U bent hier:

De leukste binnenspeeltuinen van Vlaanderen en Brussel

Indoor speeltuin 'Kids Valley' in Molenheide

De leukste binnenspeeltuinen van Vlaanderen en Brussel

Kinderen zijn dol op binnenspeeltuinen. Vooral bij regenweer is zo’n indoor pretpaleis de perfecte uitstap. Bekijk hieronder ons overzicht van binnenspeeltuinen in Vlaanderen en Brussel en ontdek meteen ook de favorieten van de Bende van Vlieg.


De Bende van Vlieg liet ons via hun enthousiaste beoordelingen weten welke speelparadijzen zij het allerleukst vinden. Dit zijn hun vijf favorieten, onderaan vind je ook de leukste speeltuinen in jouw buurt

 

1. Een speel- en zwemparadijs in Houthalen

Met stip op nummer één staat Saraland in park Molenheide. In dit Limburgse speelparadijs van maar liefst 20.000 m² kan je onder andere zwemmen, bouwen, minigolfen én met een gocart rijden. 

De speeltuin is enorm en volledig overdekt: ideaal bij twijfelachtig weer. De kinderen kunnen er blokkenhuizen bouwen, het hoogteparcours onveilig maken, of in de zandbak spelen. Alles wat een kind verlangt!

Mama Sofie van de Bende van Vlieg

2. Circustoeren in Geel

Kleine acrobaten in huis? Dan is Circus Bruul in Geel zeker iets voor jullie. Naast glijbanen van wel zeven (!) meter hoog zijn er ook reuzenballenbaden, klimstructuren en een opblaasbaar hindernissenparcours. Bonus: in hetzelfde gebouw is er ook een bowling. 

 

3. Fantasie en avontuur in Zaventem

Roei in een bootje, ga met een zeef op zoek naar goudkorrels in de goudmijn en laat je vangst samenpersen tot een mooie medaille. Kinderen jonger dan zes jaar kunnen in Legenturia ook spelen in de peuterkermis: een droomwereld met kleurijke speeltuigen en molentjes. Voor de grotere waaghalzen is er dan weer een avonturenparcours met drie verdiepingen. 

 

4. Ridders en draken in Bilzen

5000 m² plezier in een middeleeuws speelkasteel: dat is Kinderrijck in Bilzen. De kleinste ridders en prinsessen mogen op verkenning in de klimkooi en het springkasteel, voor de iets grotere drappere draken zijn er het touwenparcours, de trampolines en een lasershoot. 

De lasershoot en recent de escape-room pre-tienermaat zijn geweldig. Een aanrader!

Mama Monique van de Bende van Vlieg

5. Sneeuwpret in Kortrijk

Woopahoo is een gigantisch speelpark met spectaculaire glijbanen, een snowglider en een rodelbaan, en een bouwblokkenzone. Voor de kleinsten is er ook een kleiner funhouse met een ballenbad en een resem springkastelen. 

 

Meer inspiratie bij regenweer

We verzamelden 16 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende doe-musea.Wil je graag weten wat er nog meer te doen is voor de kinderen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en ontvang elke vrijdag een overzicht met tips in de buurt.

Alle binnenspeeltuinen

1+

Molenheide - Saraland

51 beoordelingen

Houthalen-Helchteren, Saraland

  • Recreatiedomein of centrum

3+

Circus Bruul

30 beoordelingen

Geel, Circus Bruul

  • Thema of pretpark

3+

Hidrodoe

22 beoordelingen

Herentals, Hidrodoe

  • Spel of quiz

3+

Binnenspeeltuin Het Circus

16 beoordelingen

Kontich, Het Circus

  • Thema of pretpark

1+

Kinderrijck

16 beoordelingen

Bilzen, Kinderrijck

  • Recreatiedomein of centrum

1+

Pretland Hasselt

15 beoordelingen

Hasselt, Pretland

  • Thema of pretpark

Binnen- en buitenspeeltuin Den Deugniet

14 beoordelingen

Ekeren, Speeltuin Den Deugniet

  • Recreatiedomein of centrum

1+

Flipperland

10 beoordelingen

Herselt, Flipperland

  • Thema of pretpark

3+

Domein De Putten: 't tofste speelhuis

8 beoordelingen

Kasterlee, Domein De Putten

  • Thema of pretpark

Woopahoo - Indoor Speelpark Pottelberg

8 beoordelingen

Kortrijk, Woopahoo - Indoor Speelpark Pottelberg

  • Thema of pretpark

Bekijk meer tips

Meer inspiratie

Het James Ensorhuis

De 10 leukste musea voor kinderen

Regen? Een vrij moment? Zin in een leuke gezinsuitstap? In deze tien musea zit je goed voor originele kinderactiviteiten en familievriendelijke expo's.

Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.

Regenweer kind

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Het is dan wel zomer, het weer gedraagt zich er niet altijd naar. Thuisblijven bij slecht weer is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

Kinderen in het James Ensorhuis

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof met spannende zoektochten, creatieve knutselhoeken, kunst op kindermaat en ander leuks.