U bent hier:

7x origineel overnachten met de kinderen

7x origineel overnachten met de kinderen

7x origineel overnachten met de kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een kunstzinnige anus (jawel). Wat een avontuur! Vlieg vond 7 wel heel bijzondere plekken om te overnachten met de kinderen. Het wordt zeker weten een ervaring om nooit meer te vergeten.


 

1) Boomtent

In de Tranendreef in Borgloon hangen tenten in de vorm van een druppel aan de bomen. Deze slaapdruppels maken deel uit van het PIT-parcours: een kunstzinnige route langs kunstwerken in openlucht, waarvan het wereldbefaamde doorkijkkerkje het meest bekend is. En plan je je bezoek in april of mei, dan krijg je hier nog een bijzonder schouwspel bovenop, nl. de witte bloesempracht van deze mooie fruitstreek. Slapen in een boomtent kan van begin april tot eind september.

Voor het eerst worden er deze zomer trouwens een paar boomtenten overgebracht naar Bornem!

2) CasAnus

Ook in Kemzeke (nabij Stekene) kan je slapen in een kunstwerk. Als is het deze keer van een heel andere orde. Treed binnen in de CasAnus: een stuk menselijke darm. Of het er winderig is vanbinnen, weten we niet zeker, maar dat dit een te gekke slaapplek is, staat vast. Zie je een nachtje in een darm niet zitten, dan kan je nog kiezen voor de Blob of de Campingflat. De drie slaapinstallaties horen bij de Verbeke Foundation, een museum voor hedendaagse kunst die onaf is, in beweging, ongepolijst, slordig, complex en levend, zoals de wereld buiten de museummuren.

3) Blaarmeersen

In de Gentse Blaarmeersen zoek je de hoogte op met het klimparcours en de uitkijktoren of de laagte met een initiatie duiken. Avontuur ligt op jullie te wachten in het avonturenbos en de klimrots, rust op de ligweide aan het water. En als je aan dit dagje nog een overnachting in een van de 8 hutten koppelt, wordt dit uitstapje een absoluut hoogtepunt. 

4) Wissen

Ooit al gevaren op een fluisterboot? In Dilsen-Stokkem kan het. Geruisloos glijden over de Oude Maas... het maakt je rustig. Tot je kinderen het kampeervlot zien waar je de nacht zal doorbrengen. Dan gaan ze waarschijnlijk helemaal uit hun dak. Je kan het vlot (mét dak) alleen bereiken met de kano en verder is er geen kat in de buurt. En ook geen krokodillen, wees gerust. Nog een tip: neem de volgende dag de veerboot naar onze Nederlandse buren aan overkant van de Maas. Deze uitstap plan je vanuit het Maascentrum De Wissen.

5) Zilvermeer

Het recreatiedomein Zilvermeer in Mol heeft veel troeven, vooral veel natte. Je vindt er verkoeling (en glijbanen en fonteinen) aan het witte strand of kan er minigolfen en waterfietsen. Overnachten doe je op een vlot van boomstammen op het water of in blokhutten of hangende tenten. Deze zomer pakt het Zilvermeer uit met iets nieuws: een 'oevernachting'. Wat dat is? Dat moet blijkbaar een verrassing blijven.

6) Keiheuvel

In Balen ligt de Keiheuvel. De Schepswandeling en de Keiheuvelwandeling in dit beschermd natuurgebied waren nog winnaar en genomineerde van de 'Wandeling van het jaar'. Maar naast wandelen trek je best ook véél tijd uit voor de leuke speeltuinen, de kinderboerderij, de trampolines, de minigolf én natuurlijk het openluchtzwembad. Op één dag niet alles gezien en gedaan? In het domein staan twee trekkershutten waar je kan overnachten. Klein, supergezellig en... primitief, want er is geen wateraansluiting. Maar wat moet je nu meer hebben 's nachts dan gewoon de prachtige sterrenhemel om je heen?

7) Lilse Bergen

Waterrattten en speelvogels zijn welkom op het domein van de Lilse Bergen. Activiteiten voor kinderen zat op deze plek: rijden met minicars, spelen in de reuzegrote speeltuin, plonsen in de zwemvijver. Overnachten kan op de viersterrencamping, maar nog veel leuker is de safaritent. En in stijgende lijn van euforie volgen: de watertent aan de vijver, een kermiswagen en tataraaa... een coole boomhut.

 

Avontuurlijk aangelegd? Zin in actie? Bekijk ook eens deze 7 must do- boswandelingen met de kinderen of een overzicht van alle buitenspeeltuinen in Vlaanderen en Brussel.
En dit zijn 9 ideale plekken voor een stevige fietstocht met de (klein)kinderen.

 

Zin in nog tips als deze? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg.

 

 

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips