U bent hier:

9 niet te missen tips voor tijdens de paasvakantie

9 niet te missen tips voor tijdens de paasvakantie

9 niet te missen tips voor tijdens de paasvakantie

Twee weken vakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke gezinsuitstapjes met de kinderen bij het eerste aarzelende lentezonnetje - of daar hopen we toch op.


Wat te doen in de paasvakantie?

Deze pagina bevat nog informatie over 2018. Kom zeker nog es terug om te zien wat er in 2019 te doen is.

Dit zijn de 9 niet te missen tips van Vlieg.

 

 • Springtij

  Vlieg doet je enkele wel heel speciale 'voel'tips uit het kindercultuurfestival in Oostende (31/03 - 15/04) aan de hand. Euh... poot. Muziek door een voelkwartet, peuters vol voelgewoel, een doe-expo rond schilderijen? Hier moet je zijn.

  Voelkwartet

   

 • Spekken

  Al die chocolade beu? Laaf je dan aan Spekken, het lekkere familiefestival in Gent (2 - 6/04), met elke dag kindertheater om van te smullen. Starring: de Gruffalo, Vos en Haas, Nijntje, Meneer Mol, Aadje Piraatje… . 

  Spekken

   

 • Hopla

  Circusartiesten bengelen tussen de spitsen van een kerktoren, vreemde figuren lopen over waterfonteinen op een stadsplein of voeren gewoon op straat duizelingwekkende acts op. Dat moet Hopla! zijn, het (gratis!) circusfestival met de Brussel als decor (van 9 tot 14 april).

   Hopla

   

 • Zoo of life

  Een musical over liefde tussen mensen, over liefde tussen mens en dier. Zoo of life is een spetterende musical over de Zoo van Antwerpen, naar aanleiding van hun 175ste verjaardag. Met Jelle Cleymans en Ghost Rocker Tinne Oltmans in de hoofdrollen. Meer redenen heb je niet nodig om te gaan kijken (van 3 tot 15 april, Antwerpen).

  Zoo of Life

   

 • Week van de provinciedomeinen

  Drieënvijftig provinciedomeinen telt ons land. Ze zijn allemaal even plezant voor een dagje uitgelaten plezier buitenshuis. Kom tijdens de Week van de provinciedomeinen, van 9 tot 15 april, naar buiten voor extra avontuurlijke activiteiten: hoogteparcours, bijenwandelingen, huifkartochten en veel veel meer. Een toffe buitenspeeltuin in je buurt of een deugddoende wandel- of fietstocht werkt natuurlijk ook altijd! 

   

 • Bilzen Mysteries

  Alden Biesen staat in vuur en vlam. Stap met je familie én met je tablet in een verhaal van ridders op kruistocht, donderpreken van Paus Honorius III en dansende nimfen. Maar opgepast voor de draak! Maak een betoverende tijdreis in de oude landcommanderij van Alden Biesen.

   

 • Koning Amaryllo

  Ah, de lente, de fris ontluikende bloemen,... Geen betere periode in het jaar om naar een Plantentuin te trekken. In die van Meise leidt koning Amaryllo de kinderen met opdrachten door zijn plantenrijk. Een van de opdrachten is Vliegen vangen. Maar wij stellen voor dat je die opdracht gewoon overslaat ;)

  Amaryllo

   

 • Grote kunst voor kleine kenners

  Een panda op het bekende schilderij 'De schreeuw' van Munch zet meteen de toon voor deze expo in Fort Napoleon in Oostende. De stem van acteur Warre Borremans loodst de kinderen door de geschiedenis van de schilderkunst. De kleine bezoekers moeten zich ontpoppen tot speurneuzen om een gestolen schilderij op te snorren. De spannende zoektocht brengt hen tot in de kelder en op het dak van het Fort Napoleon en laat hen manoeuvreren langs een laserparcours.  

  Grote kunst voor kleine kenners

   Meer tentoonstellingen? Dit zijn de populairste musea bij kinderen.

   

 • Paaseieren rapen

  De paasklokken komen rechtstreeks uit Rome aangeracet en droppen hun paaseitjes overal in het land. Zin in een paaseitjeszoektocht, een paasontbijt of paashaasspel? Hier moet je zijn om paaseieren te rapen.

Geen resultaten gevonden.