U bent hier:

Schattenjachten in verrassende musea

Schattenjachten in verrassende musea

Schattenjachten in verrassende musea

Tussen de meer dan 300 locaties van Schatten van Vlieg zitten enkele pareltjes van musea. Kende je deze al? De schattenjachten maken een bezoekje extra leuk!


Tip: kleine speurders kunnen meestal gratis of voor een prikje naar binnen. Met een museumpas ga je als ouder voordelig mee. En we raden je aan om je bezoek op voorhand te reserveren

 

1. Een oorwurm in het Bakkerijmuseum

Waarover gaat het?  In een hoeve uit de 17de-eeuw in Veurne ontdek je hoe vroeger brood werd gebakken, met unieke speculaasplanken en oude wafelijzers. Bokrijksfeer, maar dan in West-Vlaanderen. En in een Bakkerijmuseum mogen proevertjes uiteraard niet ontbreken ...

En de schat van Vlieg?  Je vindt de schat door een OORWURM te ontcijferen. Flapper met je oren, speel met het klankbord en blaas op de bakkershoorn. Extra troef: je kan er een atelier volgen waarin je zelf chocoladebrood maakt.

> Ga op schattenjacht in het Bakkerijmuseum

 

2. Op avontuur in De Wereld van Kina

Waarover gaat het?  Dit museum in Gent is gemaakt op maat van kinderen. De collectie met fossielen, insecten, vogels, het menselijke lichaam en gesteenten leest als een spannend avonturenboek: achter elke hoek begint een nieuw hoofdstuk en ontdek je weer andere schatten.

En de schat van Vlieg?  Vlieg verstopt deze zomer maar liefst twee schatten in De Wereld van Kina: eentje in de Tuin en eentje in het Huis.

Ga op schattenjacht in De Wereld van Kina

 

3. Een olijk duo in het Snijders&Rockoxhuis

Waarover gaat het?  Nicolaas Rockox, burgemeester, en Frans Snijders, schilder, waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Kijk over hun schouders mee naar hun omgeving en naar kunst en naar de woelige tijd waarin ze leefden. 

En de schat van Vlieg?  Speciaal voor Vlieg bouwden we een zoektocht met de geluiden die Frans en Nicolaas reeds 400 jaar geleden hoorden. En yep, jij mag mee!

Ga op schattenjacht in het Snijders&Rockoxhuis

Wauw, zo leuk! Ik was met 2 jongens van 9 jaar op zoek naar de schat in dit mooie museum. Het begint met een toffe puzzel met heel grote stukken en eindigt met een mooi cadeau. Een echte aanrader!

Mama Caroline over het Snijders&Rockoxhuis in 2019

4. Een slapende uil in het Museum van de Nationale Bank

Waarover gaat het?  Hoe weet je of een biljet echt of vals is? Mogen banken om het even wat doen met jouw spaarcenten? Duik onder in de wereld van de banken en het geld. 

En de schat van Vlieg?  De uil van Athena vliegt elke nacht rond om het museum te bewaken. Blijkbaar was ze heel moe, want ze is nog steeds niet wakker geworden. Kruip in de veren van de uil en volg het traject dat zij dagelijks aflegt. Zo verzamel je muzieknoten om zelf een melodie te maken. Misschien slaag jij er zo wel in haar wakker te maken? 

Ga op schattenjacht in het Museum van de Nationale Bank

 

5. Volg het spoor van Simon in Kazerne Dossin

Waarover gaat het?  Kazerne Dossin in Mechelen vertelt het belangrijke verhaal van de bijna 26.000 mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog van daaruit naar concentratiekampen werden gebracht. Tegelijk gaat het museum op zoek naar hoe groepsdruk en collectief geweld ontstaan.

En de schat van Vlieg?  Je krijgt hulp van Simon Gronowski. Een jongetje van 11 jaar die de geluiden van het grote gebouw heel goed kent… Volg zijn spoor en kom meer te weten over deze bijzonder plek.

Ga op schattenjacht in Kazerne Dossin

 

Meer schatten?  Elke speurtocht is weer anders! Doe mee en win, naast de inhoud van de schatkist, ook een familieweekend in de Kempen door je unieke code in te geven. Schatten van Vlieg loopt nog tot en met 30 augustus.

Meer leuke tripjes voor de zomervakantie?  Schrijf je dan in op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips in jouw buurt.