U bent hier:

Must do's om een stad te (her)ontdekken

Must do's om een stad te (her)ontdekken

Must do's om een stad te (her)ontdekken

Niets zo leuk als een stad verkennen met de kinderen op een net iets andere manier: met een stadsspel, een beklimming van een toren, een onverwacht leuk museum... Wij geven je 1 must do in Hasselt, Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen.


Red Star Line (Antwerpen)

De scheepsrederij Red Star Line bracht tussen 1873 en 1935 bijna drie miljoen mensen van Antwerpen naar New York. Het verhaal van de fortuinzoekers die alles achterlieten om in het verre Amerika op zoek te gaan naar hun geluk blijft ook nu tot de verbeelding spreken. Het museum Red Star Line, dat onlangs nog een Cultuurprijs ontving, vertelt het verhaal van deze en eigenlijk van alle migranten die vroeger en nu elders hun geluk gaan beproeven. Aan de hand van opdrachtenkoffers leren de kinderen de reizigers kennen en doen ze de reis over. Beklim zeker de scheepsschoorsteen en geniet van het zicht over de haven.

 

 

Brussel boven!

Vlak naast het Koninklijk Paleis ligt het BELvuemuseum, dat toffe tast-, zoek- en opdrachtenspelletjes aanbiedt voor kinderen al vanaf 3 jaar. Betast de verborgen voorwerpen, ga op stap met Mimi en Momo of maak een ritje door Belgenland in de periscoop-camionette. Nadien kan je heerlijk verpozen in de museumtuin.

Voor een volwaardige citytrip in onze hoofdstad sprokkelden we ook deze weetjes en tips bij elkaar. 

De slotenmaker van het Belfort (Gent)

Zeven sleutels. Zoveel krijgen je kinderen er mee voor het ‘spel van de slotenmaker’ in de hoge Gentse Belforttoren. Maar met welke kunnen ze de kist openen? Via superleuke opdrachten ontdekken de kinderen (6 - 12 jaar) veel weetjes over het belfort, bijvoorbeeld wat kanneschijters zijn. Iemand een idee? Elk kwartier luiden trouwens de Belfortklokken. Zo kunnen de kinderen dat indrukwekkende gelui ook eens van dichtbij zien (en horen...).

 

De passionele 7 (Leuven)

‘Heb je al gehoord van de passionele zeven?’ En ken je het mooie brugje van de Tegenwens? Neen? Dan heb je Leuven nog niet bezocht aan de hand van de toffe speurtocht, die begint aan de Sint-Pieterskerk. In een spannend verhaal over de verliefde klokkenluider Jan, spelen ook de eeuwige student Fonske, een mooi dienstertje van een café op de Grote Markt en een aantal Roekies (stadsduiven) een rol. En de kinderen zelf natuurlijk. En jij dacht dat je Leuven kende?

 

Het Stadsmus (Hasselt)

De tofste manier om Hasselt te bezoeken met de kinderen is door te starten in het Stadsmus. Dankzij het mussenkussen, de gezinszoektochten naar langemannen en troubadours en een luchtige mp3- luistertocht hebben de kinderen een rugzakje vol weetjes en anekdotes op zak om daarna de échte stad in te duiken. 

 

Bekijk gerust ook de volledige dagkalender van alle activiteiten voor gezinnen en kinderen in...

 

Wil je graag weten wat er het komende weekend in jouw buurt allemaal te doen is? Of het nu een wandeling, voorstelling of workshop is... schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg en je bent altijd op de hoogte.