U bent hier:

10 onmisbare voorstellingen met kinderen

10 onmisbare voorstellingen met kinderen

10 onmisbare voorstellingen met kinderen

Vlieg vertelt je waarom je elk van deze 10 bijzondere voorstellingen voor peuters tot tieners niet mag missen dit voorjaar. Doek op, lichten uit... en genieten maar!


1) Ceci n'est pas un livre (18m - 4j)

Waarom hier naartoe? Omdat je dankzij deze voorstelling Hervé Thullet leert kennen. Wie? Wel, dat bedoelen we net. Deze veelgeprezen interactieve auteur maakt superleuke interactieve boeken en tekeningen voor kinderen, die ook bij volwassenen hun in een ver verleden achtergelaten kinderfantasie helemaal terug oprakelt. Reporter Elien ging met haar kleine Lewis kijken. Hier lees je haar verslag.

Ceci n'est pas un livre TRAILER from Theater De Spiegel on Vimeo.

 

2) Stekeblind (3+)

Waarom? Omdat het gewoon een grappig idee is dat een egel en een mol verliefd worden op elkaar. En omdat 4Hoog altijd, nou ja... aanSTEKElijk theater voor kleuters maakt.

 

3) Bestorm (8+)

Waarom? Omdat kinderen nooit te jong zijn om 'grote' verhalen te leren kennen. In dit geval: Shakespeare's De Storm. Dat toneelstuk is een van de fantasierijkste van de bard, waarin een toverende Prospero, het 'luchtwezen' Ariël en het vreemde wezen Kalibaan op een geïsoleerd eiland leven. Als je dan nog weet dat Joost Vandecasteele tekent voor deze voorstelling en Dirk Van Dijck een van de rollen voor zijn rekening neemt, heb je redenen te over om te boeken voor deze voorstelling van Beeldsmederij De Maan - en dat laatste is dan nóg een reden!

3) Dolfje weerwolfje - de musical (8+)

Waarom? Omdat àlle kinderen dit boek van Paul van Loon wel gelezen hebben. Of omdat zij die het niet gelezen hebben, het na deze voorstelling zeker willen doen. Omdat het verhaal van de jongen die plots een weerwolf blijkt te zijn gewoon té goed is. En ook omdat in deze musical Jan Schepens opa Weerwolf en Katja Retsin de mama speelt. 

 

5) Zooks

Waarom? Omdat het de eerste keer is dat Dimitri Leue een tekenfilm maakt. Voor deze tekenfilm werd een techniek gebruikt die Disney ook al hanteerde: de scènes worden eerst gefilmd met échte acteurs (Matteo Simoni, Frank Focketyn, Tine Reymer, Wim Helsen en Warre Borgmans) en nadien frame per frame geanimeerd. Zooks is bovendien een film met een boodschap, over de natuur. De regisseurs hopen dat de film een wezenlijk verschil kan maken in het leven van kinderen. De film speelt tot midden februari op verschillende locaties.

 

6) Gitte (10+) en Repelsteel  (6+)

Waarom? Theater Froefroe tilt poppentheater naar een hoger niveau. Bij 'Gitte' staat er een heus kamerorkest (I Solisti) mee op het podium, wat een extra dimensie geeft aan deze voorstelling. Dat wordt uitgepakt met een sterke visuele voorstelling blijkt al uit de foto hieronder. En met Repelsteel zet Froefroe dit aloude verhaal op zijn kop en vertelt in speedtempo een absurde versie ervan. Dat Repelsteel hier geen schriel mannetje, maar een kolossale en goedaardige loebas is, zegt genoeg...

 

repelsteel trailer from Jan Bosteels on Vimeo.

 

7) Nocturama (1 - 4j)

Waarom hiernaartoe? Theater De Spiegel maakt knusse en hartverwarmende voorstellingen voor de allerkleinsten, die de nieuwsgierigheid, verwondering en fantasie van zowel kinderen als volwassenen prikkelt. En dat is niet anders met hun nieuweling Nocturama. Ditis een dromerige muziektheatervoorstelling geworden vol ruisende figuren en poëtische fluisters, waarbij cello, klarinet en stem de kleintjes meenemen naar de wereld van slaapvaak. Zzzzz.

 

8) Bonte nacht (4+)

Waarom hiernaartoe? Bekijk het filmpje hieronder, en je weet meteen waarom. In 'Bonte nacht' bekliederen drie mensen met emmers verf en gebricoleerde schilderobjecten hun omgeving en zichzelf. Ze belanden in een kleurrijke droom waarin ze transformeren tot extravagante figuren met gekleurde gezichten en veelbenige wezens. Ze glibberen van het ene schilderachtige tafereel naar het andere.
“Opnieuw de top van het nieuwe jeugdtheater.” De Standaard
“Veel bonter dan dit maken ze jeugdtheater niet.” De Morgen
“Het spel met action- en bodypainting is fris en ontwapenend grappig.” De Bon

BONTE NACHT - TEASER from tuning people on Vimeo.

 

9) In de wolken (1+)

Waarom hiernaartoe? Na Sneeuw en Lampionaio brengt Sprookjes enzo alweer een interactieve en vooral vederlichte voorstellingen voor kleine kinderen. Ze zitten mee op scène en verdwalen tussen de wolken, laten zich wiegen door de wind en krijgen haast letterlijk vleugels. Kijk naar de verwonderde gezichten op de foto hieronder en je weet dat je met deze luchtige voorstelling goed zit!

 

10) De wereld (8+)

Waarom hiernaartoe? De acteurs van Theater Stap palmden Vlaanderen onlangs nog in met de Een-serie Tytgat Chocolat. Met 'De wereld' doen ze opnieuw waar ze zo goed in zijn: puur theater brengen. In 2015 werd 'De bank' van Theater Stap enthousiast onthaald door pers en publiek én geselecteerd voor Het Theaterfestival: het festival dat de beste voorstellingen van 2015 op een rij zet. 'De wereld' is het vervolg op deze voorstelling, over dezelfde man, die vanop zijn bank in het park de wereld gadeslaat. Dat belooft dus!

 

Blijf op de hoogte van alle activiteiten voor kinderen in jouw buurt door je in te schrijven op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips