U bent hier:

De mening van andere families

 • Shirley Geselle van de schillewaertjes

  Real bodies

  Jammer genoeg moet ik toegeven dat het wat teleurstellend was.
  Er was niets interactief voor de kinderen. Er waren sommige uitleg bordjes gewoon weg en geen nieuwe.
  Ik zou nooit de volle prijs betalen voor hetgeen het maar is.

  Meer info


 • Shirley Geselle van de schillewaertjes

  Real bodies

  Jammer genoeg moet ik toegeven dat het wat teleurstellend was.
  Er was niets interactief voor de kinderen. Er waren sommige uitleg bordjes gewoon weg en geen nieuwe.
  Ik zou nooit de volle prijs betalen voor hetgeen het maar is.

  Meer info


 • Speurtocht Kapitein Massimiliaan en de vliegende Hollander

  Supertof!!! Je kunt je er superlang bezighouden met de zoektocht en achteraf kun je er in de buurt nog iets drinken of een ijsje eten.

  Meer info


 • Gezinnen in het M HKA

  Veel te zien en zeer interessant voor kinderen.
  Zeker een aanrader!
  Ik ben er al twee keer geweest en telkens heb ik we iets nieuws ontdekt

  Meer info


 • Klankenbos

  Een wandeling door het bos met zijn heuvels en dan ook nog hier en daar een muziekinstallatie te ontdekken, dat viel bij onze kinderen (3 en 5) echt in de smaak. Op het kaartje staan de muziekinstallaties aangeduid die het leukste voor kinderen zijn, die wandeling is helemaal niet lang, echt op kindermaat. De "planten" waar je tegen kan spreken en die dan terug praten, vonden ze echt grappig. Daarna brachten we nog een bezoekje aan de speeltuin die aan de overkant van de straat ligt.

  Meer info


 • mamapapavandrie van driebollekes

  Buitenspeeldag Westerlo 2018

  Voor de derde keer op rij nam de oudste dochter deel aan de buitenspeeldag. Onder de verf en zeer enthousiast kwam ze thuis van een namiddagje leuk samen buiten spelen. Het was dan ook schitterend weer! De activiteiten waren opnieuw zeer gevarieerd van springen op het springkasteel, schilderen, zich laten schminken, een boekje buiten lezen,... superfijn! Deze mama zou het wel fijn vinden als het afhalen minder chaotisch kan gebeuren. De kinderen liepen met z'n allen door het poortje zonder of met ouders waardoor het overzicht (wie is al afgehaald en wie niet?) niet zo duidelijk was. In ieder geval is het initiatief zeker voor herhaling vatbaar :)

  Meer info


 • dorhe van Van Gorp -Hermans

  Pieter Konijn (NL versie)

  Wij vonden het een super leuke film! Hij was spannend, maar vooral héél grappig! Mijn kindjes zijn 4 en 6 en vonden het echt geweldig!
  Wij kennen de tv-reeks van Pieter Konijn niet. Maar.. dat die oude meneer dood valt, dat was erg, maar die kinderen staan daar toch echt niet bij stil, ik heb gewoon gezegd dat die een beetje ziek was. En er gebeuren meteen zoveel nieuwe dingen, dat die kindjes geen tijd hebben om daarover na te denken. En dan die insulinespuit.. dat was gewoon een dingetje dat hij door zijn broek stak. Ook niet echt heel eng in mijn ogen. Ook daar is er van mijn kids geen reactie op gekomen.
  Wij raden de film zeker aan!

  Meer info


 • Educatief Pakket Fort Liefkenshoek

  Het ontdekken van de vorm van het fort, waar het ligt (de aanwezigheid van water is altijd aangenaam) en het waarom van het fort, is een echte meerwaarde. Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen van 5-99jaar.

  Meer info


 • loramlie van Loramlie

  Dopo Ripopolo 6+

  Ronduit HILARISCH!
  Zulk een gemoedelijke maar fantastisch bedachte act.
  We hebben van het begin tot het eind genoten.
  Bovendien ging de voorstelling buiten door. Dat gaf een extra aangenaam kader en maakte dat deze show ons des te meer smaakte.
  Een act die voor iedereen geschikt is en op heel wat geschater kan rekenen. SUPER!!!

  Meer info


 • Week van de Provinciedomeinen: Yoga op de Heide

  Mijn dochtertje van 6 jaar is samen gaan yogales volgen met haar oma. Het was haar eerste contact met yoga. De oma volgt zelf yoga, dus dat was een prima begeleider. Mijn dochtertje vond het super leuk en vroeg al wanneer ze nog eens mocht gaan. Er was wel maar een magere opkomst, maar dat vond ze niet erg. Het was heel ontspannen in een mooi kader. Het weer was ook wel ideaal.

  Meer info


 • Real bodies

  De kinderen (8 en 10 jaar) een youtube versie vooraf getoond om hen warm te maken. Zelf een 10 tal jaar geleden naar Körperwelten tentoonstelling geweest. We zijn de laatste week van de tentoonstelling langs geweest en ik moet zeggen dat was al enorm zichtbaar. Een aantal zalen waren al leeg. De kinderen vonden het wel indrukwekkend om de lichamen inwendig te kunnen zien. Door het gebrek aan de bordjes bij heel wat boxen was het niet altijd meer duidelijk wat er te zien is. De zaal is in mijn ogen ook niet goed verlicht waardoor je ook niet altijd een goed zicht hebt op de onderdelen. Ik vond het heel teleurstellend. De oudste bleef geïnteresseerd, de jongste haakte sneller af. Nu ik denk dat dit sterk van karakter van het kind afhangt en niet zozeer de leeftijd. Gelukkig hadden we de tickets via uit met vlieg kunnen verkrijgen door puntenruil. Het is zijn geld zeker niet waard.

  Meer info


 • loramlie van Loramlie

  Speurtocht "Speuren met Siper" wandeling

  Deze zoektocht beschouwden we als "een extra tussendoortje" en de activiteit scoorde meteen boven onze verwachting. We genoten van de rust (en het zonnetje) en vonden het vooral erg leuk dat deze zoektocht echt op kind-niveau is. Een aantrekkelijk plan (met uitscheurstroken en stickers) en veel leuke info.
  We werden heel vriendelijk onthaald bij de toeristische dienst, kregen veel info en de kinderen mochten nadien een prijsje kiezen.
  Zelf hadden we misschien graag de stad leren kennen via een zoektocht (een tip als 2de kinderzoektocht in Ieper?) maar we begrijpen de keuze om over de stadswallen te wandelen.... een ideale omgeving! Erg leuk gedaan!

  Meer info


 • loramlie van Loramlie

  Bayernwald

  We kochten onze kaartjes op voorhand (werd ons aangeraden).
  We trokken erg vroeg naar deze plek en waren er helemaal alleen.
  Deze loopgraven maakten zowel op onszelf als op de kinderen veel indruk. Er is info op bordjes en we zagen eerder het filmpje over de loopgraven in de ijzertoren. Meer was er niet nodig om diep respect te tonen voor de gruwelen van het verleden.

  Meer info


 • loramlie van Loramlie

  In Flanders Fields Museum

  We waren niet meteen grote fans van dit museum.
  Er zijn erg veel (overbodige/weinig van elkaar afgeschermde) prikkels.
  Er is zonder twijfel enorm veel interessante en leerrijke informatie maar de opstelling maakte dat niemand van ons gezin echt het gevoel had "wow, dat was tof/hier werd veel geleerd".
  Er is weinig interactie, kinderen worden niet uitgedaagd om zelf na te denken over bepaalde stellingen/het oorlogsgebeuren/...
  Als nieuwe generatie werden zij vooral naar de schermpjes getrokken maar ook daar vloeien de prikkels erg door elkaar.
  We vonden het vooral een gemiste kans voor een museum dat zoveel naam heeft... In de ijzertoren/andere musea zagen we bijvoorbeeld wel die "klik" en die honger naar meer kennis over "de grote oorlog". Onze kinderen zijn echte museumgangers en ze beschouwen het als een leuke uitstap, maar helaas kon "In Flanders Fields" niet meteen op tegen de museumopstellingen die wij wel in andere musea tegenkwamen.
  Ook de klim naar boven (2 euro pp extra) vonden we te duur in vergelijking met al het aanbod dat wij reeds elders zagen... Dat er een bijdrage gevraagd wordt, begrijpen we, maar die 10 euro hadden wij op een andere manier beter besteed....

  Meer info


 • FamilieV van FamilieV

  Het geheim van Pipa de Paashaas

  Dit is een klein museum. De zoektocht was leuk maar eerder kort. Het springkasteel was jammer genoeg helemaal nat. Ook nog een kleine speeltuin bij.

  Meer info


 • Het spel van de slotenmaker

  Zeer fijne schattenjacht - zelfs voor Gentenaren. De kinderen waren zeer enthousiast over de verschillende doe-opdrachten, de inkleding en hun prijs! Beter dan verwacht!

  Meer info


 • anniekbraem van Bourry - Braem

  Mummies in Bruges, Secrets of Ancient Egypt

  Vandaag de tentoonstelling bezocht, geen doe- boekje gekocht.
  De objecten in de kasten werden enkels in het Engels uitgelegd, waardoor je constant moet vertalen. De Nederlandse bundels waren niet beschikbaar ondanks het weinige volk die er was.
  Tentoonstelling had mooie stukken, interessant. Maar er ontbrak uitdieping en was gering. ( 3 zalen)

  Meer info


 • Rikkie de Ooievaar (NL versie)

  Rikkie de ooievaar is een amusante film. Het klassieke verhaal: een mus die wees werd wordt grootgebracht door een ooievaar. Hij kan niet mee op overtocht naar Afrika, want het is geen ooievaar. Maar Rikkie wil zich bewijzen, dus hij probeert toch in Afrika te geraken. Op zijn trip ontmoet hij andere vogels en uiteindelijk eind goed al goed. Een voorspelbaar verhaal. Maar gebracht op een leuke manier.

  Meer info


 • Kewen van China-lovers

  Eureka! Wetenschaps- en Techniekbeurs

  Super! Veel verschillende doe-dingen en nergens lang moeten wachten. Duidelijke uitleg en goed materiaal. Naar huis met een zelfgemaakt lampje. Wekt de interesse voor techniek en wetenschap.

  Meer info


 • ZWIN Natuur Park

  Zeer leuke uitstap! De interactieve tentoonstelling was top. In iedere hut waren gidsen aanwezig die met plezier nog een woordje uitleg gaven, ook op kinderniveau. Een aanradertje!

  Meer info