U bent hier:

4x naar het museum met je baby of peuter

4x naar het museum met je baby of peuter

4x naar het museum met je baby of peuter

Wil je met je baby naar het museum, maar geeft de gedachte aan de voelgrage handjes van je koter in combinatie met dure kunst je nu al een paniekaanval? Geen nood: in deze musea ben je met je baby of peuter meer dan welkom.


Jong geleerd is oud gedaan

Cultuur is gezond, dat weten we allemaal. Voor grote mensen maar ook voor baby’s: kunst is uitstekend voor de hersenontwikkeling van je kleintje.

Maar dat een museum binnenstappen met een baby op de arm niet evident is, dat weten we ook. Daarom snelt Vlieg ter hulp en tipt vier musea waar baby’s en peuters meer dan welkom zijn (en waar bovendien alle nodige voorzieningen te vinden zijn).

 

1. Rustig in de buggy in het Red Star Line Museum

In het Red Star Line Museum in Antwerpen volg je een rondleiding helemaal op maat van de allerkleinsten, tot aan de buggy toe. Peuters tussen anderhalf en drie jaar laten zich tijdens de buggytour rustig door mama of papa rondrijden en ontdekken zo de leukste speelplekken van het museum. Rollen, kruipen, zingen … alles kan. En de grote mensen krijgen intussen reisverhalen op hún maat: iedereen tevreden.

 

2. Voelen en ruiken in het M

Ook in het Leuvense Museum M loop je probleemloos binnen met je baby op de arm - of je rijdt er binnen, want je buggy mag zo mee het museum in (je kan er trouwens ook gratis eentje ontlenen). In het museum zelf mag er op tijd en stond ergens aan gevoeld of geroken worden: leuk voor klein én groot. Sluit je bezoek in de zomer zeker af in de gezellige museumtuin, want daar valt nog heel wat speelgoed en ander leuks te ontdekken.

 

3. Met voelsprieten in Oostende

De Oostendse vzw Mu-zee-um organiseert regelmatig labo’s voor de allerkleinsten, vaak in een van de galerijen of musea van de stad. Baby’s en peuters tussen nul en drie jaar mogen dan al hun voelsprieten gebruiken om te spelen, te voelen, te kruipen en te knutselen. En mama en papa pikken meteen een portie kunst mee.

 

4. Schattige lieveheersbeestjes in De wereld van Kina

Ook in De wereld van Kina halen baby’s en peuters hun hart op. Dit museum bestaat uit twee verschillende locaties: in het Huis bewonderen jullie fonkelende fossielen en gekke dieren, in de Tuin speuren jullie naar elfjes in de Tinkeltuin en verandert je spruit in een vrolijk lieveheersbeestje. Bovendien kan je hier in alle rust borstvoeding geven of je baby verschonen.

 

Tip: voordelige museumbezoekjes met de museumpas

Kinderen kunnen gratis of goedkoper naar musea. Met een museumpas op zak kan ook jij als volwassene voordelig naar binnen.

Met deze pas kan je meer dan 140 musea bezoeken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Ontdek hier hoe dat precies werkt.

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips