U bent hier:

6x naar het museum met je baby of peuter

6x naar het museum met je baby of peuter

6x naar het museum met je baby of peuter

Wil je met je baby naar het museum, maar bezorgt de gedachte aan de voelgrage handjes van je koter tussen die dure kunst je nu al een paniekaanval? Niet nodig: in deze musea ben je met je baby of peuter meer dan welkom.


1. Op verkenning in het Design Museum

In het Design Museum in Gent is geen enkele bezoeker te jong. Ontleen aan de balie een speeltas en trek met je koter tussen nul en drie naar de collectiepresentatie Het wilde dingmet werk van Maarten Van Severen. Woel door het speeltapijt en ontdek de verschillende vormen en materialen door te stapelen, ordenen, kriebelen en voelen.

 

2. Voelen en ruiken in het M

Ook in het Leuvense Museum M loop je probleemloos binnen met je baby op de arm. Of je rijdt er binnen, want de buggy mag zo mee het museum in (je kan er trouwens ook gratis eentje ontlenen). In het museum zelf mag er op tijd en stond ergens aan gevoeld of geroken worden: leuk voor klein én groot. 

 

3. Mensen en machines in het Industriemuseum

In het Industriemuseum in Gent ga je op pad met een brooddoos vol opdrachten onder de ene arm en je peuter onder de andere. Er zijn verschillende versies van het museumspel, waaronder eentje voor kinderen van anderhalf tot drie jaar oud: luister naar de geluiden van de stoommachines (wie kan ze het beste nabootsen?) en voel aan de verschillende stofjes in de expo. 

 

4. Schattige lieveheersbeestjes in De wereld van Kina

Ook in De wereld van Kina halen baby’s en peuters hun hart op. Dit museum bestaat uit twee verschillende locaties: het Huis en de Tuin. In het Huis bewonderen jullie fonkelende fossielen en gekke dieren en in de Tuin speuren jullie naar elfjes in de Tinkeltuin

 

5. Voelsprieten bij Mu-zee-um

De Oostendse vzw Mu-zee-um organiseert regelmatig labo’s voor de allerkleinsten, vaak in een van de galerijen of musea van de stad. Baby’s en peuters tussen nul en drie jaar mogen dan al hun voelsprieten gebruiken om te spelen, te voelen, te kruipen en te knutselen. En mama en papa pikken meteen hun eigen portie kunst mee.

 

6. Overal baby's op Kunstendag voor Kinderen

Zondag 17 november is Kunstendag voor Kinderen: dan mogen kinderen in heel Vlaanderen proeven van alle soorten kunst. En heel wat musea maken van de gelegenheid gebruik om de allerkleinste bezoekers te ontvangen: volg een buggyrondleiding in het MAS en bewonder de kleuren of maak samen kleuterpoëzie in het M HKA.

 

Tip: voordelig naar het museum met de museumpas

Kinderen kunnen vaak gratis of goedkoper naar musea. En met de museumpas op zak kan ook jij als volwassene voordelig naar binnen: met dat handige kaartje bezoek je meer 165 Belgische musea, zo vaak je maar wil.

 

Koop hier je museumpas >

Meer inspiratie

6 musea waar kinderen welkom zijn

6 musea waar kinderen welkom zijn

Een museum bezoeken is saai? Helemaal niet! Deze zes interactieve musea verrassen met speurtochten, doe-opdrachten en spannende verhalen. Openvallende mondjes gegarandeerd…

De 7 allerleukste voorstellingen van het najaar

De 7 allerleukste voorstellingen van het najaar

Op zoek naar iets nieuws om naar uit te kijken, nu de zomer voorbij is en het nieuwe schooljaar is begonnen? Zet dan snel een fijne familievoorstelling in je agenda: dit zijn alvast de zeven voorstellingen waar wij het meest naar uitkijken.

16 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

16 uitstapjes met kinderen bij slecht weer

Met de herfst komen niet alleen knisperende blaadjes en prachtige bossen, maar ook druilerige dagen en eeuwige regen. Thuisblijven? Niks daarvan: Vlieg verzamelt 16 regenbestendige uitjes, van knusse cinema's tot spannende tentoonstellingen.

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips