U bent hier:

3x Halloween voor kinderen

3x Halloween voor kinderen

3x Halloween voor kinderen

Wat te doen op Halloween? Dit zijn de griezeligste - of grappigste - activiteiten. Boe!


Opgelet: omwille van coronapreventie worden heel wat activiteiten geannuleerd of verplaatst. De activiteiten in dit artikel gaan wel door. Voor alle andere activiteiten kan je best eerst even bij de organisator checken. 

 

 

1. Griezels tellen in je buurt

Heb je al gehoord van de Grote Griezeltelling? Nog tot 11 november proberen we met z'n allen de hele Vlaamse griezelpopulatie in kaart te brengen. Ga op pad in je buurt met de Griezelkaart en tel hoeveel vampieren, skeletten, pompoenen, heksen en spinnen je tegenkomt.

Als je een leuke foto van je griezelwandeling post op Facebook of Instagram met de hashtag #griezeltellen, dan kan je zelfs een leuk sportpakket winnen. 

> Tel griezels in je buurt

 

2. Het Land Zonder Lach

Beeld je een land in waar nooit wordt gelachen ... Geen grijns, geen giechel, geen proest. Zelfs de oudste inwoner kan zich niet meer herinneren wanneer er de laatste keer gelachen werd. En toch moet hij er nog ergens zijn: de uitgestorven lach.

Het Land Zonder Lach is een interactieve en coronaproof Halloween-theatertocht voor het hele gezin. Kunnen jullie opnieuw een glimlach op het gezicht van de bewoners toveren? 

> Het Land Zonder Lach, nog tot 8 november in Edegem

 

3. Thuis griezelen

  • Steek je eigen griezelshow in elkaar. Versier het huis, verzin een Halloweenverhaal en speel een voorstelling in je zelfgemaakte poppenkast.
  • Maak het gezellig in de zetel en kies een griezelige of grappige film uit, zoals Hotel Transylvania op Netflix.
  • Knutsel erop los: hol een pompoen uit of bewerk een mondmasker tot griezelattribuut. Schilder er vampierentanden op of een weerwolvensnoet.

 

Meer tips

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

Er zijn vele redenen waarom een bezoekje aan de bib jou én je kinderen blij kan maken - zeker nu. En dat is helemaal veilig: de medewerkers doen alles om je coronaproof te ontvangen. Spoiler: je kan er véél meer dan boeken ontlenen.

6 keer kastelen bezoeken met kinderen

6 keer kastelen bezoeken met kinderen

Welk kind droomt er niet van om als ridder of gravin in een kasteel te flaneren? Duik met de hele familie in de geschiedenis van deze kastelen, burchten, abdijen en ondergrondse paleizen.

Deze kinderboerderijen zijn weer open

Deze kinderboerderijen zijn weer open

Een kleine dierenvriend in huis? Dan is er goed nieuws: heel wat kinderboerderijen en dierenparken gaan weer open! Hier kan je op bezoek bij wollige schapen, schattige geitjes of kleurrijke exoten.

5 musea waar kinderen welkom zijn

5 musea waar kinderen welkom zijn

Je dacht dat musea enkel voor grote mensen waren? Helemaal niet! Deze musea verwelkomen ook de kinderen met speurtochten, spelletjes en ander leuks.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips