U bent hier:

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

Nog op zoek naar kinderopvang tijdens de herfstvakantie? Kampzoeker.be verzamelt alle vakantiekampen in Vlaanderen en Brussel: wij snorden alvast zeven beestige kampen op ter inspiratie.


1. Koppige dieren

Op dit kamp word je opgewacht door niet minder dan zeven vriendelijke ezels met namen als Otje en Wally. Je mag ze verzorgen en ermee gaan wandelen - als ze daar zin in hebben, tenminste... 

 

2. Boerderijdieren

Tijdens een boerderijkamp komen kleine dierenvrienden ongetwijfeld aan hun trekken. Er zijn kippen, pony's, schapen, geitjes en eenden om te verzorgen en eten te geven, en konijntjes en cavia's om te knuffelen en eitjes om te rapen. En dan zwijgen we nog over de grote speeltuin om in te ravotten. 

 

3. Getalenteerde dieren

Zelf dieren trainen, en intussen ook je eigen talenten ontdekken: met dit kamp sla je twee vliegen in één klap. En natuurlijk zijn er ook nog spannende dierenverhalen, knutselpartijtjes en spelletjes. 

 

4. Stadsdieren

Dieren in de stad? Jazeker! Ga op expeditie in Brussel en ontdek alle diertjes die daar wonen, van vossen tot vleermuizen. Alsof dat nog niet genoeg was leer je ook nog hoe ze bewegen, wat ze eten en welke nesten ze bouwen. 

 

5. Knuffeldieren

Voor dit kamp trek je best je laarzen aan: maak een ritje met een huifkar, leef je uit tussen de hooibalen, maak pudding met kakelverse melk en - het állerbeste - krijg een knuffel van een brave koe. 

 

6. Bosdieren

Spotten, kijken, spieden, graven: tijdens dit kamp mag je op zoek naar de beesten in het bos. En laat ook het bosbeest in jezelf eens los ... 

 

7. Griezeldieren

Herfstvakantie betekent natuurlijk ook: Halloween! Tijdens dit kamp mag je niet alleen spelen met de dieren op de boerderij, maar moet je ook koken uit het griezelboek, brouwen in een heksenketel en ontstnappen aan een bende vleermuizen. Brrrr! 

 

Ken je Kampzoeker.be al? Deze website verzamelt alle kampen in Vlaanderen en Brussel: je vindt er kampen voor kinderen van alle leeftijden, in alle mogelijke thema's, met of zonder overnachting. Ga snel op zoek naar het perfecte kamp voor jouw kind! 

Meer inspiratie

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

Heerlijke herfst: 6 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

In buitenspeeltuinen kunnen kinderen zich uitleven dat het een lieve lust is. Er zijn er kleine op de hoek van een straat of grote met veel uitdagende speeltuigen. Vlieg maakte een overzicht van de speeltuinen die het ontdekken waard zijn.

Zeven boswandelingen met het gezin

Zeven boswandelingen met het gezin

De herfst is in het land en de bossen zijn op hun allermooist, vol prachtige kleuren en knisperende blaadjes. Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!

De Week van het Bos voor kinderen en andere woudlopers

De Week van het Bos voor kinderen en andere woudlopers

Een portie gezonde boslucht doet altijd deugd, en tijdens de Week van het Bos, van 13 tot 20 oktober, valt er extra veel te beleven in de Vlaamse Bossen. Vlieg geeft alvast vijf tips voor kleine (en grote) woudlopers.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips