U bent hier:

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Met de winter komt meer regen dan sneeuw en vaker grijze wolken dan blauwe lucht. Maar vrees niet, thuis blijven is nergens voor nodig! Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van binnenspeeltuinen tot spannende tentoonstellingen.


Ah, daar is de winter: bevroren plassen, prachtige natuur en krakende sneew - soms. Maar meestal: veel te koud en hele dagen regen. Thuis blijven, dan maar? Niks daarvan. Vlieg weet raad en bezorgt je maar liefst 17 tips voor regenachtige dagen. En hop, eropuit! 

 

5x knus in de zetel

Ellendig winterweer vraagt om een dagje knus in de zetel. Daar zijn we het mee eens. Maar waarom moet dat per se je eigen sofa zijn? Kruip in de plaats eens samen in de zeteltjes van een theater- of filmzaal: die zijn minstens even comfortabel. Beloofd. 

 1. Samen met Anima serveert Flagey iedere maand een filmnamiddag voor jonge cinefieltjes. Achteraf leven de kinderen zich uit tijdens een workshop, terwijl mama en papa een koffie drinken. Dat is een regenachtige zaterdagnamiddag wel besteed! Bekijk hier alle Anima Zaterdagen.

 2. Het Huis van Alijn in Gent is niet alleen een gezellig museum over het leven in de vorige eeuw: op zaterdag kan je er ook terecht voor heerlijk ouderwets (en hilarisch) poppentheater. Ontdek hier alle avonturen van Pierke van Alijn

 3. Pik eens een theatervoorstelling voor families mee. Er zijn er veel, en ze zijn allemaal even magisch, spannend en aanstekelijk. De toppers van het moment: dwarrelende sprookjes in Wit, een houten kind in Wolinoti en een beestig bos in Meneer Beer en de Woeste Wolven. Alle voorstellingen in jouw buurt vind je hier.

 4. Ook de Antwerpse Cinema Zuid vertoont tijdens Zazie op zondag elke maand twee topfilms voor kinderen. Check ze hier allemaal. 

 5. En heb je al eens aan een familieconcert gedacht? Klassiek of modern, knus op een kussen of heerlijk interactief: allemaal even geschikt voor een regenachtige dag. Hierheen voor alle concerten! 

 

5x naar het museum

Dat kunst en musea niet alleen voor grote mensen zijn, dat wist je al. En dat een grijze winterdag het uitgelezen moment is voor een bezoekje aan het museum waarschijnlijk ook. Museumpas op zak? 

We helpen je alvast op weg met de vijf allerleukste tentoonstellingen van het moment: 

 1. Leef je uit met Lego in het speelgoedmuseum of speel met legotreinen in Train World. Want ieders favoriete bouwblokje wordt dit jaar zestig, en dat mag gepast gevierd worden.

 2. Neem je Teddy mee en leer samen alles over beren in het Museum voor Natuurwetenschappen - trouwens het absolute lievelingsmuseum van de Bende van Vlieg!

 3. In het Red Star Line Museum ga je op reis in de voetsporen van de twee miljoen mensen die lang geleden de oversteek waagden naar Amerika. Haal de familiekoffer op aan de balie en ga op zoek naar verborgen verhalen!  

 4. Ontrafel het eeuwenoude mysterie van Stonehenge in het Gallo-Romeins Museum.

 5. Duik in de sprookjeswereld van Villa Verbeelding, bewonder prachtige houtsnedes uit prentenboeken en ontdek hoe die gemaakt worden.  

 

4x ravotten, maar dan binnen

Geen weer om naar buiten te trekken voor je portie ravotten? Geen probleem, dat kan je ook gewoon binnen doen. Hoe, vraag je? Wel, zo:

 1. Te veel regen en te weinig ijs in je lokale vijver? Trek dan gewoon naar de indoor schaatsbaan! Die warme chocomelk achteraf smaakt minstens even heerlijk. 

 2. Wie buiten liever niet nat wordt, kan nog altijd naar het zwembad. Daar is het tenminste warm. 

 3. Ravotten lukt ook prima in een binnenspeeltuin. Klauter, duik, glijd en kruip dat het een lieve lust is! Dit zijn onze favoriete exemplaren

 4. Bij te veel modder in eigen tuin kan je met je spring-in't veld ook naar een trampolinepark: droger, warmer en wellicht iets uitdagender.

 

3x eens iets anders

Oké, jullie zijn kenners. Jullie hebben alle films gezien, alle tentoonstellingen bezocht en alle speeltuinen platgespeeld. Maar wedden dat deze drie verrassende regenactiviteiten zelfs jullie kunnen bekoren? 

 1. Trek eens naar een burcht of een kasteel. Duik de geschiedenis in, flaneer als een prins, ridder of edelvrouw door de gangen en versla alle denkbeeldige draken. 

 2. Ken je Hidrodoe al? Een heerlijk doe-centrum over water en alles wat daarmee te maken heeft. Dat is dus al het plezier van water, maar dan zonder de regen.

 3. Ga gewoon toch naar buiten! Van een beetje regen is nog nooit iemand gestorven: jassen en laarzen aan, paraplu op zak en hop naar buiten voor een heerlijke winterwandeling. Wie durft in de diepste plas te springen? 

 

Tips op jouw maat

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en dan ontvang je elke vrijdag een overzicht van de activiteiten voor kinderen die er in het weekend in jouw buurt plaatsvinden.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips