U bent hier:

5 coronaproof theater- en circusvoorstellingen

5 coronaproof theater- en circusvoorstellingen

5 coronaproof theater- en circusvoorstellingen

Neem je kinderen mee naar theater of het circus en dompel ze onder in de wereld van magie.


Genoeg voor de tv gezeten. Want wat hebben we ons cultuurbad gemist. Sinds kort duiken er overal coronaproof alternatieven op. Zo kunnen uitgestelde of afgelaste familievoorstellingen toch nog doorgaan.

 

1. Droom mee met de Droomprinses

De Droomprinses heeft zo wild gedroomd, dat ze verdwaald is geraakt in haar eigen droom. Droom met haar mee en je ontmoet er gekke figuren en beleeft er magische momenten. Droomprinses is een populaire voorstelling van De Proefkonijnen voor iedereen die niet graag naar bed gaat. Goed voor al vijf jaar uitverkochte zalen verspreid over Vlaanderen, vandaag in een Coronaproof-jasje: openlucht. Wil je de Droomprinses helpen ontwaken? Reserveer dan voor een tijdslot naar keuze.

 

2. Het circus in een coronaproof jasje 

Provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen was er klaar voor. Tot corona uitbrak. Twee circusartiesten werden van elkaar gescheiden door een onverwachte pandemie. Toch maakten ze twee nieuwe voorstellingen vanop afstand. 

  • Het Lockdown Circusgoochelen met mondmaskers en acrobatie zonder aanraking. Het is eens wat anders en zeker niet minder indrukwekkend. 

  • Clown Rockyword een echte circusartiest en leer de beste circuskuren en clownstreken.

 

3. Tatertheaterkamp 

In het Tatertheater ga je zelf aan de slag. Laat je fantasie op volle toeren draaien, gebruik je stem en lichaam als instrument. Je leert straattheater, clownerie en poppentheater kennen en zelfs de mensen achter de schermen. Want, zo’n podium komt er niet van zelf.

 

4. (Klein)mannen met baarden en loze meisjes

Op 22 augustus pakt Theater Froefroe uit met een nieuwe familievoorstellingZeeboenk voor en over (klein)mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen). Heb je zeebenen, welkom aan boord en geniet van de zeelucht, proef het zout op je lippen, voel het rollen van het schip en zie het schuim hoog opspatten over de boeg. Laat je zeemijlen ver meevoeren over woelige baren en word meegezogen in een duizelingwekkende maalstroom van vers verzonnen visserslatijn. Reserveer je tickets tijdig en kom op 22 augustus naar CC De Factorij in Zaventem, Brussel.

 

5. Zomer in O. 

Wil jij liever ondergedompeld worden in theater dan in de zee? Kom dan kijken naar de verschillende theatervoorstellingen in Oostende

  • Weet jij nog wanneer je iets voor het eerst deed? Laat ons zeggen: je nieuwjaarsbrief voorlezen, de eerste keer alleen thuis, voor de eerste keer boodschappen mogen doen, de eerste spreekbeurt, het eerste liefje... En weet je nog hoe jij je daarbij voelde? Die ervaring deelt Piv ook in zijn familievoorstelling De allereerste keer

  • Eet jij soms je soep niet op? Zuig je nog altijd op je duim? Zijn kam en nagelschaar steeds het startschot voor veel drama? De wildebrassen en multitalenten van het muziektheatercollectief Les Âmes Perdues brengen verhalen uit het beruchte Struwwelpeter-boek vertellen je wat er gebeurt met tegenstribbelende kindjes

  • Boem, pats, bam, plonk, klonk, auw. In dit dansduet hotsen en botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giechelen, lachen, proesten het uit, spelen, tetteren, dansen, ravotten, vechten en maken het weer goed. Ze bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. In en uit de pas. Roekeloos in de wereld en het leven. Dat is Chit Chat.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips