U bent hier:

Vijf educatieve én plezante UiTtips van Reporter Vera

Onder het motto 'wat de kinderen zelf beleven, onthouden ze beter‘, ging Reporter Vera op zoek naar uitstapjes waar haar kinderen iets van bijleren én die tegelijk leuk zijn.

 

1) Storms expo

Mijn zoon Robbe vindt bliksem akeliger dan donder, want “donder doet niks en bliksem kan brand veroorzaken”. In Storms expo in Blankenberge komt hijzelf in het oog van de storm terecht, want er is een heuse orkaansimulator. En veel boeiende informatie over weerfenomenen. Misschien is hij nadien wél bang van onweer? Dan mag hij héél dicht bij mij kruipen…

 

2) Mijnzondagen

Voor mijn kinderen zijn zonne- en windenergie (gelukkig) de norm. Maar in het Mijnmuseum in Beringen kan ik hen bewust maken dat we van ver komen. Én van diep... De ondergrondsimulatie en het mijntreintje helpen zeker om een beeld te krijgen van de vroegere mijnindustrie.

 

3) Te land, ter zee en in de lucht

Mijn kinderen spelen nu nog met de treintjes en vliegtuigjes van mijn man. Op de expo ‘Te land, ter zee en in de lucht’ in Mechelen zien ze speelgoed van nóg veel vroeger, maar staan ze ook in de file op de verkeersmat of parkeren ze een helikopter op een toren. Hoe wij naar dit Speelgoedmuseum gaan? Dat is heel makkelijk met de trein.

 

4) Expo Inspiratie

Panamarenko, Tuymans en Fabre prutsten, knutselden en fantaseerden als kind veel. Net zoals mijn dochter Lara. De expo ‘Inspiratie’ toont spelenderwijs dat de kunstwerken van deze grote Jannen gebaseerd zijn op hun jeugdherinneringen. En de kinderen mogen in de werkstation hetzelfde doen. Ik ben nu al benieuwd wat er bij Lara uit komt. Bekijk hier de reportage over deze expo die Ketnet maakte.

 

5) Riolenmuseum

Wat gebeurt er met het vervuilde water uit ons huishouden? In Brussel daal je af in de rioolgangen en vertelt een gids wanneer, waarom en hoe riolen werden aangelegd. Wedden dat mijn kinderen aan het Rioolmuseum zullen denken telkens ze het toilet doorspoelen? Bekijk hier de reportage over het Rioolmuseum die Ketnet maakte.

 

 

Ga je graag naar een leuk én interessant museum met de kids? Dan ben je misschien ook wel geïnteresseerd in deze 10 populairste musea voor kinderen.

 

Wil je graag weten wat er het komende weekend in jouw buurt allemaal te doen is? Of het nu een wandeling, voorstelling of workshop is... schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg en je bent altijd op de hoogte.

 

Reporter: Vera --- "Wij zijn een no-nonsens familie, die evengoed geniet van een lokale activiteit als van grotere trekpleisters, van iets commercieels of iets fijnzinnigs, van de natuur en van de hoofdstad.”

Mama Vera schreef ook deze columns over haar ervaringen: