U bent hier:

Veelgestelde vragen

Help, het lukt niet!

Geen probleem. Voor alle problemen vindt Vlieg een oplossing.


  • Wat zijn Schatten van Vlieg?

   De Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele locaties schatkisten.
   Deze kistjes zitten verstopt tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kerk,...


  • Wat is het thema van Schatten van Vlieg in 2017?

   Elk jaar is de actie gebaseerd op een thema. Vlieg zoemt vijf jaar lang in op de 5 zintuigen.  Na ‘Hoor jij wat ik hoor?’ in 2015 en ‘Zie jij wat ik zie?’ in 2016 ligt de focus deze zomer op het thema geur.


  • Ik wil graag deelnemen maar heb geen code!

   Oeps, je moet eerst een schatkist vinden. In de schatkist vind je een geurpakje boordevol opdrachten en spelletjes, en daar staat een unieke code op. Veel succes!


  • Waar kan ik mijn unieke code invoeren?

   Je vindt je unieke code op het geurpakje. Deze code kan je hier invoeren van 1 juli tot en met 10 september 2017. Je kan slechts eenmaal eenzelfde code ingeven. 


  • Het lukt me niet om de code in te voeren.

   Lukt het niet? Stuur een mailtje met je geheime code, naam, e-mailadres, woonplaats, plaats waar je de schat vond en het antwoord op de schiftingsvraag naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be.


  • Waar zitten de schatkisten verstopt?

   Vlieg heeft overal in Vlaanderen en Brussel schatkisten verstopt, ook in jouw buurt. In de bibliotheek, het museum, het cultuurcentrum,…. Je kan een schattentocht in je buurt zoeken op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg aan de hand van jouw provincie, postcode of naam van de stad of gemeente waar je woont.


  • Ik vind de schatkist niet.

   Is er een schatkist verdwenen? Laat het meteen weten aan Vlieg. Stuur een mailtje naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be en we maken het helemaal goed. 


  • Tot wanneer kan ik meedoen met de wedstrijd?

   De zomeractie loopt af op 31 augustus. Je kan je code nog invoeren tot en met zondag 10 september 2017 om 21u. Op maandag 11 september maken we de hoofdwinnaar en de winnaars van de allerlaatste prijzen bekend op deze pagina.


 • Wanneer weet ik of ik gewonnen heb?

  Je kan op schattenjacht tot 31 augustus. Elke maandag van 10 juli tot 11 september maken we op deze pagina de winnaars van de weekprijzen bekend. Op maandag 11 september maakt Vlieg ook de hoofdwinnaar bekend op deze pagina. Als je gewonnen hebt, sturen we een mailtje naar het adres dat je opgaf tijdens het invoeren van je unieke code.


 • Ik heb een prijs gewonnen, maar heb nog geen prijs ontvangen.

  De prijzen worden elke week op woensdag verzonden. Indien je twee weken na de bekendmaking van de winnaars geen prijs hebt ontvangen, stuur je best een mailtje naar vlieg [at] uitmetvlieg [dot] be