U bent hier:

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling tussen de bloesemgordijnen, vogelkijkhutten en wollige schaapjes.


Tip: bewaar steeds voldoende afstand van mensen en controleer voor vertrek of een locatie toegankelijk is. Reserveren is momenteel op de meeste plaatsen verplicht.

 

1. Vogelspotten in Het Zwin

Ook de vogels weten dat de lente eraan komt: ze trekken stilaan van hun winterverblijf in het zuiden weer naar ons land. Natuurpark Het Zwin in Knokke-Heist is zowat de internationale luchthaven voor vogels. Neem je verrekijker mee, beklim de uitkijktoren en ga op zoek naar de ooievaars en andere trekvogels.

Door Het Zwin loopt een huttenparcours van ongeveer een kilometer. In elk van de tien houten hutten ontmoet je een gids die met plezier iets vertelt over de gevleugelde bewoners van het natuurpark: bekijk de vogels van héél dichtbij in de voederhut, ga op zoek naar watervogels in de steigerhut en klim tot de hoogte van de ooievaars in de ooievaarstoren

Tussen 11 en 17 april kan je zelfs zien hoe de vogels geringd worden!

 

2. Magnolia's in Meise

In de Plantentuin van Meise zijn het de magnolia's die het begin van de lente aankondigen. Vanaf 21 maart leidt een parcours je langs alle soorten van de geurige bloemen met grappige namen als komkommermagnolia of regenschermmagnolia. 

Je kan er in de tuin ook op lenteavontuur met Koning Amaryllo, die samen met jullie speurt naar de eerste bloemen, bijen en hommels.

 

3. Boshyacinten in het Muziekbos

Het Muziekbos in Ronse ligt op een heuvel in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Middenin het bos vind je de mysterieuze Geuzentoren, een bouwwerk dat recht uit de middeleeuwen lijkt te komen, en er zijn ook twee speelzones om eindeloos in te ravotten. 

Het Muziekbos is op zijn mooist in april en mei, want dan zorgen de bloeiende boshyacinten er voor een adembenemend blauw bloementapijt.

 

4. Bloesemzeeën in de fruitstreek

Ieder jaar zo rond de maand april verandert de Vlaamse fruitstreek in een zee van witte en roze bloesems: het ideale decor voor een idyllische wandeling. Ontdek zelf welke bloesempracht je dit jaar kan beleven.

 

5. Schaapjes tellen in het Drongengoedbos

In het Drongengoedbos in Aalter is het heerlijk rustig wandelen tussen de heide en de bomen. Kleuters dwalen er vrolijk langs het buggyvriendelijke kabouterpad, dat eindigt bij een sprookjesbos en grote speelzone. Maar het allerbeste: vanaf april loop je er er met wat geluk een kudde schapen tegen het lijf, die helpt het gebied te onderhouden.

 

Nog niet uitgewandeld? 

Meer inspiratie

7x spanning en avontuur voor kinderen

7x spanning en avontuur voor kinderen

Heb je avontuurlijke speelvogels in huis? Neem ze eens mee voor een dagje crossen, zeilen, speuren, klimmen of sluipen. Dit zijn onze tips voor kleine waaghalzen en durvers.

Fietsen door het water

Heerlijk fietsen met het hele gezin

De zon op je snoet. De wind door je haren. Niets zo leuk als samen met de kinderen de fiets op springen! Geen idee waarheen? Dit zijn de leukste fietstochten in alle provincies.

5 openluchtmusea om de lente te vieren

5 openluchtmusea om de lente te vieren

Geen idee waarnaartoe bij het eerste lentezonnetje? Trek eens met de kinderen naar een openluchtmuseum: op deze 5 plekken ontdek je kunst en verhalen, én mag je ravotten in de natuur.

13 x wandelen met de buggy

13 x wandelen met de buggy

Wandelen met een kinderwagen is soms een hele uitdaging. We tippen 13 wandelingen die volledig buggyproof en dus uiterst geschikt zijn voor een uitstapje met de allerkleinsten.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips