U bent hier:

6 podcasts voor en door ouders

6 podcasts voor en door ouders

6 podcasts voor en door ouders

Het ouderschap kent vele emoties. Je houdt zielsveel van je kinderen, maar soms zou je ze achter het behang kunnen plakken. Deze Nederlandstalige podcasts laten verhalen horen van andere ouders. Soms grappig, soms inspirerend en soms hartverscheurend.


1. Ik ken iemand die ...

Zo van die ouders waarover mensen altijd praten: "Ik ken iemand wiens kinderen alles lusten / meteen doorsliepen / nooit huilen." Aan zulke verhalen heeft niemand iets. Je hoort ze dan ook niet in de Nederlandse podcast Ik ken iemand die.

De presentatoren interviewen experts om handige opvoedingstips te ontfutselen. En ze praten vooral heel eerlijk over hun eigen blunders en geploeter als ouders. De luchtige anekdotes én nuttige tips bieden een heerlijk nuchtere kijk op het ouderschap.

> Ik ken iemand die ... 47 afleveringen van iets meer dan een uur

  

2. Studio Vaderklap

Vaderklap is een platform van - jawel - vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Er is een blog, een boek, een jaarlijks kampeerevent voor vaders met hun kinderen en dus ook een podcast.

Bij Studio Vaderklap luister je naar persoonlijke verhalen en interviews met bekende en minder bekende papa's, aan het kampvuur of gewoon bij een kop koffie.

> Studio Vaderklap, tot nu toe 24 afleveringen van 5 tot 40 minuten

 

3. Ik tel tot drie

Deze podcast is een initiatief van de vzw Zitdatzo, die ouders ondersteunt bij het opvoeden. Ik tel tot drie behandelt dan ook alle facetten van het ouderschap, niet het minst de kleine kantjes.

Je hoort echte verhalen met een knipoog, een traan én een lach: over onzekere kinderen, beeldschermtijd, pubers, huilen, woede-aanvallen en veel meer.

> Ik tel tot drie, 21 afleveringen van 15 à 30 minuten

 

4. Radio Mama

Kristien Wollants - met heerlijk rustgevende stem - focust in elke aflevering van Radio Mama op een ander thema met bijhorende gast.

Dat levert eerlijke verhalen op over kleine kinderen hebben: over huilbaby's, verbindend spelen, borstvoeding, nachtrust en voeding.

> Radio Mama, 27 afleveringen van ongeveer een uur 

 

5. Anders Nabij

Een gezond kind op de wereld zetten en zien opgroeien lijkt de normaalste zaak van de wereld. Voor sommige ouders gaat het echter gepaard met een groot, bijna onmogelijk te dragen verdriet.

In Anders Nabij vertellen vijf gezinnen openhartig over het verlies van hun kind en de impact ervan op hun leven. Vijf prachtige, hartverscheurende varhalen.

> Anders Nabij, 5 afleveringen van een half uur

 

6. De Grote Vriendelijke Podcast

Deze Nederlandse podcast gaat over kinderboeken, maar is wel degelijk bedoeld voor volwassenen. Recensenten Bas Maliepaard en Jaap Friso hebben maandelijks een kinder- en jeugdauteur of illustrator op bezoek voor een gesprek over boeken, lezen, schrijven en het leven.

Zin in een portie nostalgie, of leesinspiratie voor je kinderen? Luister naar fijne gesprekken met Bart Moeyaert, Tonke Dragt, Joke Van Leeuwen, Leo Timmers ...

> De Grote Vriendelijke Podcast, tot nu toe 25 afleveringen van 1 uur

Meer inspiratie

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

De leukste virtuele voorleesmomentjes voor kinderen

Niks zo leuk als een prachtig prentenboek, met bravoure voorgelezen door de schrijver zelf of een andere boekenworm. Ideaal voor het slapengaan - of gewoon de hele dag.

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

8 redenen om met je kinderen naar de bibliotheek te gaan

Er zijn vele redenen waarom een bezoekje aan de bib jou én je kinderen blij kan maken - zeker nu. En dat is helemaal veilig: de medewerkers doen alles om je coronaproof te ontvangen. Spoiler: je kan er véél meer dan boeken ontlenen.

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms mag je dat ook eens aan de professionals overlaten: deze podcasts en luisterboeken zijn daarvoor ideaal.

Een wonderlijke expeditie van Robots

7 mooie stripverhalen voor kinderen

Een stripverslinder in huis? Dan zijn deze stripverhalen en graphic novels op kindermaat ongetwijfeld een succes: ze doen je lachen, dromen en soms ook denken.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips