U bent hier:

5x cultuur voor kinderen in september

5x cultuur voor kinderen in september

5x cultuur voor kinderen in september

Er staat niet alleen een nieuw schooljaar voor de deur, maar ook een gloednieuw cultuurseizoen vol leuks voor het hele gezin: hier kan je in september met je familiebubbel naartoe voor een stevige portie theater, kunst of circustoeren.


1. Kijken en knutselen op STORMOPKOMST

Op familiefestival STORMOPKOMST is alles mogelijk: installeer je met je bubbel voor een gezellige familievoorstelling, of steek zelf de handen uit de mouwen. Zet je eigen betoging op poten, zet je beste beentje voor in de kleinste discotheek ter wereld, laat je vangen door de Tijdtemmer of ontdek wat je nog allemaal kan doen met plastic. 

  • Waar? cc De Warande, Turnhout

  • Wanneer? 27 september

Tip: op 12 en 13 september kan je in De Warande ook naar het fijne circusfestival Plein de Cirque.

 

2. Skaten met van Eyck in Gent

De Wereld van Kina neemt je in de tentoonstelling Dag Jan mee naar het kleine rijk van Jan van Eyck. De twaalfjarige hedendaagse kleinzoon van de Vlaamse meester toont de galerij, de huiskamer en het atelier van zijn bekende voorvader. Het geheel wordt vervolgens overgoten met een sausje van hedendaagse skate-cultuur: In de Wereld van Kina kan dat allemaal. 

 

3. Theater in de kerk in Mechelen

Beeldsmederij De Maan herneemt eind september zijn klassieker Pjotr en de Wolfski (3+), een magische familievoorstelling gebaseerd op die andere klassieker, Peter en de Wolf. En het bijzonderste: de voorstelling vindt plaats onder de gewelven van de prachtige Sint-Katelijnekerk van Mechelen. Van 1 tot 13 oktober vind je in dezelfde kerk ook een wonderlijke audiovisuele installatie gaan kijken, die het verhaal van Peter en de wolf vertelt met licht en muziek.

  • Waar? Sint-Katelijnekerk, Mechelen

  • Wanneer? woensdag 30 september

 

4. Feest met ijsjes bij BRONKS

Naar jaarlijkse traditie trapt jeugdtheater BRONKS zijn nieuwe seizoen af tijdens de autoloze zondag in Brussel, met een dag vol theater, workshops en ander leuks. Hoe het programma er precies uit zal zien is nog niet zeker, dat het een groot feest wordt wel. En dat er ijsjes zullen zijn, dat ook. 

  • Waar? BRONKS, Brussel
  • Wanneer? zondag 20 september

 

5. De mysterieuze machine van Studio Orka

Het pentaccordeon (6+), een prachtige voorstelling van Studio Orka over Oscar, een uitvinder die lang geleden leefde. Hij bouwde een machine om de zee te bedaren, zodat hij samen met zijn familie kon vluchten tijdens de oorlog. Zijn nakomeling Emma duikt in zijn verleden en probeert samen met jou nieuw leven te blazen in het pentaccordeon: een muzikale ode aan alle mensen die een betere toekomst zoeken.

  • Waar? Op de Droogdokkenweg, Antwerpen (tijdens Zomer van Antwerpen) 
  • Wanneer? van 12 september tot 4 oktober

 

Meer inspiratie?

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontving tweewekelijks tips op maat.

Meer inspiratie

9 spannende speurtochten voor kinderen

9 spannende speurtochten voor kinderen

Alle schatten van Vlieg zijn opgeborgen, maar ook nu nog kan je zonder zorgen op uitstap naar de bib, het museum, natuurgebied of kasteel. Dit zijn onze tips voor een zoektocht zonder zorgen.

Kinderen in het James Ensorhuis

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof met spannende zoektochten, creatieve knutselhoeken, kunst op kindermaat en ander leuks.

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit © guy van grinsven

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

Vreten!

Theater met kinderen: 6 onmisbare voorstellingen

De theaters hebben hun deuren weer opengezwaaid en ze staan te trappelen om je te ontvangen met betoverende, hilarische of ontroerende familievoorstellingen. Deze 6 toppers mag je dit najaar niet missen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips