een "femke" en je is "jo". In het begin is dat wat moeilijk, maar je went eraan en dan is dat geen probleem meer. We hebben ervan genoten !

  Meer info


 • Dumbo

  Wat een prachtige film!!!!
  Het verhaal is hetzelfde gebleven maar zo herwerkt en bewerkt dat je naar een film met echte mensen en dieren zit te kijken. We hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut.
  Soms grappig, soms droevig en soms spannend, alles wat een kinderfilm moet hebben.
  Ik ging met 3 jongens van 9 jaar en eentje van 6; ze hebben er allemaal evenveel plezier aan beleefd.
  En ook voor volwassenen een leuke film om naar te gaan kijken.
  Aanrader!

  Meer info


 • Hidrodoe

  Wij gingen een namiddag en hadden alle tijd om de doe-dingen uitgebreid uit te proberen.
  Meteen toen we binnenkwamen gingen we naar de 3D films kijken en die waren een beetje spannend maar vooral heel erg tof. De doe-dingen zijn zeer leerrijk en gevarieerd. Een beetje Technopolis in het klein.
  De parking ligt op 10 minuutjes wandelen van de ingang, maar omdat je door een bosrijke omgeving moet, is dat net erg leuk en ontspannend.
  Ik denk wel dat het nog leuker is wanneer je in de zomer kan gaan en de buiten-activiteiten ook open zijn, maar we hebben ons nu zeker niet verveeld.
  En een mooi extraatje: omdat het moederdag was vandaag, kregen alle mama's een mooie roos mee naar huis. Wij gaan zeker nog eens terug wanneer het warm is buiten, dan gaan we een hele dag.

  Meer info


 • Pop-Up ijssalon tussen de koeien

  Leuke ontvangst met een goodiebag gevuld met koeken, snoep en een wedstrijdformulier. Mini workshoptafels voor het zelf kweken van waterkers en trucjes met melk, kleurstof en zeep. Heerlijk ijs en wafels in het pop up ijssalon onder een stralende zon, nabij de koeien 😊 op een mooie locatie. Onze zoon vond het geslaagd!

  Meer info


 • Provinciaal Domein Puyenbroeck

  Reeds een paar keer langs geweest en telkens een volledige namiddag vol plezier in de speeltuin en op het water.

  Meer info


 • Willems Ellen van Familievlieg

  Gezinnen in het M HKA

  Was een leuk eerste bezoek in het museum. Leuke paasactie en een aanmoediging om toch langs te gaan bij museums met kleine kinderen. Er was echter weinig voor kleine kinderen. De serres om iets te drinken waren ook zeer gezellig maar niet praktisch met kleine kinderen.

  Meer info


 • leenholvoet van De ontdekkers

  Buitenspeeldag 2019

  Het was een leuke namiddag volgens onze zoon. Dit jaar was het slecht weer maar daar kan de organisatie niets aan doen. Het boogschieten vond onze zoon heel tof.

  Meer info


 • leenholvoet van De ontdekkers

  Kinderkunstenfestival

  We hadden een mooie namiddag in Bornem. Er waren veel verschillende activiteiten. Hoedje af voor de Nederlandse Tetra Pak artiesten en voor de voorstelling van Springtime. Ook de bib van Bornem had leuke activiteiten. De locatie voor het schimmenspel was zeer klein. Het ware beter dit wat vaker te spelen.

  Meer info


 • Foorfeest 2019

  De kinderen wilden in de eerste plaats naar de kermis, maar ze vonden de zeepkistenrace ook hilarisch. De nostalgische kermis zou uitgebreider mogen en zou beter tot zijn recht komen als ze afgezonderd was van de moderne kermis.

  Meer info


 • mamapapavandrie van driebollekes

  Opendeur Sprookjesbos

  We kijken elk jaar uit naar de opening van het sprookjesbos. Dit jaar moest - ondanks de slechte weersomstandigheden - niet onderdoen voor de vorige edities. De combinatie van wandelen en luisteren naar verhalen en/of kijken naar de kunsten van sprookjesfiguren is fijn. Het ritje op de zwiermolen is een must en dit jaar waagden we ons ook aan de rij van de grime. Een dikke duim voor deze dame, het was het wachten meer dan waard! De kinderen werden verwend met een snoeparmband bij het peperkoekenhuisje en een lekkere wafel op een stokje net voor we naar huis trokken. De kaboutermuts mocht als aandenken mee naar huis, leuk voor de kinderen! Een geslaagde uitstap en zijn geld meer dan waard! Chapeau voor alle vrijwilligers die er een leuke namiddag van maakten! Ook een dikke duim voor de tekenacademie die her en der prachtige kunstwerken verzorgden! We komen volgend jaar terug!

  Meer info


 • marimaene van De Costertjes

  INUK

  Fantastische voorstelling waar zowel mijn kleinzoon en ik intens van hebben genoten. Prachtig decor, uitstekende spelers, een afwisseling van een lach en een traan en soms momenten van stilte om de realiteit te verwerken. Toplocatie (gezien de inhoud) in een container bij De Kantel, Centrum voor Bijzondere Jeugdzorg te Brugge.

  Meer info


 • mamapapavandrie van driebollekes

  Binnen kijken in het kasteel van Jeanne de Merode

  Een heel mooi kasteel, fijn om spelenderwijs (en verkleed) de geschiedenis en het kasteelleven te ontdekken. Vriendelijke ontvangst :) Wel eerder geschikt voor kinderen vanaf het derde leerjaar, voor kleinere kinderen is de inhoud nog wat moeilijk.

  Meer info


 • inneke012 van de woumannen

  Kinderkunstenfestival

  Elk jaar opnieuw een dag vol amusement. We vonden persoonlijk de vorige locatie iets minder en zijn heel blij dat het opnieuw in het kasteeldomein is. Heel veel te doen, de kinderen kijken er al naar uit! spelletjes, workshops, voorstellingen,...

  Meer info


 • Stella

  Wij hadden het geluk vrijkaarten te hebben bemachtigd voor de premiere. Het was een mooie voorstelling met enkele spitsvondigheden, zoals altijd bij Theater Froe Froe. Er wordt aangegeven dat het voor kinderen vanaf 6 jaar is maar ik zou het eerder optrekken naar 8. De sfeer werd, mede dankzij de muziek, zeker opgepikt door onze 6-jarigen (spannend, droevig,...) maar het was toch nog eerder moeilijk om het geheel te begrijpen. Er wordt een smakelijk eigen dialectje gesproken dat voor volwassenen prima was maar ik denk dat het voor de kinderen toch wat moeilijk was om daardoor alles goed te verstaan. Al bij al hebben ze er wel van genoten dus missie geslaagd!

  Meer info


 • Karrekekrol van Ons eigen stekje

  Familierondleiding: Via Antwerpen. Red Star Line, een verhaal van mensen

  Om het red starline museum te bezoeken, heb je geen auto nodig, integendeel. met de tram en een stukje te voet geraak je er vlot. Ook voor de prijs moet je het niet laten, want je bent er langer binnen dan je had verwacht met alle verhalen van de mensen, hoe schrijnend ze ook zijn, je bent volop gefascineerd. een fijne aanrader, maar effectief voor kinderen vanaf 8 jaar.

  Meer info


 • Karrekekrol van Ons eigen stekje

  Museum voor Natuurwetenschappen - paleoLAB

  Het was sinds mijn kindertijd geleden dat ik nog in het museum voor natuurwetenschappen ben geweest en god wat was dat verandert. Ook de tentoonstelling met de beren was heel fijn en interactief genoeg om hun interesse hoog te houden. Jammer genoeg hadden we hun beertjes niet bij. het Paleolab was een hoogtepunt. Knutselen, voelen, ontdekken hoe iets in elkaar zit.

  Meer info


 • mariancat van Pastarelli's

  Plopsaland De Panne

  Na onze mindere ervaring in plopsa co ( €10 inkom/kleuter + onze duurdere inkomkaarten om door de geitenweide van Heidi & doolhof te wandelen) was dit toch een aangename verrassing! Veel meer activiteiten voor onze kleuters. Naar plopsaland gaan we terug! Jammer dat die parking altijd extra geld moet kosten, gelukkig rijdt er ook een tram ;)

  Meer info


 • Coolest Projects Belgium 2019

  Ieder jaar organiseert de CoderDojo organisatie dit evenement waarop alle kinderen hun projecten kunnen voorstellen. Het was ongelooflijk hoeveel creatieve en originele ideeën deze kleine hackers hadden, maar ook het maatschappelijk engagement om hun medemensen te helpen. Alle projecten konden ook zeker tippen aan de permanente expo in Technopolis.

  Meer info


 • Museum voor Natuurwetenschappen

  De expo 'Teddy en Beer' in combinatie met de dino's uit de vaste collectie: een aanrader! Het aantal plaatsen in de tentoonstelling TEDDY & BEER is wel beperkt. Tijdens de weekends en schoolvakanties zit de namiddag heel snel volzet, dus dan kan je best in de voormiddag gaan.

  Meer info


3 exclusieve voordelen
voor Bendeleden

 1. Geef je mening en spaar punten.
 2. Ruil punten in voor geschenken.
 3. Volg jouw favoriete Bendeleden.
Krijg 100 punten
Word nu lid van de Bende van Vlieg

Meer weten over de Bende van Vlieg?