U bent hier:

6 zomertips van Reporter Katelijne

6 zomertips van Reporter Katelijne

6 zomertips van Reporter Katelijne

Waar gaat mama Katelijne met haar 2 meisjes deze zomer naartoe? Laat je inspireren door haar 6 tips in regio Antwerpen.


1) Middelheim

"Naar aanleiding ‘Barok 2018’ is er veel te doen in ‘t stad. Zo ook de tentoonstelling Experience Traps in het openluchtmuseum Middelheim. Ik kijk ernaar uit hier nieuwe ontdekkingen te doen. En daarna ga ik zeker even langs de speeltuin en kinderboerderij in het Nachtegalenpark."

Wanneer? Hele zomer lang, gratis

Heb je het wel voor kunst in openlucht? Dan kan je ook hier terecht.

 

2) Draaien maar!

"De programmatie van de Zomer van Antwerpen ziet er veelbelovend uit. Naast het aanbod voor de grote mensen, gaan we zeker naar de Zomerbar. Daar staat ook een soort van kermisattractie gemaakt van gerecycled materiaal en oud ijzer en aangedreven door te draaien en te trappen. Wil je dat de kinderen zich vermaken, dan moet je dus je ouder-energie bovenhalen. Benieuwd!"

Wanneer: Van 2 tot 12 augustus, gratis

Zijn kermis- en attractieparken wel iets voor jou? Dan interesseert deze pagina je wellicht ook.

 

3) Sportopia

"Vorige zomer was Sportopia een succesuitstapje met de meisjes en mijn petekindje. Heel veel pret voor weinig centen. We gaan er deze zomer dus zeker opnieuw naartoe."

Wanneer: Van 4 juli tot 2 september

 

4) Schatten van Vlieg

"Geen zomer zonder schatten zoeken. De schat zoeken in het nieuwe museum voor diamant DIVA staat bovenaan op ons lijstje. Echte diamanten, mama? Hopelijk wel..."

Wanneer: Nog tot 31 augustus liggen er honderden schatten van Vlieg verstopt in heel Vlaanderen. Kijk hier waar je er eentje in jouw buurt vindt.

 

5) Origineel overnachten

"Ik plan met mijn dochters deze zomer ook eens een kampeertripje te maken. Misschien gaan we kamperen in Bornem op drie meter hoogte in een boom.  Of vlotkamperen op het Zilvermeer in Mol."

Extra: Vlieg zocht én vond onlangs 9 te gekke plekken voor een nachtje samen met de kinderen.

 

Reporter: Katelijne --- Gaat door het leven zonder auto en ontdekt de parels van Antwerpen op haar stalen ros in het bijzijn van Oona (6) en Juno (2). Staat stil bij schone dingen in en buiten de stad.

 

Foto: Experience trap, Middelheim

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips