U bent hier:

5x op stap in de regen

C-mine Genk

5x op stap in de regen

Uitstapje gepland met de kinderen, maar geen zin om slecht weer te moeten trotseren? Nergens voor nodig: deze uitstapjes zijn altijd een feest, zelfs als het regent. Jas en laarzen niet vergeten!


 1. De beklimming van het MAS

Het MAS moet wel een van de bekendste gebouwen van Antwerpen zijn: de rode toren aan het water kennen we allemaal. Binnen mag je op stap met Kapitein Massimiliaan, die je met een kaart vol weetjes en opdrachten naar de vele verdiepingen stuurt, op zoek naar de schat.  

En als het even stopt met regenen, dan neem je de eindeloze roltrappen - een attractie op zich - naar het dak van het gebouw: van hieruit heb je een prachtig uitzicht op Antwerpen en de bootjes in de jachthaven. Picknick mee? Ontleen gratis een dekentje aan het onthaal en eet gezellig bovenop het MAS, of op de overdekte wandelboulvard. 

 

2. Ondergronds in C-mine

In C-mine ontsnap je aan de regen door onder de grond te duiken. Tijdens de C-mine expeditie ontdek je alle geheimen van de oude mijnsite. Verken de ondergrondse gangen, bedien de hendels en knoppen van de interactieve geluidsinstallatie of duik in een van de verhalenkokers voor een waargebeurd verhaal. En als je weer boven de grond komt is het tijd voor het hoogtepunt van de expeditie: zet je kap op en beklim de gigantische schachtbok van de oude mijn, tot een hoogte van wel 60 meter. 

Toch geen beter weer op komst? Pik dan nog de expo rond Tim Walker mee en verdwaal in het sprookjesachtige universum van de bekende fotograaf.

 

3. Spetteren in Hidrodoe

Mama, waarom regent het eigenlijk? Neem je kleine wijsneuzen mee naar Hidrodoe en ze ontdekken er zelf de antwoorden op al hun watervragen. Laat een raket vliegen met waterstof, maak een reuzedraaikolk, leer hoe kraantjeswater gemaakt wordt of leef je uit in de waterspeeltuin. Je merkt het al: droge reservekleren zijn hier geen overbodige luxe. 

Hidrodoe ligt bovendien middenin Recreatiepark Het Netepark: je vindt er onder andere een mooie buitenspeeltuin, een zwembad en een minigolfterrein. 

 

4. Ravotten in het speelbos

Speelbossen zijn áltijd leuk, zelfs als het regent. Of misschien zijn ze zelfs nog leuker als het regent, want dan zijn er extra veel plassen om in de springen. Trek je jas en je laarzen aan en ga woelen in de modder in Natuurspeelplaats Hobbeldonk in Heist-op-den-Berg, bouw een hut om in te schuilen in Bosland of klauter over het avonturenparcours in Machelen

> De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

 

5. Op schattenjacht in Raversyde

Raversyde in Oostende zit vol geschiedenis: verken bunkers en ondergrondse gangen uit beide Wereldoorlogen in de Atlantikwall, of reis nog wat verder terug in de tijd en ontdek hoe het vissersdorpje er in 1450 uitzag. Bij het domein hoort ook een mooi natuurpark met een buitenspeeltuin en een vogelopvangcentrum. 

Extra leuk: je kan in Raversyde nog tot november op zoek naar een Schat van Vlieg. Ga op speurtocht naar de geluiden die op het domein verstopt zitten (van een duikboot, een kanon, een zeemijn of een vleermuis), breng alle opdrachten tot een goed einde en ga naar huis met een leuke verrassing. 

Meer inspiratie

Week van het Bos 2020

De Week van het Bos voor kinderen en andere woudlopers

Een portie gezonde boslucht doet altijd deugd, en tijdens de Week van het Bos, van 11 tot 18 oktober, valt er extra veel te beleven in de Vlaamse Bossen. Vlieg geeft alvast vier tips voor kleine (en grote) woudlopers.

Kind met rood blad

Heerlijke herfst: 8 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

Kinderen spelen in Joekelbos

De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Het bos is de allerbeste speeltuin: dit zijn de leukste speelbossen voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips