U bent hier:

6 mooiweertips voor gestolen winterdagen

6 mooiweertips voor gestolen winterdagen

6 mooiweertips voor gestolen winterdagen

Het is nog winter, maar dit mooie weer doet dromen van zonnige lente-uitstapjes. Met deze 6 tips zit je meteen in mooiweersfeer!


1. Een bijenhotel bouwen

Bijen zijn je ijverigste buren. Ze zorgen dat er bloemen groeien en de meeste wilde soorten steken zelfs helemaal niet.

Ze kunnen bovendien je hulp gebruiken ... Bouw een bijenhotel of insectenhotel en geef gestreepte vrienden een plekje om te wonen in je tuin of aan je balkon.

 

2. Elk kwartier iets anders 

Het Rivierenhof in Antwerpen heeft voor elk wat wils. Je kan er dieren aaien in de kinderboerderij, ravotten in het speelbos, cruisen door een doolhof, wegdromen in het sprookjeshuis, of op ontdekking gaan met een zelfdoepakket. Of doe het allemaal!

 

3. Kabouters checken in de Kempen

In de Kempen wemelt het van de kabouters, dat weet iedereen. Onze kleine vrienden houden van zandgrond. En bij de eerste lentezon worden ook zij actief. Breng ze een bezoekje!

Ga in Lommel op zoek naar het verloren kabouterdorp of ontdek de legende van de kabouterverhuis in Kasterlee.

Wij vonden het kabouterdorp! Een leuke speurtocht langs heide en bos.

Mama Ann over het verloren kabouterdorp

4. Winterpicknick onder de toverhazelaars

Wie zegt dat het nog te koud is om te picknicken? Een dekentje, warme chocomelk, boterhammetjes met duo-choco en rijstpap. Mmmm.

In het Arboretum van Kalmthout is het prieel voor deze gelegenheid zelfs omgetoverd tot een sprookjesachtige winterhut met schapenvelletjes en houten krukjes. Rond het middaguur staat je picknick klaar: dampende stoofpotjes, soep, quiches en zoetigheden, aangevuld met warme en koude dranken. 

 

5. Carnavalsstoet met de zon op je snoet

Het allerleukste feest van het jaar? Carnaval natuurlijk. Trek je gekste verkleedoutfit aan en zoek een goed plekje om een prachtige stoet in jouw buurt te bewonderen. Bekijk onze tips voor carnaval.

 

6. Ravotten op de speeltuin

Geen zin in bovenstaande? Dan is er nog altijd de goeie ouwe speeltuin. Bekijk ons overzicht van de leukste in Vlaanderen. Opgelet: ijzeren glijbanen kunnen nog koude billen opleveren.

 

Meer Vliegtips?

Wil je weten wat er nog meer te doen is voor de kinderen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg. Dan ontvang je op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend bij jou in de buurt te doen is. Handig, die tips op maat!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips