U bent hier:

5x pompoenpret

5x pompoenpret

5x pompoenpret

Het lijkt alsof er momenteel geen andere groente bestaat. En terecht: pompoenen zijn een bijna oneindige bron van plezier. Dit zijn onze favoriete activiteiten met kinderen. En pompoenen.


 

1. Pompoenbroodjes bakken

Gewoon brood is passé. Pompoenbrood is véél lekkerder. In het Bakkerijmuseum in Veurne kan je het helemaal zelf bakken. Zou je broodje knaloranje worden?

Terwijl je deeg rijst en bakt, kan je bovendien een spannende zoektocht doen in het museum.

Met hun museumpas kunnen ouders gratis mee binnen - als ze braaf toekijken uiteraard. 

 

2. Pompoenpeddelen in hét pompoendorp

Elk jaar wordt in Kasterlee een kajakwedstrijd gehouden in gigantische uitgeholde pompoenen. Om zelf mee te racen in de Pompoenregatta, moet je al maanden op voorhand inschrijven. Maar supporteren is ook een belevenis. Je kan naast de wedstrijd meedoen aan pompoenspelen of zelf een halloweenpompoen uithollen.

Kan je niet genoeg krijgen van pompoenen? De Kasterleenaars (Kasterlieten?) ook niet. De week voordien houden ze namelijk een heuse Pompoendag.

Heel oktober en de herfstvakantie kan je daar ook het Kabouterbos verkennen, waar je alles ontdekt over de kabouters en hun pompoenbelevenissen

 

3. In het land van de Pompoenkoning

Wist je dat er een echte Pompoenkoning bestaat? In Berlare neemt hij je mee op een wonderlijke sprookjeswandeling. En in zijn koninkrijk heeft iedereen natuurlijk zijn eigen versierde pompoenlamp ...

 

4. Een wedstrijdje pompoenwerpen

In Zwevegem wordt een trofee uitgereikt voor wie de allergrootste pompoen én de allerraarste vrucht kon kweken. Nadien kunnen jong en oud zich met elkaar meten bij het pompoenwerpen. Hopelijk moet je niet met die allergrootste pompoen gooien.

 

5. Je eigen pompoen uitkerven

Met Halloween in aantocht is dit hét moment om een grote pompoen uit te kiezen, die helemaal uit te hollen en er een griezelig of net vrolijk gezichtje in te kerven.

Dat kan je natuurlijk thuis doen, maar met de tips van een pompoenprofessional til je jouw pompoen sowieso naar een hoger niveau. Volg bijvoorbeeld een workshop in de Plantentuin in Meise, in Antwerpen, Beveren, BlankenbergeScherpenheuvel-Zichem of in Koksijde

Vind je een volledige pompoen uithollen te veel werk? Je kan precies hetzelfde doen met bieten. Sneller én origineler. 

   

Op zoek naar meer inspiratie voor familie-uitstapjes? Schrijf je dan in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg voor tips uit jouw buurt.

Meer pompoenpret

zondag 24 november 2019

Eten voor meer natuur in afdeling Grote Nete!

Herselt, Parochiezaal van Blauberg

  • Festival

8+

woensdag 4 december 2019

Koken met pompoen

Gentbrugge (Gent), T'ingedeukt hoedje

  • Cursus of workshop

7+

zaterdag 21 december 2019

Stenzel & Kivits: The Family Concert

Overijse, Cultureel Centrum Den Blank

  • Concert

Van 2 januari 2020 tot 5 januari 2020

Cinderella, het magische sprookje

Gent, Capitole Gent

  • Theatervoorstelling

9+

dinsdag 10 maart 2020

Biologische teelt van komkommer, meloen, pompoen en courgette.

Grembergen (Dendermonde), Gildenhuis

  • Cursus of workshop

Bekijk meer tips

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips