U bent hier:

5 tips voor kleine kinderen van Reporter Sarah

Mama Sarah heeft een schattige dochter Stella van 1. Te klein om al aan cultuur te doen, zeg je? Daar moet je bij de Brusselse Sarah niet mee afkomen! Hier zijn 5 tips waar zij haar kleine ukkie mee naartoe neemt.

 

1) Klankenbos

Mijn stadskind muziek laten ontdekken in de natuur, daar kijk ik naar uit! In het Klankenbos in Neerpelt zitten tussen de bomen meer dan 15 klankinstallaties verscholen. Ik doe zeker het Klankenbos XS- parcours vol klankopdrachten voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

2) Niet drummen

We hebben al voorstellingen van Theater De Spiegel gezien en zijn daar steeds enthousiast over. In het beeldend concert Niet drummen begeleiden drie mannen, een beeldenmaker, een percussionist en een saxofonist de jonge kinderen in en rond een zintuigenprikkelende installatie.

 

3) Ninnananna

Voor baby’s tot 18 maanden is er het niet te missen slaapconcert Ninnananna. Hoe dat er ongeveer aan toe gaat, daar krijg je een idee van met het filmpje hieronder.

 

4) Pagadderpad

Wij houden van wandelen en dus nemen we Stella mee naar het Pagadderpad in Dessel. Hier kan je de hoge Sas-4-Toren beklimmen en een avontuurlijke boswandeling maken waar je opdrachten krijgt om over water te lopen, te springen, balanceren of dingen te zoeken. Echt iets voor Stella!

5) Lieve Heersbeestje

Het Natuurmuseum De wereld van Kina in Gent brengt altijd fijne tentoonstellingen voor kleine kinderen. Op de doe-tentoonstelling Lieve Heersbeestje komen peuters en kleuters alles te weten over dit beestje, gaan ze op zoek naar bladluizen, ontdekken ze hoe larven uitgroeien en hoeveel stippen de beestjes hebben.

 

 Zoek je nog tips om met je kleintje te doen? Dan ben je misschien ook wel geïnteresseerd in deze tips:

 

Wil je graag weten wat er het komende weekend in jouw buurt allemaal te doen is? Of het nu een wandeling, voorstelling of workshop is... schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg en je bent altijd op de hoogte. 

Reporter: Sarah --- "Te vinden op haar yogamat of in het Magritte Museum. De stadsmadam vertelt over haar leven in Brussel en avonturen met dochter Stella (1).”

Reporter Sarah schreef ook volgende columns: