U bent hier:

Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaas

6 december nadert, de spanning stijgt: Sinterklaas begint stilaan overal zijn witte baard te vertonen. En Vlieg weet precies waar je de goedheilige man kan spotten.


Hij komt, hij komt! 

Nog heel even, en Sinterklaas maakt met zijn stoomboot de oversteek vanuit Spanje. En voor hij zich met Slecht-Weer-Vandaag en zijn pieten op de daken begeeft, wordt het gezelschap overal in Vlaandeen welkom geheten door dolenthousiaste kinderen. Neem dus snel je brief, voorzie plaats in je zakken voor speculaas en mandarijnen en trek naar een blije intrede in jouw buurt

 

Meer sintplezier

Ook eenmaal in ons land heeft de Sint een drukke agenda vol shows, bezoekjes en ander feestgedruis. We geven alvast vier tips voor extra sintplezier: 

 1. Spiekpietjes zijn kleine, geheimzinnige sinterklaashulpjes. Elk jaar verstoppen ze zich in de huizen van kinderen om te controleren of iedereen wel braaf geweest is - en intussen zijn ze zelf niet vies van wat kattenkwaad ... In een doe-expo in Fort Napoleon in Oostende mag je zelf op avontuur met de kleine vriendjes van de Sint. Er is trouwens ook een Spiekpietjesmusical!

 2. Slecht weer vandaag? Nestel je in de zeteltjes van de bioscoop: je kan rond deze tijd heel wat sinterklaasfilms meepikken. Nieuw dit jaar: Waar is het grote boek van Sinterklaas?

 3. De sinterklaasstad bij uitstek is (vanzelfsprekend) Sint-Niklaas. Op zondag 17 november arriveert de goedheilige man er met de nodige feestelijkheden, waaronder een grote Welkomshow en een spannende Gekke Pietenloop. In de weken die daarop volgen kan je nog op bezoek in het Huis van de Sint, of naar de wervelende circusshow Sint in de piste.

 4. Ook Mechelen doet een gooi naar de titel van Sintstad: help jij zoeken naar de verloren bladzijden uit het boek van Sinterklaas? 

 

Wil je nog meer leuke tips voor uitstapjes met de kinderen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en je ontvangt op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend bij jou in de buurt te doen is

Alle sinterklaasactiviteiten

6+

woensdag 11 maart 2020

Beeldende workshop 'Magische boeken'

Rijkevorsel, Zaal Forsela - Leo Pleysierbibliotheek

 • Cursus of workshop

3+

Van 23 oktober 2019 tot 14 maart 2020

Vitamine OK

Wemmel, GC de Zandloper - Parketzaal

 • Cursus of workshop

3+

Van 4 maart 2020 tot 6 mei 2020

Feestlekkers - Voorleessessies

Merksem, Bibliotheek Park

 • Cursus of workshop

6+

woensdag 27 mei 2020

Workshop Magische boeken - Ontwerp je eigen magische boek

Aalst, Utopia bibliotheek

 • Cursus of workshop

zaterdag 21 november 2020

Aankomst van de Sint

Vilvoorde, Steenkaai

 • Kermis of feestelijkheid

zondag 22 november 2020

Iedereen ontbijt, ontbijt voor iedereen.

Neerpelt, De Kentings

 • Eten en drinken

vrijdag 27 november 2020

De Sint komt langs! (SPH Crescendo)

Sint-Pieters-Kapelle (Herne), Polyvalente zaal

 • Kermis of feestelijkheid

Van 27 november 2020 tot 6 december 2020

Sint aan huis

Torhout, Thuis bij de gezinnen

 • Kermis of feestelijkheid

Sinterklaas bezoekt de Warenmarkt

Emmen, Emmen Centrum

 • Markt of braderie


Bekijk meer tips