U bent hier:

Bende van Vlieg

De mening van andere families

 • Film in het bos 'Minuscule' in Provinciedomein Huizingen

  Tweede keer op rij dat we naar de film in het bos gaan. Vorig jaar magische film GVR, dit jaar n film over een lieveheersbeestje dat dolle avonturen beleefd. Superleuke locatie! Dit jaar werden we zelfs getracteerd op popcorn en warme chocola. Heerlijk! Wij komen volgend jaar graag terug!

  Meer info


 • Zwembad Arena

  Lekker rustig baantjes zwemmen op een zondagvoormiddag en veel pret voor de kids op de glijbaan.

  Meer info


 • Ravot in het bos-dag en ontdekking Bijzondere Bomenwandeling (Week van het Bos)

  Op de openingsdag van de bomenwandeling waren er twee kraampjes waar je n sapje/thee kon drinken en n opdrachtenkaart voor de kids voor tijdens de wandeling. De wandeling is 3 km lang. Prima te doen met jonge kinderen. De extra opdrachten maken t ook voor hen leuk. Er zijn tevens wat nieuwe speelplekken die de wandeling extra plezierig maken. Leuke namiddag beleefd! De infoborden zijn niet op kinderniveau vertaald. Misschien n tip voor de toekomst?

  Meer info


 • vjerrak van De Vliegeniers

  Nautilus - Theater Speelman

  Deze voorstelling was bijzonder vindingrijk in beeld gebracht en door de live gemaakte geluiden leek het alsof je mee in de duikboot Nautilus zat. Hoewel de Kapitein Nemo een begenadigd verteller is - en er is best veel tekst - vond ik het verhaal zelf niet zo sterk. Dat de duikboot plots een eigen wil heeft, is goed gevonden en voor mijn part mocht dat van in het begin wel zo zijn (meer dialoog tussen kapitein en duikboot dan nu de monoloog vd kapitein). Soms was het ook erg spannend! Gepast vanaf 9+.

  Meer info


 • vjerrak van De Vliegeniers

  Vechtmeisje

  Als je de kans hebt om deze film te zien, zeker doen! Het is een film vol girl power, ideaal voor 10-plussers. Geweldig goed gespeeld, topverhaal, knap in beeld gebracht. Straf hoe een pijnlijke scheiding, pestgedrag, frustraties en woede worden omgezet in een verhaal waarin de kinderen opkomen voor jezelf, letterlijk vechten om zich terug goed te willen voelen. Herkenbaar voor elke puber, lijkt me. Toppertje!

  Meer info


 • vjerrak van De Vliegeniers

  Teddy & Beer - Kom met je knuffelbeer!

  Deze expo haalde een variëteit aan onderwerpen ivm beren aan: waar leven ze, hoeveel soorten zijn er, waar werden ze voor gebruikt door mensen, vanwaar komt de naam Teddy... We leerden zeker wat bij. Wat de expo leuk maakte, waren de interactieve gimmicks: brullen als een beer in een micro, je eigen knuffel in een schrijn zetten, ontdekken waarom ijsberen niet uitglijden op het ijs... De grote knuffelberenwand op het eind maakte het af. Op een uur waren we rond en dwaalden we verder door dit interessante museum.

  Meer info


 • Bezoek Technopolis

  Blijft altijd ontzettend leuk, echt voor het hele gezin interessant én leuk! Top, er moegen er nog zo zijn! ;-)

  Meer info


 • Beautiful Lace & Carine Gilson - Spelparcours

  Bij de tentoonstelling in het Mode en Kant Museum (waarover meer in mijn andere aanbeveling) hoort een knutselhoekje boven. Daar mogen kinderen met restjes kant van de ontwerpster aan de slag. Met prachtige stoffen en motieven in verschillende kleuren kunnen ze een eigen creatie maken die ze dan kunnen ophangen aan het grote gaaswerk. De vele kunstwerkjes daar vormen een kleurrijk geheel. Ook kunnen ze met de hand of met klosjes zelf een poging wagen om te kantklossen. Heel leuke ontspannende zolder waar we na de tentoonstelling nog bijna een uur extra bleven tot zoonlief klaar was met knutselen. Ondertussen leerde mama kantklossen dus de tijd ging snel voorbij :-)

  Meer info


 • Beautiful Lace & Carine Gilson

  Deze fijne expo over kant bestaat uit twee delen. Er is de kantkamer waar telkens een ander deel van de kantcollectie te bezichtigen is. En er is een hele mooie tentoonstelling waar je kan zien hoe een Brusselse ontwerpster prachtige kantontwerpen maakt, gebaseerd op oude ontwerpen, maar dan in een modern kleedje, met toevoeging van andere stoffen of materialen, waarbij de Japanse toets vaak aanwezig is. Het resultaat zijn prachtige japonnen en kimono's. Enkele dames doen aan kantklossen om je een live voorbeeld te geven. Kinderen krijgen een boekje met vraagjes om doorheen de tentoonstelling op te lossen. Boven is er een knutselhoekje waar je zelf kan proberen kantklossen.

  Meer info


 • PiKANT - Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed

  Dit is een hele fijne expo. De locatie is een kasteel waar je in de orangerie een mooie tentoonstelling hebt over kant met o.m. hele mooie schilderijen, maar ook waaiers, mooie kleren, ... Met de inbegrepen audioguide kan je zelf kiezen hoeveel of hoe weinig info je wil horen. Als je iets wil weten, wijs je gewoon naar het juiste cijfer met je audioguide. Soms leek dit eerder op een lichtzwaard hanteren bij ons zoontje :-) Het was deel van de pret! Hij kreeg ook een tof boekje met een zoektocht naar een misdadiger. Op het einde moest hij dan een soort vouw- en knipwerkje maken waardoor een kantwerkje ontstond, dat recht gaf op een leuk cadeautje. Een deel van de tentoonstelling is in de kerk en de kapel, en het park van het kasteel is vrij toegankelijk tijdens deze tentoonstelling. Een fijne wandeling bij een fijne expo! Een aanrader!

  Meer info


 • Woestzoeker - Theater Antigone & Theater Artemis

  Wij zagen Woestzoeker in Cc De Stroming in Sleidinge. De voorstelling kadert in de week tegen armoede. Woestzoeker geeft een goed beeld mee aan kinderen (en volwassenen) hoe het is om arm te zijn en dat niet alles vanzelfsprekend is.

  Meer info


 • Kapsalon Romy

  Wij zagen Kapsalon Romy op het Gentse filmfestival. Een heel mooie, ontroerende familiefilm over een oma met Alzheimer. Een lach en een traan voor jong (vanaf 8 jaar) en oud ; ).

  Meer info


 • arensmarijke van Janssen United

  Tcie De Kroon - De KnetterKwabMachine

  Ik vond het echt leuk. Het was ook heel erg spannend en super grappig.
  Na de show kocht mijn mama het boek en kreeg ik handtekeningen. Hoe cool!
  Oh en mijn mama kende die schrijver ook al. En nu kan ze voorlezen wat ik zag!

  Meer info


 • ZOO Planckendael

  Hier kan je de hele dag doorbrengen, of als abonnee gewoon even binnenspringen zelfs voor de speeltuinen. Dieren zitten mooi, je gaat van werelddeel naar werelddeel en wordt daar zo goed als mogelijk in ondergedompeld. Heel fijne uitstap.

  Meer info


 • Domein Tivoli

  Het leukste park in Mechelen. Kinderboerderij met Kadodder die zingt, leuke speeltuin voor de kleine en grote kids. Pannekoekenhuisje heel gezellig om te zitten. Conclusie, fun voor ouders en kids.

  Meer info


 • Zwembad 't bADhUIS

  Gisteren met enkele bewoners van het wzc geweest. Die mensen hebben echt genoten. Goede toegankelijkheid, ruime cabines, heerlijk warm water. Enige minpuntje, beetje ver voor hen naar cafetaria.

  Meer info


 • Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

  Kabo!-en de fabuleuze speurders: wij deden samen met een meisje van 4,5 en een jongen van 8 deze speurtocht (zoals Geocaching) in De Liereman. De opdrachten die je moest vinden in het bos waren verbonden aan hun leeftijd waardoor het zeer haalbaar was. We moesten hen maar een paar keer in de juiste richting helpen. De sporenpaaltjes zoeken.. daar hadden ze ons als volwassenen wel voor nodig, maar behalve enkele iets moeilijkere zoekplekken was het zeker doenbaar. We vonden alle paaltjes en ook dus de twee antwoorden van de speurtocht. We vonden het enkel jammer dat de kinderen - bij het indienen van de antwoordbladen - zelfs geen kleine prijs zoals een lekstok kregen. Daarnaast was het dus een leuke activiteit op een zonnige zondagmiddag.

  Meer info


 • De stripverhaalroute van Brussel

  Onder een grijze hemel die gelukkig droog bleef, gingen wij gisteren op zoek naar de vele stripmuren die Brussel rijk is. Ons zoontje van tien vond het spannend en heel tof om telkens te zoeken waar de muur zich bevond. Eén muur bleek een plafond te zijn, zodat het even duurde voor we door hadden dat we hem misten omdat we niet omhoog keken :-) De muren zijn vaak pareltjes, en de wandeling is dan ook een aanrader!

  Meer info


 • kjanssen van Berepoot

  WonderWeekend in Plantentuin Meise

  Wij hadden een zalig familie-weekend in de plantentuin van Meise! 24u tijd maken voor elkaar, en genieten van theater, circus, workshops, zot doen, … en na het kampvuur.... allemaal lekker slapen in de kartonnen tent :) Een aanrader!

  Meer info


 • Halloweentocht 3

  De voorgaande edities werden elk jaar beter. Pluspunt is dat er ook aan de kinderen gedacht word, Zeer toegankelijke wandelwegen, zelfs mogelijk met een buggy, zeker een aanrader en de derde editie beloofd nog beter te worden

  Meer info


3 exclusieve voordelen
voor Bendeleden

 1. Geef je mening en spaar punten.
 2. Ruil punten in voor geschenken.
 3. Volg jouw favoriete Bendeleden.
Krijg 100 punten
Word nu lid van de Bende van Vlieg

Meer weten over de Bende van Vlieg?