U bent hier:

3x theater mét babysit

Matinee Kadee in het Kaaitheater

3x theater mét babysit

Zin in theater, maar geen zin om op zoek te gaan naar een babysit voor je kroost? Geen nood, Vlieg heeft voor allebei een oplossing: cultuur mét kinderopvang!


Je had je culturele plannen al opgegeven wegens geen babysit beschikbaar? Wij niet, want wij weten op welke culturele plekken men met liefde op je kinderen let tijdens de voorstelling. Mama’s en papa’s romantisch in het rode pluche, zonen en dochters creatief in een kunstige workshop: iedereen tevreden.

 

1. Toneelhuis Antwerpen

Terwijl jullie een matinee bijwonen in de Antwerpse Bourla heet Toneelhuis Antwerpen je koters van harte welkom in een creatief atelier. Kinderen vanaf vier jaar buigen zich spelend, knutselend en gibberend over grote vragen uit de voorstelling die die jij op dat moment bekijkt. Er is intussen zelfs opvang voor kleintjes jonger dan 4 jaar.

Dit voorjaar kan dat bij de volgende voorstellingen:

Terwijl wij genieten van een koningsdrama, knutselt Oona een kroon en verzint ze wetten voor haar koninkrijk, terwijl Juno vrolijk mee brabbelt. Fijne begeleiders, leuke sfeer, echt een aanrader.

Mama Katelijne

2. Kaaitheater Brussel

Ook het Kaaitheater in Brussel entertaint met plezier je kroost tijdens matineevoorstellingen. Het principe van Matinee Kadee is hetzelfde als in Antwerpen: kinderen tussen vier en twaalf volgen een artistieke workshop, kinderen tussen nul en vier spelen in de crèche. En jij geniet intussen met een gerust hart van de voorstelling.

Dit voorjaar kan dat twee keer:

 

3. Opvang bij familievoorstellingen

Heb je een familievoorstelling gepland, maar zijn niet al je kinderen oud genoeg om mee de zaal in te mogen? Geen paniek, ook daar bestaan oplossingen voor: in heel wat cultuurhuizen worden kinderen die te jong zijn voor een familievoorstelling opgevangen door enthousiaste babysits.

Je kan voor voorstellingen met opvang terecht in: 

 

Wil je nog meer leuke tips voor uitstapjes met de kinderen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en je ontvangt op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend bij jou in de buurt te doen is. 

Meer inspiratie

Uitstapjes met peuters en kleuters

Uitstapjes met peuters en kleuters

Wat te doen met een peuter of kleuter? We verzamelden de leukste musea, voorstellingen en parken waar ook de allerkleinsten welkom zijn.

6 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

6 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof.

Regenlaarsjes

16 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Geen spoor van sneeuw deze winter, des te meer van regen en grijze lucht. Thuisblijven is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 16 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

De mooiste poppentheaters

De mooiste poppentheaters

Heerlijk nostalgisch of met een modern kantje: deze poppentheaters veroveren moeiteloos jonge én oude harten.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips