U bent hier:

7x met je hoofd in de wolken

7x met je hoofd in de wolken

7x met je hoofd in de wolken

Deze uitstapjes worden de hoogtepunten van je zomer!


1. Fietsen tussen de boomkruinen

In natuurgebied Bosland in Hechtel-Eksel vind je een bijzondere fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. Een dubbele cirkel van 700 meter lang brengt je tot 10 meter hoogte

Je hoeft er uiteraard niet eindeloos rondjes op te fietsen - de brug maakt deel uit van het uitgebreide Limburgse fietsroutenetwerk.

 

2. Sterren kijken op het dak

Overdag biedt het dak van het MAS je een prachtig panorama over Antwerpen. Extra bijzonder: het uitzicht als het donker is ...

In schoolvakanties kan je er elke donderdagavond (enkel bij helder weer) naar de sterren kijken. Met de telescoop kan je hemellichamen bewonderen en de volkssterrenwacht geeft je graag wat uitleg.

 

3. Kamperen op een toren

De Hoge Rielen in Kasterlee was vroeger een legerbasis. Nu is het een groot domein met speelbos, hoogteparcours en zwemvijver

Je kan er je tentje opzetten op een spectaculaire gestapelde toren van vier kampeerplatformen. Wel opletten dus als je 's nachts opstaat voor een plas.

 

4. 500 treden omhoog

Met elk van de meer dan 500 trappen van de Sint-Romboutstoren ontdek je 500 jaar Mechelse geschiedenis. In de torenkamers kom je misschien wel de torenwachter of stadsbeiaardier tegen ...

Bovenop de toren kijk je door de glazen vloer naar de kleine mensjes beneden. Kriebels in de buik!

 

5. Een nachtje hangen 

'Pitkamperen' doe je drie meter hoog in een boomtent in de vorm van een traan

Je kan pitkamperen aan de Schelde, naast achttiende-eeuws paviljoen De Notelaer in Bornem of in de Tranendreef in Borgloon.  

  

6. Heel Europa aan je voeten

Waar kan je de Eifeltoren van bovenaf bewonderen en - op dezelfde dag! - de toren van Pisa proberen omduwen? In Mini-Europa natuurlijk!

Je kan meteen ook het Atomium bewonderen, op ware grootte zelfs.

 

7. Een berg vol avontuur

De flanken van de Avonturenberg in Beringen zijn bezaaid met een bos van 1.600 palen. Via reuzentrappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels, wandelpaden, glijbanen, spelelementen en uitzichtpunten bereik je de top van de mijnterril. Boven kan je even uitblazen in de kolenkrater en genieten van de mooiste zichten. 

 

Meer tips voor activiteiten voor kinderen in jouw buurt? Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief van Vlieg.

Meer inspiratie

Zeven boswandelingen met het gezin

Zeven boswandelingen met het gezin

De herfst is in het land en de bossen zijn op hun allermooist, vol prachtige kleuren en knisperende blaadjes. Dit zijn onze zeven favoriete boswandelingen - warme chocomelk achteraf verplicht!

5 musea waar kinderen welkom zijn

5 musea waar kinderen welkom zijn

Een museum bezoeken is saai? Helemaal niet! Deze 5 interactieve musea verrassen met speurtochten, doe-opdrachten en spannende verhalen. Openvallende mondjes gegarandeerd…

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

7 beestige kampen tijdens de herfstvakantie

Nog op zoek naar kinderopvang tijdens de herfstvakantie? Kampzoeker.be verzamelt alle vakantiekampen in Vlaanderen en Brussel: wij snorden alvast zeven beestige kampen op ter inspiratie.

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Op zoek naar een origineel uitstapje met het gezin? Deze zes adembenemende plekken moet je absoluut ontdekken.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips