U bent hier:

16 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

16 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

16 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Met de zomer komen niet alleen blauwe hemels en hopen zon, maar ook met grijze wolken en natte dagen. Vrees niet, thuis blijven is nergens voor nodig! Vlieg verzamelt 16 regenbestendige uitjes, van binnenspeeltuinen tot spannende tentoonstellingen.


Eindelijk, de zomer is in zicht! Staalblauwe hemels en zonovergoten avonturen - soms. Even vaak: somber grijs en hele dagen regen. Thuis blijven, dan maar? Niks daarvan. Vlieg weet raad en bezorgt je maar liefst 16 tips voor regenachtige dagen. En hop, eropuit! 

 

5x knus in de zetel

Ellendig regenweer vraagt om een dagje knus in de zetel. Daar zijn we het mee eens. Maar waarom moet dat per se je eigen sofa zijn? Kruip in de plaats eens samen in de zeteltjes van een theater- of filmzaal: die zijn minstens even comfortabel. Beloofd. 

 1. Studio Skoop in Gent presenteert met De Filmstones de beste jeugdfilms van het moment, en ook in de Leuvense Cinema Zed kan je op woensdag- en zondagnamiddag terecht voor een fijne film voor het hele gezin. Laat het buiten maar regenen! 

 2. Het Huis van Alijn in Gent is niet alleen een gezellig museum over het leven in de vorige eeuw: op zaterdag kan je er ook terecht voor heerlijk ouderwets (en hilarisch) poppentheater. Ontdek hier alle avonturen van Pierke van Alijn

 3. Pik eens een theatervoorstelling voor families mee. Er zijn er veel, en ze zijn allemaal even magisch, spannend en aanstekelijk. De toppers van het moment: feminisme op kleutermaat in Gratis Chips!, het betere figurentheater in Gitte en een modern sprookje in Stella, ster van de zee. Alle voorstellingen in jouw buurt vind je hier.

 4. Ook een circustent vormt prima beschutting tegen de regen. Hier vind je een overzicht van alle circustoeren. 

 5. En heb je al eens aan een familieconcert gedacht? Klassiek of modern, knus op een kussen of heerlijk interactief: allemaal even geschikt voor een regenachtige dag. Hierheen voor alle concerten! 

 

5x naar het museum

Dat kunst en musea niet alleen voor grote mensen zijn, dat wist je al. En dat een grijze regendag het uitgelezen moment is voor een bezoekje aan het museum waarschijnlijk ook. Museumpas op zak? 

We helpen je alvast op weg met de vijf allerleukste tentoonstellingen van het moment: 

 1. In Technopolis kruip je tijdens de muziektentoonstelling PLAY! zelf achter de dj-tafel en mag je een orgel bespelen met teenslippers. 

 2. Neem je Teddy mee en leer samen alles over beren in het Museum voor Natuurwetenschappen - trouwens het absolute lievelingsmuseum van de Bende van Vlieg!

 3. In het Red Star Line Museum ga je op reis in de voetsporen van de twee miljoen mensen die lang geleden de oversteek waagden naar Amerika. Haal de familiekoffer op aan de balie en ga op zoek naar verborgen verhalen!  

 4. In het Industriemuseum in Gent leer je alles over mensen en machines: boots de geluiden van machines na, zet de stoommachine in gang en voel aan verschillende stoffen. 

 5. De Wereld van Kina heeft een probleem: Suskewiet is vermist. Kan jij haar vinden, terwijl de andere vogels erop los kwetteren? 

 

3x ravotten, maar dan binnen

Geen weer om naar buiten te trekken voor je portie ravotten? Geen probleem, dat kan je ook gewoon binnen doen. Hoe, vraag je? Wel, zo:

 1. Wie buiten liever niet nat wordt, kan nog altijd naar het zwembad. Daar is het tenminste warm. 

 2. Ravotten lukt ook prima in een binnenspeeltuin. Klauter, duik, glijd en kruip dat het een lieve lust is! Dit zijn onze favoriete exemplaren

 3. Bij te veel modder in eigen tuin kan je met je spring-in 't veld ook naar een trampolinepark: droger, warmer en wellicht iets uitdagender.

 

3x eens iets anders

Oké, jullie zijn kenners. Jullie hebben alle films gezien, alle tentoonstellingen bezocht en alle speeltuinen platgespeeld. Maar wedden dat deze drie verrassende regenactiviteiten zelfs jullie kunnen bekoren? 

 1. Trek eens naar een burcht of een kasteel. Duik de geschiedenis in, flaneer als een prins, ridder of edelvrouw door de gangen en versla alle denkbeeldige draken. 

 2. Ken je Hidrodoe al? Een heerlijk doe-centrum over water en alles wat daarmee te maken heeft. Dat is dus al het plezier van water, maar dan zonder de regen.

 3. Ga gewoon toch naar buiten! Van een beetje regen is nog nooit iemand gestorven: jassen en laarzen aan, paraplu op zak en hop naar buiten voor een heerlijke wandeling met het hele gezin. Wie durft in de diepste plas te springen? 

 

Wist je dat Vlieg de hele zomervakantie lang meer dan 300 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel? Dappere schattenjagers worden beloond met een lekkere beloning, en maken kan op leuke prijzen. Alle info over de Schatten van Vlieg vind je hier.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips