U bent hier:

7x origineel overnachten met kinderen

7x origineel overnachten met kinderen

7x origineel overnachten met kinderen

Slapen in een boomtent, op een watervlot of in een oude treinwagon. Wat een avontuur! We tippen zeven bijzondere plekken om te overnachten met kinderen.


1) Slapen in een boomtent

In de Tranendreef in Borgloon hangen tenten in de vorm van een druppel aan de bomen. Deze slaapdruppels maken deel uit van het PIT-parcours: een kunstzinnige route langs kunstwerken in openlucht, waarvan het wereldbefaamde doorkijkkerkje het meest bekende is. Tip: deze zomer worden ook een paar boomtenten overgebracht naar De Notelaer in Bornem!

 

2) Waterpret in de Blaarmeersen

Vlakbij het historisch stadscentrum van Gent ligt de Blaarmeersen, een groene parel en baken van sportiviteit. Het is een prachtig wandelgebied met een uitgestrekte vijver. Je kan er zwemmen, kajakken, waterfietsen, surfen en duiken. En als je er nog een overnachting in een van de acht hutten aan koppelt, wordt dit uitstapje ongetwijfeld een absoluut hoogtepunt.

 

3) Kamperen op de Hoge Rielen

Op de Hoge Rielen (jeugdverblijfcentrum in Kasterlee) kampeer je midden in de natuur én heb je sanitaire voorzieningen dichtbij. Families kunnen vanaf dit jaar verblijven op een unieke kampeertoren met vier kampeerplateaus die als boomhutten in de lucht worden gehouden. Zij zorgen voor een tentje, jij voor de rest? Tip: er staat een soortgelijke (12 meter hoge) constructie in de Verbeke Foundation

 

4) Varen met een fluisterboot 

Ooit al gevaren met een fluisterboot? In Dilsen-Stokkem kan het. Geruisloos glijden over de Oude Maas... het maakt je rustig. Totdat je kinderen het kampeervlot zien waar je de nacht kan doorbrengen. Dan gaan ze helemaal uit hun dak. Je kan het vlot (mét dak) alleen bereiken met de kano. Spannend! Deze uitstap plan je best vanuit Maascentrum De Wissen.

 

5) Overnachten in een trein

Op een vernieuwde spoorweg bij het station van Racour staan twee ouderwetse treinrijtuigen die gerenoveerd en omgebouwd zijn tot comfortabele vakantiewoningen. De wagons vervoerden tot eind jaren ’90 passagiers, en nu kan jij hier origineel overnachten. In de omgeving kan je bovendien door prachtige uitgestrekte akkers en boomgaarden fietsen en wandelen.

 

6) Vlotkamperen op het Zilvermeer

Het recreatiedomein Zilvermeer in Mol heeft veel troeven, vooral veel natte. Je vindt er verkoeling aan de glijbanen en fonteinen op het witte strand of op je waterfiets. Overnachten doe je in blokhutten of in hangende tenten. Red je het zonder elektriciteit en stromend water? Dan kan je vlotkamperen op een meertje, midden in de ongerepte natuur van het Zilvermeer.

 

7) Keuze zat in de Lilse Bergen

Waterrattten en speelvogels zijn meer dan welkom op het domein van de Lilse Bergen. Activiteiten zat op deze plek: rijden met minicars, spelen in de reuzegrote speeltuin, plonsen in de zwemvijver. Overnachten kan op de viersterrencamping, maar nog veel leuker is de safaritent. En in stijgende lijn van euforie volgen: een watertent, een kermiswagen en... een coole boomhut.

Nog meer tips? Schrijf je in op de nieuwsbrief van Vlieg en ontvang wekelijks nieuwe tips in je mailbox.

Meer inspiratie

Uitstapje naar zee

Een dagje aan zee met de kinderen

Het blijft een klassieker tijdens de zomervakantie: een uitstapje naar de zee! Benieuwd naar wat er te beleven valt aan de Kust, naast schelpjes rapen en ijsjes likken? Vlieg helpt je op weg met vijf tips.

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Pretparken en attractieparken in Vlaanderen en Brussel

Gaat je hart sneller slaan als je denkt aan rollercoasters of wildwaterbanen? Dan ben jij een pretparkmens. Vlieg zet de attractieparken in eigen land in de kijker. Bellewaerde, Plopsaqua, Bobbejaanland zijn de bekendste, maar er zijn er nog zoveel meer!

Openluchtzwembaden

De leukste openluchtzwembaden

De beste manier om de hitte te bestrijden is een frisse duik. Geen eigen zwembad om in te plonzen? Geen probleem: wij lijsten voor jou de leukste buitenzwembaden van Vlaanderen op. Zwembroek en luchtmatras in de aanslag!

Schatten van Vlieg in Maarkedal

Schatten zoeken bij mooi weer

Het is een prachtige zomerdag. Dan blijf je uiteraard niet met de kinderen tussen vier muren zitten ... Ga al wandelend, fietsend of ravottend op zoek naar een schat van Vlieg! Ontdek onze favoriete zoektochten voor een zonnige dag.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips