U bent hier:

7 leuke lentedingen om te doen met kinderen

7 leuke lentedingen om te doen met kinderen

7 leuke lentedingen om te doen met kinderen

Van bloesems spotten tot picknicken in het groen: we tippen zeven dingen die je deze lente absoluut met je kinderen moet doen.


1. Op bloesemjacht in Alden Biesen

De Landcommanderij Alden Biesen ligt mindden in de fruitstreek en is daarom de ideale uitvalsbasis voor een wondermooie bloesemwandeling. Tijdens een vrolijke wandelspeurtocht mag je op pad met Bo de bij: wist je dat we de meestje fruit- en groentensoorten aan de bijtjes te danken hebben? 

Op en rond het domein vind je bovendien ook ontelbaar veel mooie picknickplekjes. Geen zijn om zelf een picknick mee te nemen? Dan reserveer je er gewoon eentje bij de toeristische dienst. 

> Ook hier kan je terecht voor bloesempret 

 

2. Ravot in een openluchtmuseum

Een uitstapje naar het museum is altijd leuk, maar een museum waar je ook mag ravotten is nóg leuker. Trek naar een openluchtmuseum een leer iets bij (bijvoorbeeld over karren of ondergrondse gangen), of bewonder kunst in open lucht, terwijl een buitenspeeltuin of natuurgebied nooit veraf is. 

> De leukste openluchtmusea om de lente te vieren 

 

3. Manolia's in Meise

In de Plantentuin van Meise zijn het de magnolia's die het begin van de lente aankondigen. En als je al die sierlijke bloemen hebt gezien, ben je de winter meteen vergeten. Een parcours leidt nog tot eind april (of zolang de bomen in bloei staan) je langs alle soorten van de geurige bloemen met grappige namen als komkommermagnolia of regenschermmagnolia. 

Bovendien kan je in de tuin ook op lenteavontuur met Koning Amaryllo, die samen met jullie speurt naar de eerste bloemen, bijen en hommels. 

> Vier de lente in de Plantentuin 

 

4. Avonturen op blote voeten

Zin in een avontuurlijk uitstapje? Trek dan naar een van deze acht blotevoetenpaden in Vlaanderen en zoek je weg door modder, zand, rivieren en kiezelpaadjes. 

> De leukste blotevoetenpaden 

 

5. Muziekwandelen in Mechelen

Fluistert de wind zijn geheilen? Vieren bomen hun verjaardag? Groeien mensen ook als het lente wordt? Je komt het allemaal te weten tijdens RUIS, een muzikale doe-het-zelf-wandeling in het Mechelse Vrijbroekpark. Ga op muzikale tijdreis, scan bij elke halte te QR-code en luister hoe de tijd in het park verstrijkt. 

Nog niet uitgespeeld? In de rozentuin van het park wacht nog een spannende speurtocht: ontdek over welke liefdesperikelen de rozen tijdens hun winterslaap gedroomd hebben en ontrafel het raadsel. 

> RUIS, van 3 april tot 30 juni in het Vrijbroekpark 

 

6. Op zoek naar een bloementapijt

De inwoners van Halle zetten zich alvast schrap, want binnenkort zakken heel wat wandelaars af naar het Hallerbos om er de prachtige paarse boshyacinten te bewonderen. Even tussen ons: in het MuziekbosKoppenbergbos of Brakelbos vind je minstens evenveel bloemen, en aanzienlijk minder mensen. Niet verder vertellen!

 

7. Lammetjes knuffelen in de kinderboerderij

De lente is het ideale moment voor een bezoekje aan een kinderboerderij: met wat geluk dartelen er pasgeboren lammetjes of geitjes door de wei, of huppelt er een konijntje voorbij dat wel een knuffel kan gebruiken. En dan zwijgen we nog over avontuurlijke buitenspeeltuinen en ambachtelijke hoeve-ijsjes ...

> De leukste kinderboerderijen voor kinderen

 

Meer inspiratie

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

5 frisse lentewandelingen voor het hele gezin

Vier de lente met een stevige wandeling tussen de bloesemgordijnen, vogelkijkhutten en wollige schaapjes.

Paasvakantie met kinderen: 15 tips

Paasvakantie met kinderen: 15 tips

Een extra lange paasvakantie, dat betekent ook: véél tijd voor leuke activiteiten met de kinderen. Trek met het hele gezin naar buiten bij het eerste aarzelende lentezonnetje, of blijf gezellig thuis en haal een voorstelling of concert naar je woonkamer.

5 openluchtmusea om de lente te vieren

5 openluchtmusea om de lente te vieren

Geen idee waarnaartoe bij het eerste lentezonnetje? Trek eens met de kinderen naar een openluchtmuseum: op deze 5 plekken ontdek je kunst en verhalen, én mag je ravotten in de natuur.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips