U bent hier:

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

5x met kinderen naar de film: de gezelligste bioscopen

Film beleef je het beste op groot scherm - en liefst in een kleine en gezellige bioscoopzaal. Dit zijn onze favoriete cinema's met kindvriendelijk aanbod.


1. Animatiefilms en workshops in Flagey

Flagey in Brussel verwelkomt eens per maand kleine cinefielen voor een Anima Zaterdag. Die bestaat uit drie ingrediënten: een uitstekende animatiefilm, een smakelijk vieruurtje en een creatieve filmworkshop. Speel op de tablet, werk met papierknipsels of experimenteer met rotoscopie.

En de grote mensen? Die drinken intussen rustig een koffie.

 

2. Terug in de tijd in Cinema De Keizer

In het centrum van Lichtervelde vind je Cinema De Keizer, een bioscoop uit de jaren stillekes. Nestel je in de oude zeteltjes in de parterre of op het balkon en wacht vol spanning tot het gordijn openschuift en de film begint.

Je vindt er zowel populaire kinderfilms als heerlijke klassiekers.

Mooie nostalgische cinema! Zeer kindvriendelijk, en een aanbod met de nieuwste films. Onze zoon is fan van het balkon want dat heb je niet in een grote cinema.

Mama Nele van de Bende van Vlieg

3. Voor elk wat wils in Gent

De twee gezelligste bioscopen van Gent hebben een speciaal programma voor kinderen: De Kijkdoos in Cinema Sphinx en Filmstones in Studio Skoop. Je ontdekt er prachtige filmparels uit de hele wereld: de ene keer een animatiefilm voor de allerkleinsten en de andere keer een stoere actiefilm voor de iets oudere bengels.

KASKcinema programmeert met KIDScinema een vertoning van een reeks gevarieerde en originele filmpjes, voor kinderen vanaf 4 jaar en hun mama's en papa's, tantes en nonkels, vrienden en vriendinnen. Na de vertoning is er bovendien een workshop op kindermaat.

Alledrie liggen ze middenin het Gentse stadscentrum. Een hapje film past perfect in een citytrip met de hele familie

 

4. Bergen filmplezier in Cinema ZED

Filmanjaro is het kinder- en jeugdfilmprogramma van Cinema ZED in Leuven. Iedere woensdag en tijdens de weekends smul je van de nieuwste films, de mooiste klassiekers en de vrolijkste kortfilms voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Tijdens de schoolvakantie is dat zelfs élke dag. 

Gezellige zaal en een fijn café waar kinderen wat kunnen lopen (letterlijk). Cinema ZED is een traktatie voor zowel ouder als kind!

Mama Sara van de Bende van Vlieg

5. Klein maar fijn in Antwerpen

Filmhuis Klappei, op de grens van Antwerpen Noord en Borgerhout, is een gezellige buurtbioscoop in een oud politiekantoor. Er is maar één zaaltje - en een gezellige bar.

De Cinema, een fonkelnieuwe bioscoop, ligt aan de andere kant van de stad. Het is een initiatief van kunstencentrum De Studio en het M HKA. Je bekijkt er films die je aan het denken zetten en bijzondere klassiekers.

Beide hebben een fijn kinderaanbod en zijn uiteraard prima te combineren met een familie-uitstapje naar Antwerpen.

 

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer inspiratie

Regenweer kind

17 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Het is dan wel zomer, het weer gedraagt zich er niet altijd naar. Thuisblijven bij slecht weer is gelukkig niet nodig: Vlieg verzamelt 17 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

Kinderen in het James Ensorhuis

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Laat je kroost zeker niet thuis als je naar het museum trekt: deze zes tentoonstellingen zijn helemaal kinderproof met spannende zoektochten, creatieve knutselhoeken, kunst op kindermaat en ander leuks.

6 keer kastelen bezoeken met kinderen

6 keer kastelen bezoeken met kinderen

Welk kind droomt er niet van om als ridder of gravin in een kasteel te flaneren? Duik met de hele familie in de geschiedenis van deze kastelen, burchten, abdijen en ondergrondse paleizen.

Yoga met kinderen

Yoga met kinderen

Je zou niet de eerste mama of papa zijn die na lang twijfelen toch eens een proefles yoga volgt, om daarna geen enkele meer over te slaan. Yoga alleen of samen met je kind, dat moet je gewoon eens uitproberen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips