U bent hier:

De Schatten van Vlieg in West-Vlaanderen

De Schatten van Vlieg in West-Vlaanderen

De Schatten van Vlieg in West-Vlaanderen

Maar liefst vierenzeventig Schatten van Vlieg liggen er verstopt in West-Vlaanderen. En we pikken er alvast enkele bijzondere uit.


1) Cartoonfestival, Knokke

Voelen mag dan wel het thema zijn van Schatten van Vlieg dit jaar, in Knokke voegen ze er nóg twee zintuigen aan toe. Op het Cartoonfestival mag je voelen, zien én doen om de verstopplaats van de schat te raden. En met al die grappige cartoons aan de muren, lijkt het wel of lachen ook een zintuig is!

2) Only art can break your heart, Koksijde

Deze expo van actuele kunst in Kunstencentrum Ten Bogaerde probeert gevoelens los te weken. Bij de kinderen zal dat vooral veel spanning zijn. Want waar ligt Vliegs schat? Lijm het gebroken hart, bouw een hartjesmuur en probeer geblinddoekt te beeldhouwen. Liefde is blind, maar hopelijk zijn de kinderen dat niet. Vind die schat!

3) De Macieberggrot, Oostkamp

In 1914 verscheen Maria aan Idalie Verschilde. En zo komt het dat er in Oostkamp de Macieberggrotkapel staat. Wie weet krijgen kinderen er nu opnieuw een verschijning te zien, namelijk Vlieg die hen de weg toont naar zijn schat… Ook in woonzorgcentrum Ter Luchte en de bib kan je trouwens gaan schatzoeken.

4) Eperon d’Or, Izegem

Het merk Eperon d’or maakte vroeger schoenen en borstels: pianoborstels, snorren- en hoedenborstels,... . Zelfs koningen droegen Eperon d’Or- schoenen, gemaakt van kippenpotenleer. En nu dropt Vlieg een schat in dit erfgoedmuseum. Kom ontdekken welke borstels je kriebels geven en of je goud kan oprapen zonder het aan te raken.

5) ARhus, Roeselare

Zeg niet gewoon bib tegen ARhus. Dit prachtige centrum zet in op levenslang en levensbreed leren op een ondernemende en innoverende manier. Logisch dus het ‘hus’ zelfs in de grote vakantie voor een extra leerrijke schattenzoektocht zorgt. Laat je luie zomerhersencellen nog maar eens goed knetteren!

6) Voeldozen, Pittem

De gemeente Pittem stuurt de kinderen de straat op om de schat van Vlieg te zoeken. Verspreid in de gemeente liggen er vijf voeldozen. Alleen wie goed kan voelen en de juiste antwoorden vond, mag in de bib of het Verbiestcentrum in de schatkist graaien.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van schattenzoektochten. Elke speurtocht is weer anders! Doe mee en win, naast de inhoud van de schatkist, nog extra prijzen door je code in te geven.

Alles wat je moet weten over de zomeractie van Vlieg, die loopt van 30 juni tot en met 31 augustus 2018, in Vlaanderen en Brussel vind je hier.

 

Ben je deze zomer aan de kust? Lees dan ook eens Vliegs tips voor een dagje aan zee met de kinderen.

Op zoek naar nog inspiratie voor de zomervakantie? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

 

 

Hier liggen de Schatten van Vlieg in West-Vlaanderen

Sincfala - Museum van de Zwinstreek

6 beoordelingen

Knokke-Heist, Museum Sincfala

  • Tentoonstelling