U bent hier:

Ga op schattenjacht met je peuter of kleuter

instagram.com/charlieslittleadventures

Ga op schattenjacht met je peuter of kleuter

Schatten van Vlieg zoeken met een enthousiaste bengel die nog niet kan lezen of schrijven? Het kan! Deze locaties hebben aan de allerkleinsten gedacht. Peuters en kleuters kunnen er op pad voor een verrassende speurtocht op maat.


Vlaams-Brabant

  • Bibliotheek De Wolfsput (Dilbeek) stuurt dit jaar ook de allerkleinsten op pad. Er zijn twee schattenzoektochten: eentje met opdrachten voor kinderen vanaf vijf jaar en eentje met opdrachten op peuter- en kleuterniveau.
  • Ook de gemeente Kortenberg maakte een zoektocht speciaal voor de kleintjes. Schattenjagers mogen hier op luisteravontuur met een eigen (coronaproof) mandje vol prikkelende materialen.

 

Oost-Vlaanderen

  • Ontdekken en experimenteren zijn de sleutelwoorden voor opdrachten bij de zoektocht voor de kleinere kinderen in Erfgoedcentrum Ename.
  • Op welke ondergrond maak je veel lawaai? En hoe hard kan jij zoemen? Speel de geluidenbingo in de Plantentuin en vind de juiste klank om de schatkist te openen. Ook de allerjongste 'schatjes van vlieg' zijn welkom voor de zoektocht.

 

Brussel

Vlieg heeft ook in Train World een schat verstopt, tussen de indrukwekkende treinen. De allerkleinsten zoeken de schuilplekken van Mevrouw Vogel. 

 

Limburg

Dappere ridders en prinsessen vanaf 4 jaar kunnen in juli en augustus op queeste in het kasteel van Alden Biesen

 

West-Vlaanderen

Kan je de zee horen ruisen? Lukt het je om te fluiten als een troubadour of te brullen als een leeuw? Aan de hand van leuke opdrachtjes maken kleuters in het Gruuthusemuseum kennis met het stadspaleis. Voor de grotere broers of zussen is er nog een andere zoektocht.

 

 


Schatten van Vlieg loopt nog tot en met 30 augustus 2020. Opgelet: voor sommige locaties moet je je bezoekje reserveren

Zoek een schat in je buurt

 


Meer inspiratie

Jullie 6 favoriete schattenjachten van 2020

Jullie 6 favoriete schattenjachten van 2020

Jullie lieten tijdens de eerste helft van de zomer al massaal enthousiaste berichtjes achter over Schatten van Vlieg. Over deze zoektochten kregen we de meeste reacties op onze website.

Tips voor tijdens een hittegolf

Eerste hulp bij hittegolf

Veel te warm voor een uitstapje? Helemaal niet, want er zijn heel wat mogelijkheden tot verfrissing. Van een plons in een vijver tot een uitstapje onder de grond: met deze vier tips houden jullie het hoofd koel.

Schatten jagen en verkoeling zoeken: 4 tips

Schatten jagen en verkoeling zoeken: 4 tips

Ook voor speurders is het soms even te warm. Maar wist je dat een zoektocht naar een schat van Vlieg net heel verfrissend kan zijn?

Knooppuntfietsen met kinderen

Knooppuntfietsen met kinderen

Samen met Knooppunter gingen we op zoek naar de leukste fietstochten die je gemakkelijk met kinderen en kleinkinderen kan doen.