U bent hier:

Paasvakantie met kinderen: 7 tips

Paasvakantie met kinderen: 7 tips

Paasvakantie met kinderen: 7 tips

Twee weken vakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke gezinsuitstapjes met de kinderen bij het eerste aarzelende lentezonnetje.


Wat te doen in de paasvakantie?

Nog geen plannen? Geen zorgen, we hebben voldoende tips om je koters twee weken lang te entertainen.

 

 1. Wat zou Pasen zijn zonder een paaseierenraap?

  Heb je zelf geen tuin of ben je vergeten naar de winkel te gaan? Geen probleem, want er zijn in deze periode ongewoon veel openbare zoektochten naar paaseieren.

 2. Springtij, cultuurfestival voor kinderen

  Aan zee valt er altijd wat te beleven, en tijdens de paasvakantie krijg je er nog het Springtijfestival bovenop! Op het programma? Een waaier aan workshops, theater, dans en uitdagende doe-expo’s

 3. HOPLA!, een gratis circusfestival

  Circusartiesten bengelen tussen de spitsen van een kerktoren, vreemde figuren lopen over waterfonteinen op een stadsplein of voeren gewoon op straat duizelingwekkende acts op. Dat moet HOPLA! zijn, het (gratis!) circusfestival met Brussel als decor.

 4. Kom op adem tijdens de Week van de Provinciedomeinen

  Drieënvijftig provinciedomeinen telt ons land. Ze zijn allemaal even plezant voor een dagje uitgelaten plezier buitenshuis. Kom tijdens de Week van de Provinciedomeinen, van 14 tot 22 april, naar buiten voor extra avontuurlijke activiteiten: hoogteparcours, bijenwandelingen, huifkartochten en fluisterboten. 

 5. Voorstellingen om van te smullen

  Al die chocolade beu? Laaf je dan aan Spekken, het lekkere familiefestival in Gent, met elke dag kindertheater om van te smullen. Voor de dromers is er een musical van de Efteling aan zee. En kinderen vanaf 9 zijn welkom in hetpaleis (Antwerpen) voor het bijzondere verhaal van Dounia B.

 6. Eitjes in het museum

  In de vakantie kan je in heel wat musea terecht voor creatieve workshops. Zo kan je broden en koekjes in paasthema bakken in het Bakkerijmuseum (Veurne) of een creatieve stage volgen in Kanal-Centre Pompidou (Brussel). Het Huis van Alijn (Gent) geeft dan weer een antwoord op al je paasvragen. 

  Sommige musea organiseren ook een paaseierenraap met uitwijkmogelijkheid naar het museum zelf. Wat dacht je van eitjes rapen in de tuinen van Z33 (Hasselt), het Gezellemuseum (Brugge) of Museum De Mindere (Sint-Truiden).

 7. Vier Pasen in Bokrijk

  Tijdens de vakantie beleef je het Openluchtmuseum op z'n paasbest! Bezoek de jonge dieren, laat je gaan in de vernieuwde speelschuur of waag je aan een spelletje eierenrollen of mastklimmen. Op paaszondag en paasmaandag vier je samen met de Bokrijkacteurs Pasen zoals dat meer dan 100 jaar geleden gebeurde.

   

Alle activiteiten in de paasvakantie

Geen resultaten gevonden.

Toon enkel tips in mijn buurt: 1000. wijzig postcode