U bent hier:

Schattenjager van de week

Proficiat Noor, Lotte en Stien

Superspeurneuzen Noor, Lotte en Stien gingen samen met hun enthousiaste mama/tante Liesbeth op zoek naar de schatten van Vlieg in Dendermonde.

De eerste 4 opdrachten speelden zich af rond het mooie gebouw van de bibliotheek en de jeugddienst van Dendermonde. De reukorganen werden onmiddellijk op de proef gesteld. Ze mochten hun neus in allerlei potjes stoppen. Dat vonden Noor, Lotte en Stien geweldig!

Via het cultuurcentrum Belgica wandelden ze door de mooie stad en kwamen aan bij een van de leukste plekjes van Dendermonde, het Begijnhof. "Zelfs kinderen van 6, 8 en 10 jaar oud zijn echt verwonderd over zo een mooi, groen én vooral stil plekje te midden van de stad." Dit was de perfecte plek om de picknick op te eten.

Daarna liepen de meisjes richting Bastion VIII. De kinderen keken hun ogen uit! Ook hier werden de neuzen weer op de proef gesteld. In de bomen hingen potjes met geuren en als je bijvoorbeeld sinaasappel rook moest je rechtsaf slaan, rook je munt dan was het links, rook je niks dan ging je gewoon rechtdoor... en zoeken maar!

Liesbeth: "Een leuke uitstap in eigen streek? Voor ons maar een adres… Schatten van Vlieg! Vorig jaar deden we voor het eerst mee en ontdekten wij een zoektocht in de bibliotheek van Hamme. Omdat onze kinderen zo verkocht waren, besloten we ook die in de buurgemeenten eens uit te proberen. Leuk dat dat was."