U bent hier:

7x spanning en avontuur voor kinderen

7x spanning en avontuur voor kinderen

7x spanning en avontuur voor kinderen

Heb je avontuurlijke speelvogels in huis? Neem ze eens mee voor een dagje crossen, zeilen, speuren, klimmen of sluipen. Dit zijn onze tips voor kleine waaghalzen en durvers.


1. Crossen in de Vroemfabriek

Bij de Vroemfabriek in Antwerpen leer je motorijden en BMX'en. Snelheidsduivels vanaf 5 jaar kunnen er terecht om te leren rijden met veilige motootjes en crossbikes in verschillende maten, inclusief aangepaste beschermkledij uiteraard. Er zijn parcours voor beginners en voor al meer geoefende crossers. Opgelet: kan verslavend zijn!

 

2. Mysteries oplossen in een escape room

Samen met je familie of enkele vriendjes zit je opgesloten in een kamer. Binnen het uur moet je buiten geraken, maar hoe? Gelukkig vind je alles wat je nodig hebt om te ontsnappen in de kamer zelf. Kraak codes, zoek aanwijzingen, ontcijfer raadsels en vooral: werk goed samen om de weg naar buiten te vinden.

Escape rooms voor de hele familie vind je o.a. in Turnhout, Hasselt en Geraardsbergen. 

 

3. Avonturenberg: een uitdagend parcours naar de top

Avonturenberg Beringen is een (gratis!) domein waar je makkelijk een dag zoet bent. Via een bos van 1.600 palen bereik je via reuzentrappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels, wandelpaden, glijbanen, spelelementen en uitzichtpunten de top van een mijnterril. Boven kan je even uitblazen in de kolenkrater en genieten van de mooiste zichten. Voor de echte waaghalzen is er ook een mountainbikeparcours.

Onze oudste dochter zei dat het de leukste dag ooit was. Tip: slechte kleren aandoen. De twee broeken van de zoontjes van vrienden waren zelfs gescheurd :D

De familie Cools over Avonturenberg Beringen

4. Kriebels op een blotevoetenpad

Ooit al op een blotevoetenpad gewandeld? Ze zijn glibberig, prikkelend, verfrissend, drassig en spannend. Trek je schoenen uit en laat je verrassen door modder, stenen, keien en boomstammen - om elke bocht wacht je een nieuwe uitdaging.

Er zijn acht bloetevoetenpaden in Vlaanderen, allemaal midden in het groen. 

 

5. Koezio: indoor avonturen in Brussel

Koezio is een indoor avonturenpark met plezier en uitdaging voor jong en oud. Wie het parcours start, zal gedurende twee uur uitgedaagd worden in een reuzenlabyrint, een escape room en een parcours met obstakels op 12 meter hoogte. Je uithoudingsvermogen, intelligentie, moed en teamspirit zullen van pas komen. En hoe meer je elkaar helpt, hoe leuker het wordt.

Opgelet: je moet minimaal 1 meter 40 zijn - enkel voor de iets grotere of oudere kinderen dus. 

 

6. De wind in de zeilen

Over zeilen en de wereld rond varen werden al zoveel boeken en films gemaakt dat het wel een ongelooflijke ervaring moet zijn. De eerste stap richting zo'n avontuur? Leren zeilen met een optimistje - dat is een klein eenpersoonsbootje, perfect om kinderen de kneepjes van het vak te leren. In no time laat je je zeil het werk doen en vaar je gezwind over het kabbelende water.

Introductielessen zeilen voor kinderen zijn er o.a. in de Nekker in Mechelen

 

7. Fortnite in het echt

Je tegenstander tactisch besluipen, omsingelen en uitschakelen: speel Fortnite of The Hunger Games in het echt met een paintballgeweer of lasergun. Opblaashindernissen, houten forten en olievaten creeëren een uitdagende arena voor een spannende strijd met je familie of vrienden.

Paintballen en lasershooten op kindermaat kan o.a. in Oud-Heverlee.

 

Nog meer avontuur

Meer inspiratie

Week van het Bos 2020

De Week van het Bos voor kinderen en andere woudlopers

Een portie gezonde boslucht doet altijd deugd, en tijdens de Week van het Bos, van 11 tot 18 oktober, valt er extra veel te beleven in de Vlaamse Bossen. Vlieg geeft alvast vier tips voor kleine (en grote) woudlopers.

Kind met rood blad

Heerlijke herfst: 8 leuke activiteiten met kinderen

De wereld kleurt oranje van vallende bladeren en pompoenen, en wij haasten ons naar buiten met sjaal en laarzen. Of toch liever knus binnenplezier? Dit zijn de leukste dingen om te doen in de herfst.

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Acht heerlijke boswandelingen met het gezin

Een frisse neus halen? Deze acht bossen zijn een paradijs voor kinderen met speelzones, zoektochten en kijkhutten.

C-mine Genk

5x op stap in de regen

Uitstapje gepland met de kinderen, maar geen zin om slecht weer te moeten trotseren? Nergens voor nodig: deze uitstapjes zijn altijd een feest, zelfs als het regent. Jas en laarzen niet vergeten!

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips