U bent hier:

Veelgestelde vragen

Help, het lukt niet!

Geen probleem. Voor alle problemen vindt Vlieg een oplossing.


 • Wat is Schatten van Vlieg?

  Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele en vrijetijdslocaties schatkisten. Deze kistjes zitten verstopt tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kasteel,...


 • Wat is de invloed van het coronavirus op Schatten van Vlieg?

  De verstoplocaties pasten hun zoektocht aan zodat de social distancing- en hygiënemaatregelen gerespecteerd kunnen worden. Zo kan jij in een veilige omgeving een leuke tijd beleven met je kinderen. Zoek op voorhand op uitmetvlieg.be de event-informatie op voor een vlot verloop. 


 • Wat is het thema van Schatten van Vlieg in 2020?

  Elk jaar is de actie gebaseerd op een thema. In 2020 komt klank aan bod met het veelzijdige thema ‘Hoor jij wat ik hoor?’


 • Ik wil graag deelnemen maar heb geen code!

  Oeps, je moet eerst een schat zoeken. Als je 'm vindt, krijg je een klankboekje boordevol opdrachten en spelletjes, en daar staat een unieke code in. Veel succes!


 • Waar kan ik mijn unieke code invoeren?

  Je vindt je unieke code in het klankboekje. De code kan je invoeren van 1 juli tot en met 6 september 2020. Je kan slechts eenmaal eenzelfde code ingeven. 


 • Het lukt me niet om de code in te voeren.

  Lukt het niet? Stuur een mailtje met je geheime code, naam, e-mailadres, woonplaats, plaats waar je de schat vond en het antwoord op de schiftingsvraag naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be.


 • Waar zitten de schatkisten verstopt?

  Vlieg heeft overal in Vlaanderen en Brussel schatkisten verstopt, ook in jouw buurt. In de bibliotheek, het museum, het cultuurcentrum,.... Aan de hand van jouw provincie, postcode of naam van de stad of gemeente waar je woont, kan je een schattentocht in je buurt zoeken op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg.


 • Ik vind de schatkist niet.

  Is er een schatkist verdwenen? Laat het meteen weten aan Vlieg. Stuur een mailtje naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be en we maken het helemaal goed. 


 • Tot wanneer kan ik meedoen met de wedstrijd?

  De zomeractie loopt af op 30 augustus 2020. Voer je code tot en met zondag 6 september in. Op maandag 7 september zal de winnaar bekend gemaakt worden.


 • Wanneer weet ik of ik gewonnen heb?

  Je kan op schattenjacht tot 30 augustus. Op maandag 7 september maakt Vlieg de winnaar bekend. Als je gewonnen hebt, contacteren we jou op het e-mailadres dat je opgaf bij het invoeren van je code.