U bent hier:

5 zomerbars voor speelvogels

5 zomerbars voor speelvogels

5 zomerbars voor speelvogels

In deze zomerbars mogen je kinderen volop spelen, terwijl jij achterover leunt. De grote mensen genieten van een fris drankje, de kleine mensen ravotten erop los: iedereen tevreden.


1. Een spelstraat in het M

De idyllische tuin van Museum M in Leuven verandert tijdens de zomervakantie in een grote museumspelstraat. En terwijl de kinderen zich uitleven met een klimmuur, een blotevoetenpad of de levensgrote gezelschapsspelen, kunnen de (groot)ouders tijdelijk geparkeerd worden in de gezellige zomerbar op het dak van het museum.

Bonus: op zaterdagnamiddag kan je in de museumtuin ook regelmatig een workshop voor het hele gezin meepikken, en op 3 augustus komt niemand minder dan Kapitein Winokio er optreden tijdens M-IDZOMER Festival.

 

2. Een picknick in het Middelheim

Geen zin om naar een museum te gaan op een mooie zomerdag? Dat begrijpen we. Gelukkig zijn er ook musea in openlucht! Maak een rondje door het beeldenpark van het Middelheimmuseum en sluit af op het prachtige terras van het museumcafé MIKA. Of nog beter: met een picknick tussen de beeldhouwwerken, want je kan ook gerechten afhalen om in het park te verorberen. Spelletje kubb of petanque erbij, en jullie zomerdag is compleet. 

 

3. Een speelparadijs in het Zuiderpershuis

Van 15 juli tot 9 augustus mag je je tijdens Speel-O-Rama helemaal uitleven in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Kinderen mogen er hun eigen film maken, een grappig toneeltje in elkaar steken, een workshop drukken volgen of verfrissende waterspelletjes spelen. En, je raadt het al: voor de grote mensen is opvang voorzien in de zonnige zomerbar

 

4. Een kano in de Gentse DOKken

Op DOK in Gent kunnen jullie in de zomer terecht voor een zonnig terras. Het is er heerlijk luieriken, maar er worden ook zandkastelen en kampen gebouwd, spelletjes gespeeld en workshops gevolgd. Nood aan verfrissing? Huur dan een kano bij DOKANO en ontdek al dobberend en spetterend de leukste aanmeerplekjes van Gent. 

 

5.  Een circustent in Antwerpen

Wanneer Zomer van Antwerpen neerstrijkt in de Scheldestad, weet je dat de zomer écht begonnen is. Trek naar de Zomerbar (ergens in een bocht van de Schelde) voor de beste circusvoorstellingen van het moment, een zomerbibliotheek, een fantasierijke speeltuin of een potje luieriken in een hangmat. En voor frisse drankjes en ijsjes, natuurlijk. 

 

Beeld: Zomer van Antwerpen, © Sigrid Spinnox

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips