U bent hier:

7x dierplezier met kinderen

7x dierplezier met kinderen

7x dierplezier met kinderen

Springt je bengel een gat in de lucht als er een snoezige viervoeter in het zicht is? Op deze 7 plaatsen word je vrienden met alle dieren en soms is zelfs knuffelen een optie.


1. Bij de geredde wilde dieren

De Zonnegloed in Vleteren lijkt op een zoo, maar het is een sanctuary. Da's een plaats waar verwaarloosde of mishandelde dieren een veilige thuis krijgen, omdat ze nergens anders terecht kunnen - ook niet in de natuur. 

Je kan het prachtige park bezoeken en zien hoe gelukkig de dieren hier zijn en bekijk ze van dichtbij tijdens de voedermomenten

 

2. Bij de schapen

Het Schapenhof in Rijkevorsel is een educatieve hoeve met uitdagende spelletjes en stallen om in te ravotten. Vind je de weg in het hooidolhof?

Intussen vertelt de boer je alles over de verzorging van de schapen. Een aanrader voor familiefeesten en -uitstapjes!

 

3. Bij de ringstaartmaki's

Familiepark Harry Malter in Destelbergen heeft alles wat een kinderhart sneller doet slaan: veel leuke dieren, een treintje, veel speeltuigen en een cafetaria.

Hoogtepunt is de tropische serre waar de enthousiaste ringstaartmaki's (dat zijn aapjes met een lange staart met zwarte en witte strepen) rond je heen slingeren en misschien zelfs op je schouder komen zitten.  

Dit park is klein, sympathiek en vol nostalgie en ideaal voor dierenvrienden tot 7 jaar. Opgelet: in de winterperiode is het park gesloten. 

Rustig en kleinschalig familiepark. Onze kinderen van 5 en 8 jaar genoten van het ritje op de kamelen, het kleine circusoptreden en de speeltuin met kermisattracties!

Mama Annelies van de Bende van Vlieg

4. Bij de koeien

Hoe een dag uit het leven van een koe eruit ziet, ontdek je in de koeknuffelboerderij van Poppel. Wist je dat koeien en kalfjes ook heel lief zijn? 

Maak kennis met de kalfjes en wie weet is er eentje die je mag knuffelen ...

 

5. Bij de poezen en hangbuikzwijnen

Het Dierenthuisje in Geel is een asiel, maar dan anders: hier zitten de dieren niet in kooien of hokken. Ze leven gewoon samen met de mensen op de boerderij. 

Er wonen heel veel poezen die elders geen thuis vonden. Sommige kan je adopteren, andere blijven er permanent. Je vindt er ook hangbuikzwijntjes, honden, eenden ...

Je kan de dieren een bezoekje brengen als je reserveert.

 

6. Bij de alpaca's

Gevorderde dierenknuffelaars raden we een alpacaboerderij aan. Alpaca's zijn heerlijk wollig en met hun lange nek zien ze er erg grappig uit. Let wel op: ze zijn niet altijd zo happig op mensen. Maar als je ze rustig benadert, laten ze je waarschijnlijk wel aaien. 

 

7. Bij de boerderijdieren

Vrolijk springende geitjes en nieuwsgierige konijnen wachten op jou op de kinderboerderij. Hier kan je naar hartelust snoezige dieren aaien. 

 

Wil je nog meer leuke tips voor uitstapjes met de kinderen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en je ontvangt op vrijdag een overzicht van wat er het komende weekend bij jou in de buurt te doen is. 

Meer inspiratie

Uitstapjes met peuters en kleuters

Uitstapjes met peuters en kleuters

Wat te doen met een peuter of kleuter? We verzamelden de leukste musea, voorstellingen en parken waar ook de allerkleinsten welkom zijn.

Trollenbos in De Schorre

Jouw bucketlist voor 2020: de leukste activiteiten met kinderen

Alweer een jaar om je geen moment te vervelen! Vlieg koos voor elk seizoen twee dingen uit die je zéker moet doen.

Speeltuin in Drie Fonteinen, Vilvoorde

De leukste buitenspeeltuinen voor kinderen

In buitenspeeltuinen kunnen kinderen zich uitleven dat het een lieve lust is. Er zijn er kleine op de hoek van een straat of grote met veel uitdagende speeltuigen. Vlieg maakte een overzicht van de speeltuinen die het ontdekken waard zijn.

Jongen klimt in boom

De 7 leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

Het bos is de allerbeste speeltuin. Dit zijn de leukste speelbossen voor enthousiaste boomklimmers, kampenbouwers en plassenspringers.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips