U bent hier:

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.


1. Animatiefilms en workshops in Flagey

Flagey in Brussel verwelkomt eens per maand kleine cinefielen voor een Anima Zaterdag. Die bestaat uit drie ingrediënten: een uitstekende animatiefilm, een smakelijk vieruurtje en een creatieve filmworkshop. Speel op de tablet, werk met papierknipsels of experimenteer met rotoscopie.

En de grote mensen? Die drinken intussen rustig een koffie.

 

2. Terug in de tijd in Cinema De Keizer

In het centrum van Lichtervelde vind je Cinema De Keizer, een bioscoop uit de jaren stillekes. Nestel je in de oude zeteltjes in de parterre of op het balkon en wacht vol spanning tot het gordijn openschuift en de film begint.

Je vindt er zowel populaire kinderfilms als heerlijke klassiekers.

Mooie nostalgische cinema! Zeer kindvriendelijk, en een aanbod met de nieuwste films. Onze zoon is fan van het balkon want dat heb je niet in een grote cinema.

Mama Nele van de Bende van Vlieg

3. Voor elk wat wils in Gent

De twee gezelligste bioscopen van Gent hebben een speciaal programma voor kinderen: De Kijkdoos in Cinema Sphinx en Filmstones in Studio Skoop. Je ontdekt er prachtige filmparels uit de hele wereld: de ene keer een animatiefilm voor de allerkleinsten en de andere keer een stoere actiefilm voor de iets oudere bengels.

KASKcinema programmeert met KIDScinema een vertoning van een reeks gevarieerde en originele filmpjes, voor kinderen vanaf 4 jaar en hun mama's en papa's, tantes en nonkels, vrienden en vriendinnen. Na de vertoning is er bovendien een workshop op kindermaat.

Alledrie liggen ze middenin het Gentse stadscentrum. Een hapje film past perfect in een citytrip met de hele familie

 

4. Bergen filmplezier in Cinema ZED

Filmanjaro is het kinder- en jeugdfilmprogramma van Cinema ZED in Leuven. Iedere woensdag en tijdens de weekends smul je van de nieuwste films, de mooiste klassiekers en de vrolijkste kortfilms voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Tijdens de schoolvakantie is dat zelfs élke dag. 

Gezellige zaal en een fijn café waar kinderen wat kunnen lopen (letterlijk). Cinema ZED is een traktatie voor zowel ouder als kind!

Mama Sara van de Bende van Vlieg

5. Klein maar fijn in Antwerpen

Filmhuis Klappei, op de grens van Antwerpen Noord en Borgerhout, is een gezellige buurtbioscoop in een oud politiekantoor. Er is maar één zaaltje - en een gezellige bar.

De Cinema, een fonkelnieuwe bioscoop, ligt aan de andere kant van de stad. Het is een initiatief van kunstencentrum De Studio en het M HKA. Je bekijkt er films die je aan het denken zetten en bijzondere klassiekers.

Beide hebben een fijn kinderaanbod en zijn uiteraard prima te combineren met een familie-uitstapje naar Antwerpen.

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

Technopolis

8 x wetenschap en technologie voor kinderen

Krijgt je kleine Einstein niet genoeg van proefjes doen, fossielen onderzoeken, verre planeten bespieden en nieuwe machines uitvinden? Van museum tot thuislaboratorium: hier kunnen kinderen spelenderwijs bijleren.

5 kleine (maar fijne) musea voor kinderen

5 kleine (maar fijne) musea voor kinderen

Zin om eens iets nieuws te ontdekken met het hele gezin? Deze musea ken je misschien nog niet, maar ze zijn zeker een uitstapje waard: ontdek alles over vergeten groenten, kaartspelletjes of de kelder van een keizer.

Het James Ensorhuis

De 10 leukste musea voor kinderen

Regen? Een vrij moment? Zin in een leuke gezinsuitstap? In deze tien musea zit je goed voor originele kinderactiviteiten en familievriendelijke expo's.

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

Er zijn vele redenen waarom een bezoekje aan de bib jou én je kinderen blij kan maken - zeker nu. En dat is helemaal veilig: de medewerkers doen alles om je coronaproof te ontvangen. Spoiler: je kan er véél meer dan boeken ontlenen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips