U bent hier:

Bende van Vlieg

De mening van andere families

 • femkedewulf van De Santis

  Supercoole vakantiemogelijkheden bij de vleet

  Heel tevreden van de Free Time kampen. Mijn kinderen volgenden er al verschillende kampen. Veel variatie, vlotte communicatie en steeds een leuk begin van de dag met een kamplied.

  Meer info


 • Riet Van Laethem van Delveaux - Van Laethem

  Provinciaal Domein De Gavers

  De perfecte plaats voor een gezinsuitstap als je er even tussen uit moet. Je kan er wandelen op een mooi terrein. Er is een grote en veilige speeltuin waar de kinderen uren kunnen vertoeven. Het zwembad is zeker ook de moeite. Je kan er ook lekker (wel eenvoudig) eten in het restaurant. We vertoeven er graag op een zondag.

  Meer info


 • Riet Van Laethem van Delveaux - Van Laethem

  Train World: Beleef de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

  Heel leuk museum. Ook groot. Heel leuke opbouw met voldoende afwisseling. Zeker een aanrader al voor gezinnen met kleine kinderen.

  Meer info


 • Riet Van Laethem van Delveaux - Van Laethem

  Museum voor Natuurwetenschappen

  Leuk museum. Ook voor de allerkleinsten - maar zij moeten hard hun verbeelding gebruiken.
  Buiten de dino's vond ik ook het gedeelte van het menselijke lichaam leuk gedaan. Zeker een aanrader maar toch beter voor kinderen ouder dan de onze (3-5 jaar).

  Meer info


 • KALF!

  Een toneelvoorstelling waar het 'echte leven' van het kalfje tot een koe tot het slachthuis op een kindvriendelijke manier wordt gespeeld... De realiteit en de fantasie (om het toneelstuk toch een luchtige toets te geven) gaan mooi samen. Dimitri Leue brengt de voorstelling zo dat de werkelijkheid rond het leven van een kalfje eerlijk vertelt wordt, maar er zitten ook veel speelse, muzikale intermezzo's in, waardoor het toneelstuk minder ernstig wordt.
  Ik ging samen met mijn kinderen van 7 en 9 jaar naar de voorstelling. Kinderen jonger dan 7 jaar zou ik niet meenemen, want er zit ook een stukje een droevig verhaal achter (kalfje gaat dood ).

  Ook al gaat het kalfje op het einde dood en is het geen vrolijk einde, toch waren mijn kinderen enthousiast over de voorstelling en zorgde ervoor dat ze meer inzicht kregen over hoe 'het vlees' op hun bord terecht komt.

  Meer info


 • Technopolis

  Fijne leerrijke dag. De kinderen waren helemaal weg van de vele verschillende proeven die ze konden doen. De grote diversiteit van de opdrachten zorgde ervoor dat het nooit saai werd.
  Een aanrader voor een regenachtige dag

  Meer info


 • Edgar van De Roze Brillekes

  Draken: tijdens de krokusvakantie

  Het STAM staat op ons lijstje van favoriete musea. Er valt regelmatig iets nieuws te beleven. In de paasvakantie zijn we naar de expo 'Draken' gaan kijken. Hoewel er maar 1 zaal gewijd is aan deze imposante dieren, leer je toch een heleboel bij. Vanaf 6 jaar kan je met een audiogids het parcours volgen, maar wij hebben ons beperkt tot de uitleg in het boekje. Het hoogtepunt van de expo waren immers de drakenkamers, waar je kon spelen, je eigen draakje knutselen of je uitleven op videogames van vroeger en nu (waarbij de interesse van de zoon vooral uitging naar het meest recente spel op groot scherm met vechtende draken, terwijl ik zelf de oude videogames met de lieve en schattige draakjes het leukst vond). En als afsluiter was er traditiegetrouw nog de gang met legosteentjes, altijd goed voor een uurtje bouwplezier.

  Meer info


 • Edgar van De Roze Brillekes

  Adoptie: workshop en rondleiding met Gerda Dendooven

  Vermits mijn zoontje zelf geadopteerd is, zijn we gaan kijken naar de tentoonstelling 'Adoptie, tussen avontuur en kwetsuur' in het Dr. Guislainmuseum in Gent. Het concept is zeker interessant, je leert een heleboel zaken over adoptie, alleen vond ik het een beetje jammer dat er vooral gefocust wordt op de negatieve aspecten zoals gedwongen adoptie, terwijl er ook veel positieve verhalen te vertellen zijn. Mijn zoontje (11) was vooral geïnteresseerd in alle superhelden die net als hij ook geadopteerd waren. Op die manier voelde hij zich toch wel wat bijzonder. De kinderspeurtocht is leuk om te doen: op een speelse manier komen een aantal aspecten van adoptie aan bod.

  Meer info


 • Fleurs van Fleur

  Provinciaal Domein De Gavers

  zondag met de ganse familie en ook met de hond naar Domein De Gavers geweest. Mooie, natuurlijke omgeving voor wandelaars zowel gezinnen mensen met buggy of oudere/ziek mensen met rolstoel.
  Voor de kinderen een mooie speeltuin. Provinciale Domeinen zijn zeker echte aanraders als uitstap!

  Meer info


 • Fleurs van Fleur

  Provinciaal Domein De Gavers

  zondag met de ganse familie en ook met de hond naar Domein De Gavers geweest. Mooie, natuurlijke omgeving voor wandelaars zowel gezinnen mensen met buggy of oudere/ziek mensen met rolstoel.
  Voor de kinderen een mooie speeltuin. Provinciale Domeinen zijn zeker echte aanraders als uitstap!

  Meer info


 • Buitenspeeldag Harelbeke en Deerlijk

  Leuke dag, opgedeeld in kleuters/lager onderwijs. Elk kregen een bandje en mochten dan bepaalde activiteiten doen. Veel variatie, gelukkig is het weertje ook droog gebleven.

  Meer info


 • Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen

  We zijn helemaal rond het water gewandeld en ook onze hond kon mee.De vroegere skipiste was echt de moeite om eens op te klimmen,vooral de uitkijktoren was heel leuk,bij mooi weer kan je echt ver zien.
  Ook mooie natuur.Wel jammer dat er veel vuilbakken meer dan vol waren...

  Meer info


 • mamapapavandrie van driebollekes

  Binnen- en Buitenspeeltuin De Kloek

  Vandaag nog eens een keertje gaan spelen in De Kloek. Onze kindjes vinden het nog altijd fijn spelen. Je merkt wel dat het buitenspeelseizoen nog niet echt begonnen is. De trampolines liggen er wat verkommerd bij. Bij één van de trampolines - waar kinderen op aan het spelen waren - was het net helemaal gescheurd waardoor het niet echt veilig springen was. Ook was de 'regenput' (zandbak waar ze met emmertje kunnen spelen) wel erg diep. Hopelijk wordt dit allemaal nog in orde gebracht alvorens het echt buiten spelen begint.

  Meer info


 • The Crystal Ship - kunstenroute in de stad

  Fijne dag, met een andere kijk op de stad.
  Beter te voet dan met de fiets zoals wij deden want je mist wel eens wat ...
  Een kijk op kunst op een andere manier TOP

  Meer info


 • Grote indoor speeltuin met theater, bowling, lasershoot en buitenterras

  We zijn overlaatst daar geweest, op aanraden van een vriendin. En het is enorm goed meegevallen !!! Voor kleine kindjes en grotere. Bestaat uit 2 verdiepingen, met beneden springkastelen, een bowlingbaan (mits nog kleine bijdrage) en boven zijn er bootjes, een 0-6jaar zone, die heel leuk is, een klimparcour, huisjes waarin vanalles te zien en te beleven valt. Kortom, we hadden het allemaal heel erg naar onze zin. De mama's zaten beneden iets te drinken terwijl de kindjes naartoe gingen waar ze wilden zijn. Het enige wat iets minder was is de duurdere ingang voor de kindjes, 10 euro en voor de ouders 3 euro. Maar het was het wel waard !

  Meer info


 • mamapapavandrie van driebollekes

  Buitenspeeldag Westerlo

  Voor dochterlief de eerste keer dat ze naar de buitenspeeldag is gegaan (vorig jaar vond ik ze nog net wat te klein). Bij het aankomen was het niet zo duidelijk waar de ingang nu juist gelegen was, maar we werden geholpen door een zeer vriendelijke dame die ons doorverwees naar de juiste plek. Het afgebakende terrein was groot genoeg voor de vele kinderen die kwamen opdagen. Heel wat variatie in spelactiviteiten. De dochter was alvast laaiend enthousiast. Enkel het opnieuw ophalen bezorgde me als mama wat stress (was een beetje chaos).

  Meer info


 • Provinciaal Recreatiedomein Kessel-Lo

  een echte aanrader ! Het recreatiedomein ligt vlakbij mijn woonst en we genieten er dus heel graag en veel van. Je vind er speeltuigjes voor jonge en oudere kindjes, er zijn ook wat dieren te vinden, bootjes om te varen, een openluchtzwembad.... Kortom, voor elk wat wils. Je kan er ook rustig wandelen en genieten van de mooie natuur. En natuurlijk zijn er een eetgelegenheden, voor een drankje en eventueel een hapje. In de vakantieperiodes gaan we vaak heel vroeg of later in de namiddag naar het park om de grote drukte te vermijden want het kan er ook wel druk zijn. Maar het blijft een geweldig recreatiedomein !

  Meer info


 • kalimero van familie Willems

  The Boss Baby ( NL versie) - 3D

  In de eerste week van de paasvakantie had ik de kinderen beloofd om naar de cinema te gaan. Ze waren onmiddellijk enthousiast om naar boss baby te gaan kijken. Ze genoten van de film.

  Meer info


 • jokecappon van Dobbelaere

  Skatebowl De Velodroom

  De leukste skatelocatie van Oostende op een handige locatie vlakbij parking gelegenheid.
  Amusement verzekerd.

  Meer info


 • jokecappon van Dobbelaere

  Brood bakken

  Deze workshop werd via het school aangeboden. En wat een lekker broodje. Kids erg enthousiast over hun uitstapje.

  Meer info


 • jokecappon van Dobbelaere

  Fusion Academy Multimove

  Ons dochter nam deel aan de vorige editie en was geweldig enthousiast over de gevarieerde sporten die aan bod kwamen. Perfecte begeleiding van lieve lesgevers.

  Meer info


 • kalimero van familie Willems

  Abdijmuseum Ten Duinen 1138

  De laatste dag van ons weekend aan zee, de duinenabdij bezocht. Voor de leeftijden 5 en 7 jaar genoten ze vooral van het filmpje en de site buiten. Ze gingen liever zelf op zoek in het museum in plaats van de zoektocht van vlieg in te vullen. De spelen op de site vonden ze de max.

  Meer info


 • jokecappon van Dobbelaere

  D5R, de film (NL versie)

  De première, ze kwamen met hun 5 naar Oostende. Daar wilden de meiden bijzijn. Een handtekening konden ze niet bemachtigen. Maar de film maakte alles weer goed.

  Meer info


 • jokecappon van Dobbelaere

  Kinderboerderij De Lange Schuur

  Al verschillende keren hier naar toe geweest. Vooral op Oostendedag hadden de kids een fantastische dag.
  De workshops met het school bleken ook steeds top te zijn.

  Meer info


 • jokecappon van Dobbelaere

  De Smurfen en het Verloren Dorp (NL versie)

  Met 2 meisjes van 10 jaar naar de cinema om de paasvakantie af te sluiten. T was redelijk druk vandaag. De film werd door beiden als grappig, mooi en vrolijk bestempeld. Ze hebben er alleszins van genoten.

  Meer info


3 exclusieve voordelen
voor Bendeleden

 1. Geef je mening en spaar punten.
 2. Ruil punten in voor geschenken.
 3. Volg jouw favoriete Bendeleden.
Krijg 100 punten
Word nu lid van de Bende van Vlieg

Meer weten over de Bende van Vlieg?