U bent hier:

12 x wandelen met de buggy

12 x wandelen met de buggy

12 x wandelen met de buggy

Wandelen zit er niet meer in nu je die kinderwagen als een blok aan je been overal moet meesleuren, denk je. Integendeel! Vlieg vond wandelingen die volledig buggyproof en dus uiterst geschikt zijn om met je kleintje te doen.


Eerst ìn de buik, dan òp de buik in een draagdoek. Wandelen met een klein dutske is nog een makkie. Maar dan verhoogt de moeilijkheidsgraad. Met elk kilootje méér dat je kindje weegt, daalt het aantal afgelegde kilometers. Want geef toe: 10 kilo op je arm of op je schouders meesleuren is een heuse work out. Maar met je kindje in de buggy herwin je je vrijheid. Op wandelroutes die volledig buggyproof zijn wordt wandelen met het gezin weer een plezier. Steek een extra pamper, wat koekjes en de papfles in een tas en ga met je kleintje op wandel.

Oost-Vlaanderen:

1) Meersen

De wandelingen in de Gentbrugse Meersen zijn niet alleen buggy- maar ook heel kindvriendelijk. Onderweg kom je immers diverse speeltuinen tegen en het leuke blotevoetenpad prikkelt niet alleen de nieuwsgierigheid, maar ook de voetjes van de kinderen.

2) Maldegemveld

Ken je het Krakkepad? Dit pad van 3,5 km is perfect te doen op wielen. Maar wat meer is: je kan er damherten spotten, er is een speelbos met bivakzone, schuilhutje, knuppelpaden én, alsof dat nog niet genoeg is, ook nog een blotevoetenpad. Je vindt het Krakkepad in het Maldegemveld, dat deel uitmaakt van het gebied Drongengoed.

3) Bourgoyen-Ossemeersen

Op amper 3 km van hartje Gent wandelen in het groen? Dat doe je in het domein Bourgoyen-Ossemeersen. Heb je ook kinderen die al flink kunnen stappen? Haal dan eerst het Boeboeksrugzakje vol leuke opdrachten af in het bezoekerscentrum. Zo heeft groot én klein iets aan dit uitstapje. En kom je aan het blotevoetenpad, trek dan schoenen en kousen uit voor extra stapplezier.

Antwerpen:

4) Neteland

De wandeling Neteland – Kesselse Heide van Lier naar Dessel is over de volledige lengte goed toegankelijk voor kleine kinderwagens - al moet je op één plek wel een trapje af. Voor rolstoelen en bredere buggy’s (hier moet je dus zijn met je tweeling!) is er een speciale route van 8,5 km die wél volledig toegankelijk is. Haal de routebeschrijving af bij Toerisme Lier of Nijlen.

West-Vlaanderen:

5) Bornebeek

Het 400m lange plankenpad in de Leievallei in Oostkamp zorgt ervoor dat je in dit drassige moerasgebied vol beekjes toch altijd droge voeten hebt. Ga zeker tot aan de kijkhut om naar de vogels te piepen.

6) Uitkerkse polders

Voor je wandeling in de buggyvriendelijke Blankenbergse polders haal je in het bezoekerscentrum nog snel een opdrachtenboekje af. En na je wandeling kan je koter daar nog even spelen in de peuterhoek of loop je langs de tentoonstelling waar de kinderen op knopjes drukken om de geluiden van vogels te horen, de vliegroutes van de vogeltrek zien oplichten of door de verrekijkers aan het raam gluren.

Vlaams-Brabant:

7) Koebos

Deze wandeling in Lubbeek brengt je langs het park en de vijvers van het statige Maurissenskasteel. Benieuwd of jullie in dit Koebos  ook écht koeien kunnen spotten... Tip: enkel de groene route is toegankelijk met de kinderwagen.

Limburg:

8) Reigerpad in Resterheide

Het Lieveheersbeestjespad in Resterheide is er speciaal voor kinderwagens en rolstoelen. En op het Reigerpad in Peer kom je te weten hoe scherp een torenvalk ziet, hoe beukenhout klinkt en hoe ver een vos kan springen. Tijdens je wandeling speur je naar dierensporen, tokkel je op een reuzexylofoon of bel je met de boomtelefoon.

9) Zwarte beek

Op het prikkelpad in de Zwarte beek in Koersel kom je een 12-tal belevingselementen tegen: voelkastjes, een klanklabyrint, een kijkwand, voelstenen,… En natuurlijk beklim je de 30m hoge uitkijktoren, leef je je uit in de speeltuin en de plonsvijver. Dit is een uitstekende wandeling voor het hele gezin - kinderwagen (of rolstoel) incluis. Het bezoekerscentrum De Watersnip organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen en je kan een Boeboeksrugzakje uitlenen om je wandeling extra leerrijk te maken.

10) Bosland

Bosland is het grootste natuurgebied van Vlaanderen en met zijn speelbossen, educatieve routes, buggyvriendelijke paden én een blotevoetenpad zeker de moeite waard.

11) Wijnendale

De Wijnendaleboswandeling in Torhout brengt je niet alleen langs de prachtige waterburcht Wijnendale, maar ook langs het Wijnendalebos. Fijn zo!

12) Kiewit

Het natuurgebied Kiewit in Hasselt heeft goed berijdbare wegen, maar ook een speelweide, speelbos en kinderboerderij. Wat wil je nog meer?

 

Nood aan meer?

Deze pagina van Natuurpunt bundelt nog meer wandelingen met de kinderwagen. Of check deze groene haltewandelingen of de site van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Vlieg zet je ook op weg met deze 7 prachtige boswandelingen, fijne fietstochtjes, alle blotevoetenpaden van Vlaanderen of 13 wandelingen voor het gezin.

 

 

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips