U bent hier:

8 leuke lentedingen om te doen met kinderen

8 leuke lentedingen om te doen met kinderen

8 leuke lentedingen om te doen met kinderen

Van bloesems spotten tot picknicken in het groen. We tippen acht dingen die je deze lente absoluut met je kinderen moet doen.


 1. Spot de mooiste bloesems

  In Alden Biesen kan je in april terecht voor een wondermooie bloesemwandeling met ontzettend veel picknickplekjes. Geen zin om zelf je picknick te maken? Reserveer er eentje bij de Dienst Toerisme. Of les je dorst met een appelsapje op het bloesemterras. Liever elders op jacht? Ook op deze plekken waan je je in een heuse bloesemzee.

 2. Kampeer in de natuur

  In de Tranendreef in Borgloon hangen tenten in de vorm van een druppel aan de bomen. Deze slaapdruppels maken deel uit van het PIT-parcours: een prachtige route langs kunstwerken (waaronder het befaamde doorkijkkerkje). Plan je je bezoek in april of mei, dan kan je de witte bloesempracht van deze mooie fruitstreek bewonderen.

 3. Bezoek het Hallerbos (of een ander paars bloementapijt)

  De inwoners van Halle zetten zich alvast schrap, want binnenkort zakken weer bussen vol wandelgrage dagjestoeristen af naar het Hallerbos om er de prachtige paarse boshyacinten te bewonderen. Even tussen ons: in het Muziekbos, Koppenbergbos of Brakelbos vind je minstens evenveel bloemen, en aanzienlijk minder mensen. Niet verder vertellen!

 4. Speel in de buitenlucht

  Of je nu kiest voor een kleine speeltuin op de hoek van de straat of een speelparadijs met indrukwekkende speeltuigen … en schommel, glijbaan of klimrek? Kinderen zijn er uren zoet mee. En deze buitenspeeltuinen vinden wij alvast het ontdekken waard.

 5. Picknick in het groen

  Voor een picknick met extra smaak kan je naar de Kruidtuin van Mechelen. Vijvers, eeuwenoude boomreuzen en heel veel speelplezier: hier verveelt niemand zich. En als de boterhammen nog wat beter afgekruid mochten zijn, pluk je gewoon iets uit de kruidentuin. Dat merkt niemand, toch?

 6. Bezoek een openluchtmuseum

  Een tochtje doorheen het Nachtegalenpark in Antwerpen raden we in elk seizoen aan, maar in de lente moet je er écht naartoe. Vlei je neer op een van de grasvelden voor een picknick, struin langs het sprookjesachtige kasteel Den Brandt en sla zeker het Middelheimmuseum niet over, met zijnindrukwekkende beeldencollectie.

 7. Ga blootvoets op avontuur

  Zin in een avontuurlijk uitstapje? Trek dan naar een van deze negen blotevoetenpaden. Dat wordt klauteren, klimmen, lachen en gillen.

 8. Vaar met een fluisterboot

  In Dilsen-Stokkem kan je vanaf april met een elektrisch aangedreven en eenvoudig te besturen fluisterboot een tochtje maken over de Oude Maas. Je komt pas echt tot rust als je ook overnacht in een kampeervlot, want dat vlot kan je alleen bereiken met een kano. Verder is er geen kat, hoogstens een vis. Deze uitstap plan je best op voorhand via Maascentrum De Wissen.

Geef jouw mening over jullie uitstapjes

Een leuke namiddag beleefd tijdens één van de vele activiteiten? Of net niet? Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en verzamel extra punten.

Blijf op de hoogte van UiTtips in je buurt

Ontvang elke vrijdag de nieuwe wedstrijden, acties en de leukste uittips voor families in je buurt. Bekijk een voorbeeld

Ja, stuur mij wekelijks UiTtips