U bent hier:

9 niet te missen kindervoorstellingen van Reporter Katelijne

Cultuurvreter Katelijne bladerde door de verse programmabrochures van het nieuwe cultuurseizoen en pikte er negen kindervoorstellingen uit die zij en haar dochters Oona (6) en Juno (2) niet willen missen!

 

1) Koning zonder schoenen (3+)

De voorstelling Koning zonder schoenen speelt al negen jaar lang in ons land én daarbuiten en nu wil ik ze ein-de-lijk eens zien met mijn dochters. Het decor en de kostuums zijn geïnspireerd op kunstenaar René Magritte.

 

2) Stekeblind (3+) en Hut (3+)

In familietheaterland kan je niet om 4hoog heen. Dit theatergezelschap staat, behalve met Koning zonder schoenen, dit seizoen ook op de planken met andere voorstellingen. In Hut scharen de kinderen zich rond een gezellige houten hut, waar Kleine Zus en Grote Broer een verjaardagsfeest voor oma voorbereiden. En Stekeblind is een soort Romeo en Julia-verhaal, maar dan met een Egel en een Mol in de hoofdrollen.

HUT (3+)_4Hoog from 4Hoog on Vimeo.

  

3) Uilskuiken en takkeling (5+)

Ook De Maan maakt keer op keer pareltjes van voorstellingen. Ze noemen zich niet voor niets 'beeldsmederij'. Wanneer de twee kuikentjes Uilskuiken en Takkeling achtergelaten worden in het nest, moeten ze op eigen houtje de wereld in. Gelukkig is die fase met mijn eigen kinderen nog veraf...

 

4) Niet vergeten (7+)

Joke van Leeuwen schrijft prachtige kinderboeken. Dus kijk ik zeker uit naar Niet vergeten, een 'theatraal luisterboek' voor 7+ over herinneringen en hoe je die in laatjes kan steken en er soms eentje uithaalt om nog eens op te poetsen. De kinderen krijgen een hoofdtelefoon en beleven hopelijk een voorstelling... die ze nooit meer vergeten.

 

Trailer 'niet vergeten', een theatraal luisterboek (7+) from Hoge Fronten on Vimeo.

 
5) Als alles kan, kan niets kapot (8+)

Ik zou net het omgekeerde denken... Maar deze voorstelling (8+) gaat over hoe oma verdwaalt in haar hoofd en hoe Lizzie probeert haar te volgen. Oma danst en danst en danst... de wereld uit. De trailer ziet er poëtisch, zacht en veelbelovend uit.

 

6) Achter de Spiegel (5+)

Ik kijk uit naar de voorstelling Achter de spiegel, waarin de poppen van Tieret en het poëtisch theater van Sprookjes enzo samenkomen. Het belooft een wonderlijke voorstelling te worden met verdwaalde gedachten, kinderrijmpjes, bizarre situaties, gekoesterde dromen en beelden die je normaal alleen… achter een spiegel ziet.

 

7) Duizend dingen achter gesloten deuren (7+)

Mijn oudste dochter is gefascineerd door de ‘baas van de stad’. Een theaterwandeltocht doorheen het stadhuis… dat wordt dus interessant! Het publiek wordt in 'Duizend dingen achter gesloten deuren' meegenomen doorheen het stadhuis en ziet hoe moeilijk kiezen soms kan zijn.


 

8) Ceci n'est pas un livre (1,5 - 4j)

Theater De Spiegel is een krak in theater voor kleine kinderen. Met Juno ga ik daarom naar deze figurentheatervoorstelling met live muziek over twee heertjes met een koffer. Die koffer zit vol boeken, vol stippen en vouwen, vol vormen en grappen, geluiden en muziek. Op reis zonder te moeten inpakken? Laat maar komen!

Ceci n'est pas un livre TRAILER from Theater De Spiegel on Vimeo.

 

9) Horses (8+)

Horses is een dansvoorstelling met 5 volwassenen en 5 kinderen… Met live-muziek ook nog. De trailer van Horses ziet er prachtig uit, dus misschien gewoon maar eens doen?

 

10) Altijd iets!

Dé ultieme tip om op de hoogte te zijn van voorstellingen, dat is deze: schrijf je in voor de nieuwsbrief van Vlieg en dan krijg je elke vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend in jouw buurt allemaal te doen is. Niet alleen theater, maar ook wandelingen, workshops in een museum, films,...

 

Reporter: Katelijne --- Gaat door het leven zonder auto en ontdekt de parels van Antwerpen op haar stalen ros in het bijzijn van Oona (6) en Juno (2). Staat stil bij schone dingen in en buiten de stad.